background img
banner
banner

Ξανά… μπροστά για το ζήτημα των απορριμμάτων

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΜΕΣΗ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ

Πρωτοβουλία για το ζήτημα των απορριμμάτων (ξανα)παίρνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου, καταθέτοντας χθες μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου, κατά παντός υπεύθυνου, ζητώντας την άμεση περισυλλογή των απορριμμάτων. Εν των μεταξύ, βγήκε η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων κατά της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Αιγείρας, που περιλαμβάνει κλείσιμο του Χώρου μέχρι να γίνουν διορθωτικά έργα…

Υπενθυμίζεται ότι η αντίστοιχη περσινή ενέργεια του Δικηγορικού Συλλόγου είχε λήξει προσωρινά έστω το πρόβλημα και το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γιώργο Μπέσκο να τονίζει: ΄΄Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας για μεταφορά απορριμμάτων ημερήσιας παραγωγής στο ΧΥΤΑ Τριανταφυλλιάς δεν εφαρμόζεται. Ο Αποκεντρωμένος Περιφερειάρχης έπρεπε να πράξει τα νόμιμα. Έχει μεταβληθεί η Αιγιάλεια σε χωματερή΄΄. Άλλωστε, σε ανάλογη διαδικασία πριν ένα χρόνο ήταν άμεση η αντίδραση των εισαγγελικών αρχών και ξεκίνησε η περισυλλογή.

Να εφαρμοστεί αυτόφωρη διαδικασία για κάθε εμπλεκόμενο

Συμπληρωματικά, ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α. απέστειλε μηνύσεις σε Εισαγγελέα Εφετών Πατρών και Αρείου Πάγου και Αμαλιάδας, ζητώντας εφαρμογή αυτόφωρης διαδικασίας για κάθε εμπλεκόμενο. Εκείνο που ζητείται είναι η αύξηση των ποσοτήτων που λαμβάνουν οι ΧΥΤΑ της Δυτικής Ελλάδας και η έγκριση αύξησης ορίου εξαρτάται από υπογραφή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος. Χθες, ο κ. Μπέσκος επικοινώνησε με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας να επιληφθεί επί της μηνύσεως που της απέστειλε και διαμέσου της γραμματέως της ενημερώθηκε ότι έχει ήδη ενημερωθεί και θα ανταποκριθεί.

Επίσης, μίλησα με τον κ. Παναγιωτόπουλο από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ο οποίος του έκανε γνωστό ότι επεξεργάζονται σχέδιο για νέα απόφαση για αύξηση ορίου απορριμμάτων σε ΧΥΤΑ.

Η απόφαση των ασφαλιστικών για τον ΧΥΤΑ Αιγείρας

Σε ότι αφορά την απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα των κατοίκων της Αιγείρας, αποφασίστηκε να κλείσει ο ΧΥΤΑ μέχρι να γίνουν διορθωτικά έργα, να εγκριθούν περιβαλλοντικοί όροι και να αδειοδοτηθεί ο ΧΥΤΑ. Στην μηνυτήρια αναφορά, ο κ. Μπέσκος παρουσιάζει την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στο δήμο με το σοβαρό πρόβλημα διάθεσης των απορριμμάτων που έχει ως αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων σε όλη την Αιγιάλεια.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr