background img
banner
banner

Ανάστατοι οι κάτοικοι στην περιοχή Ράχη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΕΡΑΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ – ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην περιοχή Ράχη Αιγίου η διαπίστωση ότι υπάρχει εγκατεστημένη στην περιοχή, κεραία κινητής τηλεφωνίας, δίπλα σε σπίτια.

Η κεραία έγινε αντιληπτή κατά την διάρκεια αναβάθμισης και αποκαλύφθηκε καθώς, σύμφωνα με τα λεγόμενα κατοίκων, ήταν τοποθετημένη σε καμινάδα ώστε να μην είναι ορατή και να αποφευχθούν οι όποιες διαμαρτυρίες…
Οι ασύρματες ακτινοβολίες που εκπέμπουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας έχουν πλέον χαρακτηριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως «πιθανά καρκινογόνες». Η ακτινοβολία από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας προκαλεί αύξηση της διαπερατότητας του αιματοεγκεφαλικού φραγμού, βλάβες στα νευρικά κύτταρα και αύξηση του οξειδωτικού στρες. Τουλάχιστον 5 επιδημιολογικές έρευνες έχουν συνδέσει την παρουσία κεραιών κινητής τηλεφωνίας με την σημαντική επιδείνωση της υγείας του γειτονικού πληθυσμού: στο Ισραήλ: 300% αύξηση των καρκίνων (900% για τις γυναίκες) σε απόσταση 350 μ.(Wolf), στη Γερμανία: περισσότεροι καρκίνοι και γρηγορότερη εμφάνιση τους (8 χρόνια νωρίτερα) για αυτούς διέμεναν σε απόσταση 400 μ. από κεραίες κινητής τηλεφωνίας για 10 χρόνια, στην Ισπανία: αϋπνία, πονοκέφαλοι, αδυναμία συγκέντρωσης, απώλεια μνήμης, διαταραχές όρασης και ακοής, ναυτία, ευερεθιστότητα, δερματικά καρδιοαγγειακά και κινητικά προβλήματα σε απόσταση 300 μ. (Santini), στην Ολλανδία: αύξηση πονοκεφάλων, πόνου και ναυτίας, στην Ισπανία: σημαντικότερες επιδράσεις η κατάθλιψη, η κούραση, η αϋπνία, η δυσκολία συγκέντρωσης και τα καρδιαγγειακά προβλήματα (Oberfeld [ix]).

12 εγκατεστημένες κεραίες διάσπαρτα μέσα στο Αίγιο!

Εν προκειμένω, η κεραία που αποκαλύφθηκε στην Ράχη δεν είναι η μόνη. Αντιθέτως, πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη και σε άλλες κατοικημένες περιοχές ακόμη και μέσα στο Αίγιο, υπάρχουν εγκατεστημένες 12 κεραίες κινητής τηλεφωνίας και μάλιστα, ακόμη και δίπλα σε σχολεία! Το γεγονός έχει προκαλέσει ανησυχία και στους νομικούς κύκλους, με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργο Μπέσκο να προτίθεται να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα. ΄΄Η τοποθέτηση κεραιών, συνήθως καλυμμένων από άλλες κατασκευές (ηλιακούς θερµοσίφωνες, διαφηµιστικές πινακίδες, σε πλαστικά βαρέλια κ.ο.κ.) πάνω σε δώµατα και ταράτσες σπτιών, αλλά και σε περιοχές που γειτνιάζουν µε σχολεία, νοσοκοµεία, πάρκα και άλλους χώρους συνάθροισης του κοινού, εγείρει σοβαρά ερωτήµατα, σχετικά µε τη νοµιµότητα εγκατάστασης και λειτουργίας τους΄΄, επισήμανε  στο Protionline.gr ο κ. Μπέσκος, τονίζοντας πως θα πρέπει να ελεγχθεί η κάθε περίπτωση ξεχωριστά, ούτως ώστε να διαπιστωθεί εάν τηρούνται τα όρια και οι προβλεπόμενες από το νόμο, αποστάσεις.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr