background img
banner
banner

6+2 ψηφοδέλτια για τον Μάιο;

ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΓΟΥΤΟΣ, ΨΥΧΡΑΜΗ, ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ,  ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΟΥΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΥΟ

Έξι υποψήφιοι δήμαρχοι, μέχρι στιγμής, διεκδικούν το δημαρχιακό θώκο της Αιγιάλειας, αλλά στο παρασκήνιο γίνονται ζυμώσεις και προσπάθειες να βγουν ακόμη δύο υποψήφιοι στο επόμενο διάστημα.

Πρώτος ανακοίνωσε υποψηφιότητα ο γιατρός Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος, όχι με το ΚΚΕ αυτή τη φορά αλλά με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο. Ακολούθησε ο Χρήστος Γούτος, που προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία αλλά συγκεντρώνει δυνάμεις από όλους τους πολιτικούς χώρους. Η Βάσω Ψυχράμη είναι η πρώτη γυναίκα υποψήφια δήμαρχος που διεκδικεί με αξιώσεις τον δημαρχιακό θώκο της Αιγιάλειας, προέρχεται από το ΚΙΝΑΛ, αλλά προχωράει με συνδυασμό ευρύτερης αποδοχής. Στη συνέχεια είχαμε την επιστροφή ως επικεφαλής, του Δημήτρη Καλογερόπουλου, με κεντροαριστερό προφίλ και την αλλαγή σκυτάλης στη Λαϊκή Συσπείρωση με την Αγγελική Κουρή να παίρνει το τιμόνι της παράταξης που στηρίζει το ΚΚΕ. Τέλος τον Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο, με δεξιό προφίλ, που είναι ο μόνος που συνεχίζει από τους επικεφαλείς των παρατάξεως του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας.

Ωστόσο, την πιθανή διάσπαση της Αιγιάλειας περιμένουν, κάτι που είναι σχεδόν απίθανο να συμβεί παρά τις υποσχέσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ανατολικοί και δυτικοί για να βγουν μπροστά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκονται πρόσωπα γύρω από Ανεξάρτητη Ανοιχτή Κίνηση Ανατολικής Αιγιάλειας, αλλά και από τον επιχειρηματία Δημήτρη Μουτούση, με καταγωγή από τον Ερινεό.

Εφόσον ευδοκιμήσουν οι προσπάθειες σχηματισμού ψηφοδελτίων, θυμίζουμε ότι χρειάζονται 33 υποψήφιοι σύμβουλοι τουλάχιστον, τότε θα αυξηθεί και ο αριθμός των υποψήφιων δημάρχων της Αιγιάλειας από τους 6 που είναι σήμερα.

Τα πράγματα δεν είναι εύκολα, αφού η δημιουργία ενός ψηφοδελτίου απαιτεί ποσοστώσεις σε κάθε Δημοτική Ενότητα. 2 έως 3 στον Ερινεό, 4 έως 6 στη Συμπολιτεία, 4 έως 6 στο Διακοπτό, 3 έως 5 στην Ακράτα, 2 έως 3 στην Αιγείρα και 18 έως 27 στο Αίγιο είναι ο αριθμός που θα χρειαστεί για να είναι έγκυρο ένα ψηφοδέλτιο με το μέγιστο αριθμό υποψηφίων συμβούλων να φτάνει τους 50, εκ των οποίων το 40% τουλάχιστον πρέπει να είναι γυναίκες.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr