background img
banner
banner

«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι» για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ – ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Στο… ίδιο έργο θεατές βρίσκονται οι εργαζόμενοι στη δομή «Βοήθεια στο Σπίτι». Παρότι η διαδικασία της χρηματοδότησης ακολουθεί την πεπατημένη οδό, για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι του Β.Σ.Σ. παραμένουν απλήρωτοι για αρκετούς μήνες και κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι ακόμη και τις γιορτές του Πάσχα.

Σε ανακοίνωσή του, ο Διαπεριφερειακός Σύλλογος Εργαζομένων “Βοήθεια στο Σπίτι” Περιφερειών Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου επισημαίνει πως ΄΄παρά τις συνεχείς πιέσεις και οχλήσεις από την πλευρά της Διοίκησης του Συλλόγου προς τα συναρμόδια Υπουργεία και Φορείς, παρά τις διαβεβαιώσεις εδώ και μήνες ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, η κωλυσιεργία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών μας οδηγεί στην αδικαιολόγητη καθυστέρηση της χρηματοδότησης και στην μη καταβολή δεδουλευμένων΄΄.

Και συνεχίζει: ΄΄Σύμφωνα με την σημερινή μας ενημέρωση, η διαδικασία έγκρισης της απόφασης μεταφοράς του ποσού της Α Δόσης από ΑΚΑΓΕ στην ΕΕΤΑΑ, βρίσκεται στο Εθνικό Τυπογραφείο εν αναμονή ΦΕΚ. Ασκούνται πιέσεις προς όλους τους αρμόδιους προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκεί διαδικασία έως την Παρασκευή και να προχωρήσουν στην πίστωση της Α΄ Δόσης προς ΕΕΤΑΑ. Επιπλέον το ποσό της χρηματοδότησης από τον Φορέα ΕΦΚΑ προς ΕΕΤΑΑ θα πιστωθεί εντός του διημέρου΄΄.

Καταλήγοντας, σημειώνει: ΄΄Η Διοίκηση του Συλλόγου μας θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις και εφόσον δεν τηρηθεί το τωρινό χρονοδιάγραμμα, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στα συναρμόδια Υπουργεία΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr