background img
banner
banner

Η νυχτερινή ποιοτική διασκέδαση όπως ποτέ άλλοτε

ΤΟ ‘’ΚΑΠΗΛΕΙΟ” ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΚΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΕΝΟ ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΤΟΥ ΑΙΓΛΗ

Μετά από μία 12ετή απουσία στο χώρο της νυχτερινής διασκέδασης του Αιγίου, επιστρέφει στο προσκήνιο το ιστορικό μαγαζί που μεγάλωσε γενιές και γενιές, το ελληνάδικο που έμαθε στους Αιγιώτες το νόημα της αληθινής διασκέδασης, όπου το σώμα και η ψυχή εναρμονίζονται στους ρυθμούς της μουσικής και δεν παρασύρονται απλά στις μουσικές μελωδίες.

Το κενό που άφησε μετά το πέρας της λειτουργίας του ήταν ιδιαίτερα αισθητό και δεν μπορούσε να αντικατασταθεί από οποιοδήποτε κέντρο διασκέδασης. Φέτος μετά από πολλά χρόνια ξανάνοιξε τις πόρτες του, στο ίδιο σημείο (Ζωοδόχου Πηγής 86), με σταθερές αξίες αλλά ταυτόχρονα πιο αναβαθμισμένο και σύγχρονο για να ταιριάζει με τις απαιτήσεις της μοντέρνας εποχής.

Η επιθυμία του κόσμου για επαναλειτουργία του ‘’αθάνατου’’ Καπηλειού

Το ιστορικό ‘’Καπηλειό των Αθανάτων’’ στην παραλία Αιγίου, άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1996 ως ρεμπετάδικο για να λειτουργήσει τα επόμενα χρόνια ως βαρελάδικο-ελληνάδικο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε το σήμα κατατεθέν της Αιγιώτικης νυχτερινής διασκέδασης, με τους θαμώνες να απολαμβάνουν ποιοτική ψυχαγωγία με ελληνική μουσική και να κοινωνικοποιούνται με άλλα άτομα. Το τέλος μία ‘’λαμπρής’’ εποχής σηματοδοτήθηκε το 2007 και η απουσία του παρέμεινε αισθητή στους θαμώνες που το αγκάλιασαν για χρόνια και πέρασαν αξέχαστες στιγμές. Η φήμη του έχει διαδοθεί μάλιστα μέχρι τους νέους ανθρώπους που ζητούν να μάθουν για το περίφημο ‘’Καπηλειό των Αθανάτων’’ και γιατί είναι τόσο σπουδαίο. Όπως περιγράφει νοσταλγικά στην ‘’Π’’ η κ. Γιώτα Βάκρινου , ‘’Στο Καπηλειό πήγαινες χωρίς παρέα γιατί εκεί ήξερες ότι θα βρεις παρέα. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της πραγματικής διασκέδασης, ότι ο ένας είχε με τον άλλον φιλικά αισθήματα, πράγμα που δεν ισχύει πολύ σήμερα. Ήταν ένας χώρος που η απουσία του ήταν αισθητή στους λάτρεις της αυθεντικής διασκέδασης και της ελληνικής μουσικής. Ακόμα και οι νέοι ρωτούσαν τους μεγάλους τι είναι το Καπηλειό και οι μεγάλοι έλεγαν για τις όμορφες βραδιές που περάσανε, τις κεφάτες παρέες και τους ρυθμικούς χορούς όπου το σώμα εξέφραζε το συναίσθημα της ψυχής τους.’’ Το πιο συγκινητικό από όλα, είναι ότι ο κόσμος ζητούσε να ανοίξει πάλι το Καπηλειό, επειδή είχε ανάγκη για μία ποιοτική διασκέδαση.

Το νέο ‘’Καπηλειό’’ είναι γεγονός

Η ευχή πραγματοποιήθηκε όταν ήρθε η κατάλληλη στιγμή και η οικογένεια Βάκρινου σήμανε την επαναλειτουργία του ιστορικού κέντρου διασκέδασης με ένα νέο χώρο που διατηρεί τις αξίες της πραγματικής, ουσιαστικής νυχτερινής διασκέδασης αλλά πειραματίζεται με τις σύγχρονες τάσεις, προκειμένου να διαμορφωθεί και ένα μοντέρνο αποτέλεσμα μαζί με την διατήρηση του κλασικού γούστου. Άλλωστε, το 80% του χώρου έχει παραμείνει το ίδιο. Το μόνο που άλλαξε ήταν η προσθήκη του μπαρ και του καθιστικού. Το νέο ‘’Καπηλειό’’ έχει τον χαρακτήρα ενός ελληνάδικου club με Dj που παίζει αγαπημένες ελληνικές επιτυχίες από διάφορες δεκαετίες. Μπορεί ο όρος club να ακούγεται ξένος για ένα καπηλειό, πόσο μάλλον με ελληνική μουσική, αλλά αυτό είναι που θα κάνει την διαφορά. Το ‘’Καπηλειό’’ δεν συνιστά ένα απλό κέντρο νυχτερινής διασκέδασης, αλλά απευθύνεται σε όλο το κοινό παλιό και νέο, που επιζητεί μία διαφορετική ψυχαγωγία με ελληνική μουσική, που θέλει να έρθει σε επαφή με νέους ανθρώπους και να δημιουργήσει όμορφες αναμνήσεις. ’’Στοχεύουμε σε όλο το κοινό, σε παλιούς και νέους θαμώνες, σε όλες τις ηλικίες από 18-80 χρονών. Το ‘’Καπηλειό’’ διαθέτει και το παλιό και το νέο στοιχείο και αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο δεν είναι να κερδίσουμε μερίδιο στην αγορά, αλλά να καλύψουμε το κενό που λείπει, το κενό του αυθεντικού ελληνάδικου, να φέρουμε αυτό που δεν υπάρχει και να βγάλουμε τον κόσμο από το σπίτι του. ‘Έχουμε το background αλλά και καινούργιο κοινό που μπορεί να το λειτουργήσει’’, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του Σταμάτη Βάκρινο.

Το Καπηλειό άνοιξε τις πύλες του στις 6 Οκτωβρίου με πολύ επιτυχία και θετικές εντυπώσεις, ειδικότερα από τους παλιούς θαμώνες οι οποίοι επέστρεψαν στο μέρος όπου είχαν δημιουργήσει ανεξίτηλες αναμνήσεις και είχαν πλάσσει όμορφες στιγμές. ‘’Την πρώτη βραδιά ήταν πολύ συγκινητική η ατμόσφαιρα. Ήρθαν πολλοί παλιοί θαμώνες, οι οποίοι είχαν γκρίζα μαλλιά, ήταν παντρεμένοι, είχαν οικογένειες και όλοι μου λέγανε “ανατρίχιασα”. Μου λέγανε εδώ γνώρισα την γυναίκα μου, άλλοι εδώ ερωτεύτηκα, εδώ έκανα το πρώτο μου μεθύσι… Όλοι είχαν να μου πουν μία παλιά ανάμνηση από το παλιό ‘’Καπηλειό’’. Ήταν για μένα άκρως συγκινητικό να είμαι στον ίδιο χώρο με διαφορετικά πρόσωπα, ίδια πρόσωπα αλλά ωριμασμένα, να ακούμε τα ίδια τραγούδια, να βλέπουμε το ίδιο περιβάλλον’’, μας τόνισε συγκινημένη η Γιώτα Βάκρινου.

Το ‘’Καπηλειό’’ ανοίγει τις πόρτες του κάθε Σάββατο από τις 23:30 και απευθύνεται σε όσους θέλουν να βιώσουν την εμπειρία μίας πραγματικής διασκέδασης με ελληνική μουσική και χαρούμενο κέφι. Η τοποθεσία είναι η περιοχή του βρισκόταν πάντα το περίφημο ‘’Καπηλειό’’, στη παραλία Αιγίου. Τα τελευταία χρόνια βέβαια οι ώρες επισκεψιμότητας των νυχτερινών κέντρων είναι πιο νωρίς σε σχέση με παλιότερα όπου οι θαμώνες πήγαιναν στο ‘’Καπηλείο’’ μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

“Royal και Καπηλειό” γράφουν ιστορία στο χώρο της νυχτερινής διασκέδασης

Η οικογένεια Βάκρινου αντιλήφθηκε το κενό που δημιούργησε η απουσία του ελληνάδικου και αποφάσισαν να το επαναφέρουν. Διαθέτοντας πολύχρονη εμπειρία στις επιχειρήσεις και τον τρόπο με τον οποίο κινείται η αγορά επιθυμούσαν να δημιουργήσουν κάτι νέο. Πολύ περισσότερο ήθελαν να υλοποιήσουν κάτι που θα παρακινούσε τους ανθρώπους να βγουν από τα σπίτια τους, να χαρούν και να δημιουργήσουν όμορφες εμπειρίες. Δεν ήθελαν μία επιχείρηση για κέρδος, αλλά κάτι να ομορφύνει τις βραδιές του κόσμου. Η επαναλειτουργία του ‘’Καπηλειού’’ έδωσε την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις επιθυμίες τους. Η ανάμειξη του κλασικού γούστου, της ελληνικής μουσικής με τα μοντέρνα στοιχεία είναι η προσφορά τους στην νυχτερινή ζωή του Αιγίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια Βάκρινου προσφέρει εναλλακτικές επιλογές στην ψυχαγωγία των Αιγιωτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Royal, ένα μοντέρνο club όπου οι δυνατές μελωδίες σε παρασύρουν σε ένα ξέφρενο ρυθμό και είναι η μοναδική επιλογή για μεταμεσονύχτια διασκέδαση στην παραλία του Αιγίου τα τελευταία χρόνια. Ο ιδιόκτητης του Σταμάτης Βάκρινος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το ‘’Το Royal έχει διαφορετικό στυλ, τα φώτα, η ένταση της μουσικής σε παρασύρουν στον ρυθμό τους. Εδώ το ύφος είναι πιο μοντέρνο, ενώ το Καπηλειό φαντάζει πιο κλασσικό. Πάντως να τονίσουμε ότι έχουμε κάνει ολική ανακαίνιση στο Royal, νιώθουμε σεβασμό στους πελάτες και παρόλο που είμαστε η μόνη επιλογή για νυχτερινή διασκέδαση θέλουμε να προσφέρουμε το καλύτερο.’’ Το διάσημο beach bar του καλοκαιριού ‘’Koursaros’’ ανήκει και αυτό στην οικογένεια Βάκρινου και αποτελεί την πιο όμορφη επιλογή για τους καυτούς μήνες. Με την επαναλειτουργία του ‘’Καπηλειού’’ βέβαια επιθυμούν την δημιουργία ενός κέντρου για μία διαφορετική, όμορφη, νυχτερινή ποιοτική διασκέδαση με κύριο στοιχείο το ελληνικό.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΞΟΔΟΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr