background img
banner
banner

Έπεσαν από τα σύννεφα στο υπουργείο Παιδείας για την αίθουσα του 1ου Γυμνασίου

ΑΜΕΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΦΙΛΟΙ»

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του υπουργείου Παιδείας στην έκκληση της ιδιαίτερα δραστήριας ομάδας μαθητών του 1ου Γυμνασίου Αιγίου «Πράσινοι Φίλοι», για να δοθεί τέλος στο πολυετές «σήριαλ» της κατεδάφισης της πάλαι ποτέ αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του σχολείου. Λίγες μέρες μετά, υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου, επικοινώνησε τόσο με τo Protionline.gr  που δημοσίευσε την παρέμβαση, όσο και με τον υπεύθυνο καθηγητή Παναγιώτη Βάγια, εκφράζοντάς του την βούληση να απευθυνθεί και το υπουργείο στην εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές» ώστε να δρομολογηθούν παρεμβάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι για την κατεδάφιση της ετοιμόρροπης αίθουσας έχει εκδοθεί πρωτόκολλο κατεδάφισης εδώ και πολύ καιρό, ωστόσο τα χρήματα των εργασιών γι’ αυτό το σκοπό δεν είναι… εύκολη υπόθεση. Κάπως έτσι, η αίθουσα του πιο παλιού σχολείου του Αιγίου, που έχει περάσει από… χίλια μύρια κύματα, παραμένει ετοιμόρροπη στον χώρο που προαυλίζονται παιδιά, φέροντας μόνο κάποια προστατευτικά γύρω της…

Ζητούσαν προώθηση ανακατασκευής της αίθουσας

Οι μαθητές, με την επιστολή τους στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου πριν λίγες μέρες, ζήτησαν την προώθηση της ανακατασκευής της αίθουσας τελετών του 1ου Γυμνασίου Αιγίου. Οι μαθητές, που εδώ και χρόνια δραστηριοποιούνται με επιτυχία σε πολιτιστικά και κοινωνικά θέματα, ενημέρωσαν τον υπουργό για το χρόνιο πρόβλημα και επισήμαναν τα μεγάλα οφέλη που θα προκύψουν για την εκπαιδευτική κοινότητα και για την πόλη από την ανακατασκευή της.

Όπως ανέφεραν οι μαθητές, ΄΄η πορεία της φιλοξενίας εκδηλώσεων διακόπηκε βίαια πριν από 23 χρόνια και μετά από τότε παρά τις διάφορες παρεμβάσεις που δεν είχαν καμία επιτυχία, η αίθουσα παραμένει ένα ερείπιο στο κέντρο της αυλής του σχολείου μας. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο σεισμός αλλά και η πολύχρονη αδιαφορία των υπευθύνων κατάντησαν αυτήν την αίθουσα επικίνδυνη για καθημερινότητα των μαθητών. Ακόμα και η παραμικρή μας επαφή με το χώρο αυτό κατά την διάρκεια του σχολικού παιχνιδιού μπορεί να είναι πιθανός παράγοντας τραυματισμού. Όσο για τις γιορτές και τις διάφορες εκδηλώσεις που οργανώνουμε, είμαστε υποχρεωμένοι να καταφεύγουμε σε διάφορες δημοτικές αίθουσες΄΄.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα πάντως για ανακατασκευή της υφιστάμενης αίθουσας, δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί, δεδομένου ότι έχει χαρακτηριστεί επικίνδυνη ενώ και στο παρελθόν, είχε αξιολογηθεί η αναστήλωσή της και είχε κριθεί ασύμφορη. Αυτός ήταν και ο λόγος που εκδόθηκε πρωτόκολλο κατεδάφισης με ενέργειες του δήμου Αιγιαλείας.

Θα θέσουν το θέμα στις «Κτιριακές Υποδομές»

Ο συνεργάτης του υπουργού πάντως, μετά την ενημέρωση από πλευράς μαθητών, δήλωσε αφενός εντυπωσιασμένος από τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές εξέφρασαν το αίτημά τους αλλά και έκπληκτος από το φωτογραφικό υλικό που του απέστειλαν, απορώντας πώς είναι δυνατόν να βρίσκεται μία τέτοια αίθουσα σε προαύλιο σχολείου… Ξεκαθάρισε ωστόσο πως το υπουργείο Παιδείας δεν είναι αρμόδιο για ζητήματα σχολικών κτιρίων, ωστόσο δήλωσε ότι θα θέσει το θέμα στην εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές» ζητώντας άμεση μέριμνα…


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr