background img
banner
banner

Αίτηση προς τον υπουργό Οικονομικών

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ

Την κατάθεση τροπολογίας μέσω της οποίας να προβλέπεται αύξηση του ορίου απαλλαγής ΦΠΑ από 10.000 σε 25.000 ευρώ ζητά με αίτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου. Σημειώνει άλλωστε πως αυτό προβλέπεται και από το επικαιροποιημένο μνημόνιο και τα προαπαιτουμένα αυτού, καθώς η Ελλάδα ανέλαβε την υποχρέωση αύξησης του ορίου απαλλαγής των επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών.

Τονίζει ωστόσο ότι ΄΄μέχρι σήμερα δεν έχει δρομολογηθεί η αύξηση του ορίου απαλλαγής ΦΠΑ από 10.000 ευρώ σε 25.000 ευρώ η οποία συμπεριλαμβάνεται στις 56 αναθεωρημένες υποχρεώσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Το συγκεκριμένο μέτρο θα έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο τόσον στους πολίτες ως προς το κόστος πρόσβασης στη δικαιοσύνη όσον και αυτονοήτως και στον κλάδο μας.
Δεν είναι δυνατόν να προωθούνται άμεσα μόνο μέτρα ύφεσης και για το συγκεκριμένο ζήτημα να υπάρχει τέτοια αδικαιολόγητη καθυστέρηση από τη στιγμή που υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη των Θεσμών΄΄. ΄΄Κατόπιν των ανωτέρω ζητούμε να κατατεθεί σχετική τροπολογία στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών΄΄, αναφέρουν ο πρόεδρος Γιώργος Μπέσκος και ο αντιπρόεδρος Δ.Σ. Αλέξανδρος Μανωλόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr