background img
banner
banner

Ο Φιλοζωικός στο Δημοτικό Σχολείο Καμαρών

ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ!

Ενημέρωση για τα ζώα και τα δικαιώματά τους, πραγματοποίησε προχθές Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιάλειας «Τα Φιλαράκια» στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καμαρών. Τα παιδιά παρακολούθησαν σχετικό βίντεο που αφορούσε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στα κατοικίδια και τα αδέσποτα.

Όπως αναφέρει, ΄΄είχαμε τη χαρά να φιλοξενηθούμε στο Δημοτικό Σχολείο Καμαρών και να ενημερώσουμε τους μαθητές του σχετικά με τα ζώα και τα δικαιώματα, τις ανάγκες αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι 128 μαθητές του σχολείου παρακολούθησαν την παρουσίαση που έχει δημιουργηθεί από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και σε συνεργασία με την Π.Φ.Π.Ο. σχετικά τόσο με τα δεσποζόμενα αλλά και τα αδέσποτα ζώα. Πολλοί μαθητές συμμετείχαν ενεργά, μοιραστήκαν μαζί μας τις δικές τους ιστορίες και έκαναν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις. Πόσο μεγαλύτερη επιβεβαίωση του ενδιαφέροντός τους από το ότι έφτασε η ώρα να σχολάσουν, η παρουσίαση δεν είχε ολοκληρωθεί και τα παιδιά μόνα τους ζήτησαν να καθίσουμε μέχρι να τα πούμε όλα. Μάθαμε πώς βρίσκονται τα ζώα στο δρόμο, τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό αλλά και πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα ζώα στο δρόμο και να μην τα φοβόμαστε΄΄.

Ο Φιλοζωικός αναφέρει ακόμη τα εξής: ΄΄Ευχαριστούμε τη διευθύντρια και τους δασκάλους του Δημοτικού Καμαρών για την ευκαιρία που μας έδωσαν να ενημερώσουμε τους μικρούς τους μαθητές αλλά και για την άψογη φιλοξενία μας στο χώρο τους. Οι ενημερώσεις μάς πυκνώνουν και χαιρόμαστε ιδιαιτέρως, αφού είναι οι νέες γενιές που θα χτίσουν ένα καλύτερο αύριο. Είμαστε διαθέσιμοι για ενημερώσεις σε σχολεία, συλλόγους, ομάδες, το πρόγραμμά μας είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και αρκεί ένα μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook για να κανονίσουμε μια παρουσίαση και στο δικό σας σχολείο ή σύλλογο΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr