background img
banner
banner

Περιμένουν παράταση της απόφασης για τα σκουπίδια

Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΡΙΨΗΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΧΥΤΑ ΤΗΣ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΛΗΓΕΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ

Με τη σιγουριά ότι θα δοθεί παράταση στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, του περασμένου Απριλίου, που οδήγησε στην αποσυμφόρηση των σκουπιδιών της Αιγιάλειας με τη μεταφορά τους σε πέντε ΧΥΤΑ της Δυτικής Ελλάδας εμφανίστηκε ο δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης.

Από τους 12.000 τόνους που αναφέρει η απόφαση, έχουν μεταφερθεί περίπου 6.500 τόνοι, με την απόφαση να αναφέρει σε διάρκεια ενός έτους. Με αυτό το δεδομένο η παράταση κρίνεται αναγκαία, ώστε να απορροφηθούν όλες οι ποσότητες σκουπιδιών που έχουν συμφωνηθεί.
Η αρρυθμία που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα με την αποκομιδή έχει να κάνει με τους ΧΥΤΑ Ναυπάκτου και Πάλαιρου, που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος και λόγω των βροχοπτώσεων δεν ήταν προσβάσιμοι. Βεβαίως κρίσιμη καμπή αποτέλεσε το κλείσιμο του ΧΥΤΑ της Αιγείρας, κάτι που είχε προβλέψει, όπως φάνηκε, ο Παναγόπουλος, κρατώντας “καβάτζα” 6.000 τόνους από την απόφαση της Αποκεντρωμένης, ώστε τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι να μην υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα σκουπίδια.

Προχωράει ο ΧΥΤΑ Παπανικολούς

Εν τω μεταξύ, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος το δημοτικό συμβούλιο, η νέα Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για το ΧΥΤΑ Παπανικολού είναι έτοιμη και θα πρέπει να περάσει από το Περιφερειακό συμβούλιο, που έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα.
Σε περίπου ένα μήνα από σήμερα, θα μπει ο εργολάβος, ο οποίος διαβεβαίωσε το δήμαρχο ότι θα χρειαστεί τέσσερις μήνες για να ολοκληρώσει σημαντικό κομμάτι του έργου. Η Παπανικολού θα κατασκευαστεί ως ΧΥΤΑ όπως προβλέπει η αρχική μελέτη, ωστόσο στον Περιφερειακό σχεδιασμό έχει ενταχθεί ως ΧΥΤΥ, οπότε θα πρέπει να τροποποιηθεί ο σχεδιασμός αυτός, κάτι που κρίνεται απαραίτητο για τη γενικότερη λειτουργία της διαχείρισης των απορριμμάτων, όπως επισήμανε ο επικεφαλής της ΔΡΑΣΥ Αιγιαλέων Κώστας Παπακωνσταντίνου.
Ο δήμαρχος ενημέρωσε επίσης ότι εκδόθηκε άδεια μεταφοράς για τα ογκώδη υλικά( λεκάνες, έπιπλα κλπ) με εργολαβία αποκομιδής που θα στοιχίσει στο δήμο 10.000 € ετησίως.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr