background img
banner
banner

Επανασύνδεση ρεύματος σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Δ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αιγιαλείας έγινε γνωστό ότι επεκτείνεται το χρονικό όριο για τη λήψη του ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης ρεύματος. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Β’ 49/ 18-01-19), επεκτείνεται έως τις 31 Οκτωβρίου 2018 (από 21 Σεπτεμβρίου 2018 που προέβλεπε η προηγούμενη ΚΥΑ) το χρονικό όριο, μέχρι το οποίο θα πρέπει να έχει γίνει η αποσύνδεση από το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος, για τη λήψη του ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης.
Παράλληλα, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση πως στις αρχές του 2018 δημιουργήθηκε ειδικός λογαριασμός για την παροχή εφάπαξ βοηθήματος επανασύνδεσης με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, σε οικονομικά ασθενέστερους καταναλωτές. Η αρμοδιότητα εξέτασης των αιτημάτων εκχωρήθηκε στην τοπική αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα σε επιτροπές που συστήνονται με απόφαση του δημάρχου και αποτελούνται από εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, του ΔΕΔΔΗΕ και του προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα δικαιολογητικά

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι: • Αίτηση – υπεύθυνη δήλωση (χορηγείται από την υπηρεσία) • Μισθωτήριο συμβόλαιο ή τίτλοι ιδιοκτησίας • Πρόσφατο λογαριασμό παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας • Υπεύθυνη δήλωση όπου να προκύπτει η ημερομηνία διακοπής • Ε1 & εκκαθαριστικό σημείωμα από όπου προκύπτουν τα εισοδήματα όλων των μελών του νοικοκυριού για το 2017 • Ε9 & εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ όλων των μελών του νοικοκυριού • Γνωμάτευση ΚΕΠΑ εφόσον υπάρχει • Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ή κρατικού Νοσοκομείου όπου να πιστοποιείται η ανάγκη κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης.

Για πληροφορίες και αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού (Ρήγα Φεραίου και Αράτου 67) από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 – 14:00. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26910 26136.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr