background img
banner
banner

Δραματική αλλαγή σκηνικού

ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ – ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Μετά από τρεις μήνες διαβούλευσης, ανάμεσα στους επικεφαλής των παρατάξεων “Ενωτική Αιγιάλεια” και “Δημοτική Συσπείρωση Αιγιάλειας”, αλλά και δεκατριών δημοτικών συμβούλων που συμμετείχαν στο διάλογο, βγήκε “λευκός καπνός” την περασμένη Πέμπτη τα μεσάνυχτα, αλλά δεν πρόλαβε να σηκωθεί ψηλά, αφού μέχρι το ξημέρωμα τα πράγματα είχαν αλλάξει δραματικά.

Μετά από δύο συνεδριάσεις των ομάδων Παναγόπουλου και Θεοδωρακόπουλου στο δημαρχείο, για κοινό υποψήφιο δήμαρχο, που απέβησαν άκαρπες, στην τρίτη βγήκε αποτέλεσμα, αλλά όχι κοινός υποψήφιος.

Το παρών στην καθοριστική συνάντηση από την πλευρά Παναγόπουλου έδωσαν εκτός από τον δήμαρχο οι Δημήτρης Μπούνιας, Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, Βασίλης Χριστόπουλος, Γιώργος Γιοβάς, Μιχάλης Κυριακόπουλος και Μαρία Παπαχριστοπούλου, με την τελευταία να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον στις δύο προηγούμενες συναντήσεις να ηγηθεί ψηφοδελτίου.

Από την πλευρά Θεοδωρακόπουλου, εκτός από τον τ. δήμαρχο, βρέθηκαν στην Ανδρέου Λόντου, ο Μιχάλης Κωνσταντίνου, ο Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος, ο Βασίλης Φιλιππόπουλος, ο Βασίλης Τομαράς, ο Φάνης Σπηλιόπουλος και ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος. Έλειπε ο Βασίλης Ανδρουτσόπουλος, ο οποίος είχε διαμηνύσει ότι θα ψήφιζε “λευκό” για να μην δυσαρεστήσει κανέναν.

Άνοιξε ο δρόμος για τον Κωνσταντίνου αλλά…

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, για το ποιός θα ηγηθεί κοινού ψηφοδελτίου, απέσυρε το ενδιαφέρον της η Μαρία Παπαχριστοπούλου, έτσι άνοιξε ο δρόμος για τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, ο οποίος είχε δείξει επανειλημμένως το ενδιαφέρον του να ηγηθεί της κοινής προσπάθειας.

Με τις ενστάσεις δύο δημοτικών συμβούλων του Παναγόπουλου (Γιοβάς και Χριστόπουλος), ο Κωνσταντίνου πήρε το “χρίσμα” των ομάδων για σχηματισμό νέας παράταξης. Μάλιστα, εστάλη και ανακοίνωση μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στα Μέσα Ενημέρωσης, που ανέφερε τα εξής: “Σήμερα Πέμπτη 31-1-2019, σε κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Παρατάξεων Ενωτική Αιγιάλεια του Θανάση Παναγόπουλου και Δημοτική Συσπείρωση Αιγιάλειας του Στάθη Θεοδωρακόπουλου, αποφάσισαν την κοινή κάθοδο στις εκλογές του Μαΐου με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Μιχάλη Κωνσταντίνου.”

Ωστόσο, η συνέχεια της βραδιάς εξελίχθηκε δύσκολα για τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, που για προσωπικούς λόγους ζητά πίστωση χρόνου για την αποδοχή της τιμητικής πρότασης, όπως αναφέρει στη δήλωσή του: “Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα, η εμπιστοσύνη των συναδέλφων δημοτικών συμβούλων και των δύο παρατάξεων “Ενωτική Αιγιάλεια” και “Δημοτική Συσπείρωση Αιγιάλειας” στο πρόσωπό μου, για να ηγηθώ κοινού ψηφοδελτίου στις αυτοδιοικητικές εκλογές τον Μάιο του 2019, στο δήμο Αιγιάλειας. Για καθαρά προσωπικούς λόγους όμως (ένα μικρό πρόβλημα υγείας), η αποδοχή της πρότασης αυτής δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτή τη στιγμή. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων, τους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και τους συμπολίτες της Αιγιάλειας για την πραγματική και ειλικρινή στήριξή τους. Για οποιαδήποτε εξέλιξη που αφορά την υποψηφιότητά μου, θα υπάρχει ενημέρωση εντός μικρού χρονικού διαστήματος”.

Κοντά στον Γούτο οι σύμβουλοι του Παναγόπουλου

Με αυτά τα δεδομένα, είναι φανερό πλέον ότι το κοινό εγχείρημα όπως σχεδιάστηκε τουλάχιστον το βράδυ της Πέμπτης, στο γραφείο δημάρχου, “ναυαγεί” αφού η δημοτικοί σύμβουλοι του Παναγόπουλου που “άναψαν πράσινο” στην κάθοδο Κωνσταντίνου, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αναθεωρήσει τη στάση τους και ήδη βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον υποψήφιο δήμαρχο Χρήστο Γούτο.

Μάλιστα, όπως σημειώνει πρόσωπο που βρίσκεται κοντά σε αυτές τις συναντήσεις, “τα γεγονότα και οι κοινές ανησυχίες για την πορεία της Αιγιάλειας, δρομολογούν ως φαίνεται εξελίξεις στην παράταξη του Χρήστου Γούτου, που δείχνει πως από κοινού με μία ομάδα ικανών και αναγνωρισμένων στελεχών, θα αποτελέσουν το εφαλτήριο προόδου που χρειάζεται η Αιγιάλεια”.
Ο δήμαρχος Αιγιαλείας, Θανάσης Παναγόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες θα ήθελε να επαναληφθεί η διαδικασία εφόσον βέβαια και ο Κωνσταντίνου ξεκαθαρίσει τη στάση του, αλλά αυτό είναι δύσκολο να συμβεί έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα.

Ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος από την πλευρά του, παραμένει κοντά στον Μιχάλη Κωνσταντίνου, τον ενθαρρύνει να συνεχίσει και διαμηνύει στην ομάδα του ότι υπάρχει ακόμα χρόνος για τελικές αποφάσεις. Το σίγουρο είναι ότι η σκυτάλη επιστρέφει πάλι στους δύο δημάρχους, που θέλουν να κρατήσουν τα στελέχη τους κοντά για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, αλλά όλα δείχνουν ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Γούτος, θα είναι ο κερδισμένος αυτής της υπόθεσης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr