background img
banner
banner

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κωμικός της καρδιάς μας

ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΗΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 

Δεν είναι λίγες οι φορές που Αιγιώτες καλλιτέχνες κάνουν επιτυχημένη καριέρα και αγαπιούνται από το πανελλήνιο. Ένα τέτοιο πρόσωπο που έχει αναδειχτεί ως ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες ηθοποιούς και πάντα μαγεύει με την σκηνική του παρουσία, τις υποκριτικές του ικανότητες και το ήθος του χαρακτήρα του, είναι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Ένας άνθρωπος που διαθέτει ευγένεια, καλοσύνη, ακεραιότητα, αισιοδοξία, ρομαντισμό. Μία περσόνα της ελληνικής δημοφιλούς σκηνής που παραμένει ταπεινή και δεν έχει ξεχάσει την καταγωγή του και τις όμορφες αναμνήσεις από αυτή.

Οι όμορφες αναμνήσεις από τη Ζήρια

Πράγματι, οι πιο όμορφες αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια και η πρώτη επαφή με την υποκριτική, προέρχονται από τον τόπο καταγωγής του και συγκεκριμένα τον χωριό της μητέρας του, τη Ζήρια. Παρόλο που η οικογένειά του μετακόμισε στην Αθήνα όταν ήταν μόλις ενός ετών, η επαφή του με την Ζήρια δεν χάθηκε. ‘’Η μητέρα μου είναι από τη Ζήρια, ο πατέρας μου μέσα από το Αίγιο. Γεννήθηκα στο Αίγιο και έμεινα εκεί μόνο τον πρώτο χρόνο της ζωής μου. Δηλαδή, όταν ήμουν ενός έτους εγκατασταθήκαμε οικογενειακώς στην Αθήνα. Από εκεί και πέρα όμως δεν χάσαμε καμία επαφή, γιατί όλη η οικογένεια το σόι και το πατρικό της μητέρας μου ήταν στα Ζήρια. Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι είμαστε διαρκώς εκεί.’’, είχε δηλώσει σε μία αποκλειστική συνέντευξη της ‘’Π,’’ 6 χρόνια πριν.
Τα παιδικά του χρόνια στη Ζήρια είναι γεμάτα από αναμνήσεις που έχουν χαραχτεί στο μυαλό του, από αναμνήσεις που δεν σβήσουν. ‘’Η πιο έντονη ανάμνηση που είχα ως παιδί ήταν ότι, για να κατέβουμε στη θάλασσα περπατούσαμε ενάμιση χιλιόμετρο και σταματούσαν τρακτέρ και μας έπαιρναν να μας πάνε στην παραλία. Αυτές είναι παιδικές αναμνήσεις που δεν φεύγουν…Επίσης στα Ζήρια, και παντού, κάναμε σκετσάκια με τα αδέρφια μου μπροστά σε συγγενείς και φίλους.’’ , είχε δηλώσει ακόμα. Περισσότερο συγκινητική είναι η ιστορία μεταποίησης μίας παλιάς σκάφης της μητέρας του από την δεκαετία του 70.Όπως είχε δηλώσει πάλι στην ‘’Π’’, ‘’Έχω μεταποιήσει μία ξύλινη σκάφη που είχε η μητέρα μου στη Ζήρια και εκεί έπλενε τα ρούχα μας το 70-71, όταν ήμασταν μωρά. Την έχω βάψει, της έχω περάσει κι ένα βερνίκι για να μην χαλάσει το ξύλο και τώρα την χρησιμοποιώ για να βγάζω φωτογραφίες, παιχνίδια και περιοδικά!’’

Η επιτυχημένη σταδιοδρομία

Το όνειρό του ηθοποιού μπήκε πολύ νωρίς στην ζωή του, στην ηλικία των 3 χρόνων όταν ξετρελαινόταν να παρακολουθεί στην τηλεόραση ελληνικές ταινίες. Αγαπημένος του ηθοποιός τότε ήταν Ντίνος Ηλιόπουλος, αλλά αργότερα έτρεψε εκτίμηση για τον Θανάση Βέγγο. Η πρώτη του συμμετοχή σε θεατρική παράσταση έλαβε μέρος στο γυμνάσιο πάνω σε έργο του Ψαθά. Αργότερα μετά την νίκη της ερασιτεχνικής του ομάδας, στους πανελλήνιους αγώνες με το έργο ‘’Η παράσταση συνεχίζεται’’ των Ρικ και Αμποτ, συνειδητοποίησε ότι το θέατρο ήταν αυτό που ήθελε να κάνει στην ζωή του. Μπήκε στην Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και αποφοίτησε το 1992.
Έκτοτε έχει κάνει σημαντικές δουλειές στο θέατρο (‘’Μία Ιστορία με Ιστορίες’’, ‘’Σάλτο Μορτάλες’’, ‘’Μαγειρεύοντας με τον Έλβις’’, ‘’Μαμά μην τρέχεις’’, ‘’Θεσμοφοριάζουσες’’, ‘’Βασιλίας Λιρ’’ ‘’Βάκχες’’ ‘’Νύχτα Ραδιοφώνων’’) την τηλεόραση (‘’Κίτρινος Φάκελος, ‘’Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά’’, ‘’Εγκλήματα’’ , ‘’Δέκα Μικροί Μήτσοι, ‘’Είσαι το ταίρι μου’’ ‘’Κόκκινος Κύκλος’’, ‘’7 Θανάσιμες Πεθερές’’, ‘’Με λένε Βαγγέλη’’) και τον κινηματογράφο (‘’E-mail’’ PO20, Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο ‘’, ‘’Πέντε Λεπτά Ακόμα’’). Οι βραβεύσεις επίσης δεν λείπουν: Βραβείο Νέου Δημιουργού της Ένωσης Θεατρικών Κριτικών για την παράσταση «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη που ανέβηκε από το ΚΘΒΕ το 2003, Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία «Πέντε Λεπτά Ακόμα» (2006) και το Βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην τηλεοπτική προσαρμογή του μυθιστορήματος, «Το Δέκα» του Μ. Καραγάτση.

Το ενδεχόμενο για επιστροφή στην μικρή οθόνη

Παρά το πολυετές ενεργητικό του, την αφοσίωση και την αγάπη για το θέατρο, βιώνει μία περίοδο όπου επιζητεί να χαλαρώσει, να δει την ζωή του από άλλη οπτική και να γευτεί την όμορφη καθημερινότητα. Γι’ αυτό και βλέπουμε να εκλείπει από την μικρή οθόνη, αλλά όχι από δουλειές που κρίνει πολύ σημαντικές, όπως τον Πλούτο του Αριστοφάνη που παίχτηκε στην Επίδαυρο και το Ηρώδειο .’’Έχεις την ανάγκη να αποστασιοποιηθείς λίγο από την δουλειά. Να σου λείψει κιόλας. Σου χρειάζεται ενέργεια, λίγο να φορτίσεις την μπαταρία, όπως λένε, για να νιώσεις έτοιμος για τα πάντα κι όχι να νιώθεις ένα κουρασμένο παλικάρι! Αλλά, άμα έρχεται η πρόταση να παίξεις Αριστοφάνη που θα πάει και Επίδαυρο και Ηρώδειο, τι θα πεις; Όχι ευχαριστώ, γιατί θέλω να ξεκουραστώ; Λες, εντάξει, θα ξεκουραστώ αργότερα, αργότερα…Μάζεψα πολλά χρόνια που δεν ξεκουράστηκα και σταμάτησα πέρυσι για τέσσερις μήνες… Όλο αυτό το διάστημα έκανα τα πιο όμορφα πράγματα του κόσμου. Έφτιαξα για πρώτη φορά μπαξέ, διόρθωνα διάφορα πράγματα του σπιτιού στις Μηλιές Πηλίου, μπάνια, μαγειρέματα πολλά, ρομάντζαρες την νύχτα…ωραία πράγματα!’’, σύμφωνα με προηγούμενη συνέντευξή του.

Αυτό τον καιρό και μέχρι τις 13 Ιανουαρίου, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος πρωταγωνιστεί στην παράσταση ‘’Ερωτευμένος Σαίξπηρ’’, η οποία βασίζεται στην οσκαρική ταινία του 1998 «Shakespeare in love» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα. Υπάρχει επίσης μία ανοιχτή πρόταση για να εμφανιστεί σε ένα επεισόδιο της σειράς ‘’ Ου φονεύσεις’’, αλλά ο χρόνος θα δείξει τι θα συμβεί. Όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος προηγουμένως, ‘’Η αλήθεια είναι ότι όντως υπάρχει μια ανοιχτή πρόσκληση για να παίξω σε επεισόδιο του «Ου φονεύσεις»! Πρώτα ο θεός, θα συμβεί αυτό. Στην προκειμένη περίπτωση, μιλάμε για κάτι κλασικό, γιατί ο Πάνος Κοκκινόπουλος είναι… εθισμός.’’ Ως προς τα μελλοντικά του σχέδια δεν έχει προκύψει κάτι νέο εκτός από την παράστασή του και το ενδεχόμενο για εμφάνιση στην μικρή οθόνη.’’ Προς το παρόν δεν έχω άλλα επαγγελματικά σχέδια πέρα από τη συνέχεια του «Ερωτευμένου Σαίξπηρ» στην Αθήνα και ίσως στη Θεσσαλονίκη. Ακόμα και για το καλοκαίρι δεν έχω κλείσει κάτι, λέω σιγά σιγά να κάθομαι λίγο. Θέλω να έχω δυνάμεις να κάνω λίγα πράγματα και καλά και όχι να υπάρχω συνέχεια. Για μένα δεν είναι κάτι ουσιαστικό.’’, σύμφωνα με πρόσφατη συνέντευξή του.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr