background img
banner
banner

ΒΑΣΩ ΨΥΧΡΑΜΗ:«Ενώνουμε δυνάμεις για ένα δήμο ηγετικά παρών στις σύγχρονες εξελίξεις» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ

Συνέντευξη στην Αθηνά Μπόκολα

Υπηρετώντας τον δήμο Αιγιαλείας και την Τοπική Αυτοδιοίκηση επί οκτώ συναπτά έτη, έχοντας επιτελέσει σημαντικό έργο με αντίστοιχες πρωτοβουλίες και ουσιαστικά αποτελέσματα, η Βάσω Ψυχράμη μπαίνει δυναμικά στην διεκδίκηση του δήμου, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά της για Δήμαρχος Αιγιαλείας. Με δυναμική που πηγάζει από την αναγνώριση του έργου της, την μεγάλη αποδοχή του κόσμου και το όραμά της για τον τόπο, βγαίνει μπροστά, φιλοδοξώντας να γίνει η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος Αιγιαλείας…

Οι τρέχουσες εξελίξεις στα δημοτικά πράγματα, σας φέρνουν στην πρώτη γραμμή ως υποψήφια Δήμαρχο του Δήμου Αιγιαλείας. Πώς καταλήξατε στην απόφαση αυτή;

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της δημοτικής μας ομάδας ο Δήμαρχος, αφού μας ευχαρίστησε τον καθένα ξεχωριστά για το έργο που επιτελέσαμε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας, δήλωσε ότι, για οικογενειακούς αλλά και επαγγελματικούς λόγους, δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019. Η απόφασή του αυτή έγινε από όλους μας σεβαστή. Κατόπιν τούτου, ο καθένας από εμάς οφείλει να καθορίσει το δικό του ρόλο στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό, αποφάσισα να θέσω εαυτόν στην κρίση των συμπολιτών μου ως υποψηφία για το αξίωμα της Δημάρχου του Δήμου Αιγιαλείας, αφήνοντας ταυτόχρονα ως παρακαταθήκη το έργο μου κατά τη διάρκεια των τελευταίων οκτώ χρόνων που υπηρετώ την τοπική αυτοδιοίκηση και τους δημότες του Δήμου μας.

Ομολογουμένως, έχετε χαράξει μία θετική πορεία, ως Αντιδήμαρχος μέχρι σήμερα και ως Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ παλαιότερα. Κι ενώ η στήριξη του κόσμου ήταν πολύ ικανοποιητική πώς δεν αποφασίσατε να είστε επικεφαλής κατά τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, όπως από πολλούς ανεμένετο;

Πράγματι από το ξεκίνημα της αυτοδιοικητικής μου διαδρομής από το 2010 μέχρι σήμερα είχα την τιμή να απολαμβάνω από τους συμπολίτες μου εκτίμηση και εμπιστοσύνη. Αυτό αποτυπώθηκε με σαφήνεια και καθαρότητα στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, κατά τις οποίες οι συμπολίτες μου με ανέδειξαν πρώτη δημοτική σύμβουλο στην Αιγιάλεια.

Η επιβράβευση αυτή ήταν αποτέλεσμα της αναγνώρισης του έργου που επιτέλεσα ως αντιδήμαρχος πολιτισμού, κοινωνικής πρόνοιας και παιδείας και ως πρώτη πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας (ΔΗΚΕΠΑ ) κατά την εφαρμογή του Καλλικράτη και για δυόμιση χρόνια (Ιανουάριος του 2011 έως Σεπτέμβριος του 2013).

Η θητεία μου αυτή σηματοδοτήθηκε από την καθιέρωση νέων πολιτιστικών θεσμών όπως τα Οινοξένεια, το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο, το μαθητικό φεστιβάλ δημιουργίας, αλλά και από το την ενίσχυση και διεύρυνση παλαιότερων (Παπαγιαννοπούλεια, Φεστιβάλ πολιτισμού, λαδιού και ελιάς, παιδικό καρναβάλι, αποκριάτικες εκδηλώσεις σε Αιγείρα –Ακράτα, Διακοπτό, Συμπολιτεία), οι οποίοι αγαπήθηκαν και αγκαλιάστηκαν από τους συμπολίτες μας, καθώς συνθέτουν μία ποιοτική πολιτιστική ταυτότητα της Αιγιάλειας.
Σηματοδοτήθηκε επίσης και από την αγαστή συνεργασία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. με τους πολιτιστικούς φορείς του τόπου και όχι μόνο, με θαυμάσια αποτελέσματα τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

Θεωρώ, όμως ότι όσο επιτυχημένη και αν ήταν η πρώτη θητεία μου στο Δήμο Αιγιαλείας και η γνώση και η εμπειρία που απέκτησα απ’ αυτή, δεν ήταν αρκετή για μένα για να αναλάβω από την πρώτη κιόλας τετραετία την ευθύνη του αξιώματος της Δημάρχου. Απαιτείται πολύπλευρη γνώση και εμπειρία ώστε να μπορεί κανείς να ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις του αξιώματος αυτού, εάν θέλει να διοικήσει υπεύθυνα και αποτελεσματικά. Γι΄ αυτό και αποφάσισα να αποκτήσω για άλλα πέντε χρόνια αυτά τα εφόδια που απαιτούνται ώστε σήμερα να είμαι σε θέση να ζητήσω από τους συμπολίτες μου να με εμπιστευθούν στο αξίωμα αυτό.

Δεδομένης της απόφασης του Θανάση Παναγόπουλου να μη διεκδικήσει εκ νέου το δημαρχιακό θώκο, θα περιμένατε να προτείνει αποκλειστικά εσάς ως επικεφαλής του συνδυασμού σας; Γιατί, πιστεύετε ότι δεν έγινε αυτό;

Είναι γεγονός ότι με δεδομένη τη σημαντική υποστήριξή μου, την οποία ο ίδιος- και όχι μόνο- γνωρίζει πολύ καλά, στο να γίνει δήμαρχος αλλά κυρίως με δεδομένο το αποτελεσματικό έργο που προσέφερα αυτά τα πέντε χρόνια , υπηρετώντας σε καίριες θέσεις ευθύνης ως αναπληρώτρια Δημάρχου και ως Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Παιδείας και Κοινωνικής Πρόνοιας και Τεχνικών Έργων και με δεδομένη την μέχρι σήμερα εμπειρία μου, είναι εύλογο να αναμένει κανείς με αξιοκρατικά κριτήρια την δίκαιη αναγνώριση.
Δεν γνωρίζω για ποιο λόγο ο Δήμαρχος δεν το έπραξε αυτό. Είναι κάτι που αφορά τον ίδιο. Όπως και να ‘χει, ο τελικός κριτής όλων μας είναι οι συμπολίτες μας.

Με τον πρόεδρο Μελισσίων Γιάννη Καρανικόλα

Πώς κρίνετε την πρωτοβουλία του Δημάρχου για σύγκλιση της παράταξής του με αυτήν του αντίπαλου συνδυασμού στις προηγούμενες εκλογές, του κ. Στάθη Θεοδωρακοπούλου, από την οποία και ο ίδιος είχε αποχωρήσει;

Ήταν μία πρωτοβουλία, της οποίας την αποκλειστική ευθύνη φέρει ο ίδιος, καθώς δεν υπήρξε ποτέ αντικείμενο συζήτησης για απόφαση από τη δική μας δημοτική παράταξη. Η δική μου άποψη είναι ξεκάθαρη, Θα έπρεπε να συζητηθεί στην δημοτική μας παράταξη η πρόταση αυτή, καθώς και η ενδεχόμενη σύγκλιση με άλλους υποψήφιους συνδυασμούς. Κι αυτό το επισημαίνω, διότι οι αντίπαλοί μας είναι και πρέπει να είναι μόνο τα προβλήματα του τόπου. Ανέκαθεν ήμουν άνθρωπος της συναίνεσης και της σύνθεσης των απόψεων, απ’ όπου και αν αυτές προέρχονται, αρκεί να συμβάλουν στην επίλυση των προβλημάτων. Αυτή τη στάση τηρώ σήμερα και έτσι θα συνεχίσω και στο μέλλον.

Σας χαρακτηρίζουν μεθοδικότητα, πρακτική σκέψη και αποφασιστικότητα. Πόσο εύκολο είναι να διοικηθεί ένας Δήμος, σαν τον Δήμο Αιγιαλείας; Υπάρχει κάτι που σας φοβίζει;

Δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση η συνολική ευθύνη της διοίκησης ενός τόσο μεγάλου, σε γεωγραφική έκταση, Δήμου, όπως είναι ο Δήμος Αιγιαλείας. Τα θέματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά είναι και πολλά και ποικίλα, δεδομένης αφ’ ενός μεν της γεωφυσικής του ποικιλομορφίας, αφ’ ετέρου δε της οικονομικής δυσπραγίας που βιώνει η Χώρα. Απαιτείται καθαρή σκέψη, μεθοδική και εντατική δουλειά απ’ όλους μας (δημοτική αρχή, υπηρεσιακοί παράγοντες, δημότες) αλλά και συγκεκριμένη στόχευση. Προέχει η εύρυθμη λειτουργία της καθημερινότητας και η στήριξη των ευπαθών ομάδων του τόπου μας. Παράλληλα απαιτείται η αξιοποίηση των υπαρχόντων χρηματοδοτικών εργαλείων για τη βιώσιμη ανάπτυξη, με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος.
Όσον με αφορά, θα επιζητήσω την συνεργασία και τις προτάσεις όλων των αιρετών οργάνων αλλά και την ενεργό συμμετοχή των συμπολιτών μας, που με τις ιδέες τους θα συμβάλλουν στη νέα πορεία της Αιγιάλειας.
Όταν είμαστε συνοδοιπόροι στην προσπάθεια και ενωμένοι, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και τα πιο μεγάλα προβλήματα με επιτυχία.

Ποιο είναι το όραμά σας για το Δήμο μας;

Αυτό που ονειρεύομαι είναι όλοι μαζί, μακριά από παλαιοκομματικές πρακτικές και αποκλεισμούς, μακριά από ιδιοτελείς βλέψεις και φιλοδοξίες, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα δήμο που θα λειτουργεί οργανωμένα και θα είναι ηγετικά παρών στις σύγχρονες εξελίξεις και όχι απλά ουραγός των εξελίξεων.
Αυτή άλλωστε είναι η πορεία, που η ιστορία του τόπου μας επιτάσσει και αυτή την παρακαταθήκη οφείλουμε να αφήσουμε στα παιδιά μας.

Δείτε το βίντεο από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Βάσως Ψυχράμη :


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ · ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr