background img
banner
banner

Συζητήσεις για την Αιγιάλεια στο περιθώριο του 2ου Φόρουμ Αδριατικής και Ιονίου

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ Π.Α.Ε.Κ. ΑΡΙΣΤΟ ΤΗΛΙΓΑΔΗ

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε το 4ο Φόρουμ για την Στρατηγική της ΕΕ για την Μακρο-περιφέρεια Αδριατικής- Ιονίου, το οποίο διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Δημοκρατία του Μαυροβουνίου, με την υποστήριξη του EUSAIR Facility Point, στην Μπούντβα του Μαυροβουνίου. Το Επιμελητήριο Αχαΐας εκπροσώπησε ο πρόεδρος Πλάτωνας Μαρλαφέκας καθώς και οι αντιπρόεδροι. Ενδιαφέρον παρουσίασε και για την Αιγιάλεια, δεδομένου ότι στο περιθώριο αυτού, τέθηκαν και θέματα που αφορούν την περιοχή.

Από τη Δευτέρα έως και το μεσημέρι της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε  το 2ο Φόρουμ για τα Εμπορικά Επιμελητήρια, τους Δήμους και τα Πανεπιστήμια της Αδριατικής και του Ιονίου (2nd Fora of the Adriatic and Ionian Chambers of Commerce, Cities and Universities).

Χρήσιμες επαφές

Άξιες αναφοράς ήταν οι επαφές του επικεφαλής της Παναιγιάλειας Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης, α΄ αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας Αρίστου Τηλιγάδη, με εκπροσώπους ελληνικών υπουργείων για θέματα της περιοχής. Όπως μετέφερε στo “protionline.gr” ο κ. Τηλιγάδης, ΄΄στόχος μας είναι η εφαρμογή προγραμμάτων στην περιοχή τα οποία θα αφορούν τοπικά προϊόντα, όπως π.χ. τη μαύρη κορινθιακή σταφίδα που αποτελεί προϊόν της περιοχής το οποίο τυγχάνει μεγάλης ανταπόκρισης στο εξωτερικό μέσω και των εξαγωγών που γίνονται από την Αιγιάλεια σε όλο τον κόσμο και διαμέσου της Π.Ε.Σ. Επίσης, μετέφερε το αίτημα για ανάδειξη μνημείων της περιοχής καθώς και για την αποκατάσταση του Ιερού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου΄΄.

Ο κ. Τηλιγάδης είχε επαφές με τον Εκπρόσωπο Εθνικής Αρχής Συντονισμού – ΕΣΠΑ Ιωάννη Φίρμπα, με την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου, με τον προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής του υπουργείου Τουρισμού Παναγιώτα Διονυσοπούλου, την αρχαιολόγο της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού Ελένη Ράπτη κ.ά. Από τις επαφές του, όπως έκανε γνωστό, εισέπραξε την θετική βούληση των φορέων να ασχοληθούν με τα θέματα της Αιγιάλειας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr