background img
banner
banner

«Καθαρή εντολή» στον Δημήτρη Καλογερόπουλο!

ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 54% ΕΝΑΝΤΙ 46% ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΟΥΤΟΥ

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος είναι ο άνθρωπος που αναλαμβάνει τα ηνία του δήμου Αιγιαλείας για την κρίσιμη τετραετία 2019 – 2023.

Αναδείχθηκε πανηγυρικά δήμαρχος Αιγιαλείας στον επαναληπτικό γύρο των δημοτικών εκλογών, την Κυριακή 2 Ιουνίου, επικρατώντας του Χρήστου Γούτου με διαφορά οκτώ ποσοστιαίων μονάδων και προτού καλά – καλά… κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, δήλωσε έτοιμος να εργαστεί και να συνεργαστεί για το καλό του τόπου! Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος έλαβε το 53,94% της προτίμησης του λαού της Αιγιάλειας, έναντι 46,06% του Χρήστου Γούτου.

Ό,τι δεν κατάφερε το 2010 όταν αντίπαλός του ήταν ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος, το πέτυχε τώρα ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, σε αυτή την δύσκολη καμπή για την Αιγιάλεια αλλά και στην μεταβατική περίοδο ως προς την διοίκηση του δήμου, ένεκα του νέου εκλογικού νόμου που, ως γνωστόν, δημιουργεί νέα δεδομένα και επιτάσσει συνέργειες. Με εξαίρεση τις προηγούμενες εκλογές, σε αυτή την εκλογική διαδικασία ίσχυσε η παράδοση που θέλει τον δεύτερο του πρώτου γύρου να κερδίζει τις εκλογές. Υπενθυμίζεται ότι στον α΄ γύρο ο κ. Γούτος είχε κόψει πρώτος το νήμα με 33,46% έναντι 29,39% του κ. Καλογερόπουλου.

Το «στοίχημα» και η πρόκληση πλέον είναι μεγάλα για τον έμπειρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, που διετέλεσε επί 12 συναπτά έτη δήμαρχος Συμπολιτείας και είναι βέβαιο πως γνωρίζει να χειρίζεται πρόσωπα και καταστάσεις, αρκεί βέβαια να εξασφαλίσει και την θετική διάθεση των γύρω του, που απαιτεί η νέα τάξη πραγμάτων.

Αγωνία και πανηγυρισμοί!

Με το κλείσιμο της κάλπης, στις 7.00 το απόγευμα, στα εκλογικά κέντρα των δύο υποψηφίων δημάρχων ήταν συγκεντρωμένοι υποψήφιοι και υποστηρικτές τους. Το αποτέλεσμα άρχισε να διαφαίνεται από πολύ νωρίς και όλα τα στοιχεία ήταν ενδεικτικά του τι θα ακολουθούσε. Πολύ γρήγορα, στο εκλογικό κέντρο της παράταξης «Αιγιάλεια Τώρα» του Δημήτρη Καλογερόπουλου, στη συμβολή των οδών Κλ. Οικονόμου και Μητροπόλεως, άρχισε να συγκεντρώνεται όλο και περισσότερος κόσμος. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από διάφορα εκλογικά τμήματα, προκαλούσε μεγάλο ενθουσιασμό καθώς η διαφορά φαινόταν να είναι σταθερή και πριν ακόμη το ρολόι δείξει 8.00, η εικόνα δεν μπορούσε να ανατραπεί.

Την ίδια στιγμή, στο εκλογικό κέντρο του Χρήστου Γούτου στην οδό Μητροπόλεως, την αρχική αγωνία διαδέχθηκε η κατήφεια και η απογοήτευση, με τον κόσμο ωστόσο να παραμένει εκεί τουλάχιστον ως τις 9.00 που ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο» κ. Γούτος, αποφάσισε να επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο του αντιπάλου του να τον συγχαρεί.
Ο κ. Καλογερόπουλος κατέφθασε στο γραφείο του λίγο πριν τις 9.00 το βράδυ, τη στιγμή που οι πανηγυρισμοί βρίσκονταν στο αποκορύφωμά τους και έγινε δεκτός με τεράστιο ενθουσιασμό. Δεκάδες πολίτες έσπευσαν να τον συγχαρούν, να τον φιλήσουν, να του σφίξουν το χέρι… Ο ίδιος, εμφανώς συγκινημένος και δικαιωμένος για τον αγώνα του, δεχόταν με χαρά τις ευχές και όταν τελικώς κατάφερε να φτάσει στην είσοδο του κέντρου, προέβη σε δηλώσεις.

Τι δήλωσε ο νέος δήμαρχος!

Αποκάλεσε τους συγκεντρωμένους ως «συνοδοιπόρους του», λέγοντας πως από τώρα και από αύριο αλλά και στη συνέχεια θα είναι μαζί για το καλό του δήμου Αιγιαλείας, διαβεβαιώνοντάς τους πως οι ελπίδες τους δεν θα διαψευστούν. Αφού ευχαρίστησε τους υποψηφίους του συνδυασμού του, εξέφρασε ευχαριστίες και προς όλους τους υποψήφιους των παρατάξεων που συμμετείχαν στις εκλογές. Τόνισε ακόμη πως ανεξάρτητα από το τι ψήφισε ο καθένας σε αυτές τις εκλογές, θα είναι όλοι μαζί για το καλό της Αιγιάλειας.
΄΄Εμείς θα συνεργαστούμε με όλους. Μέσα στο πλαίσιο της δύναμης που θα έχει η συνολική μας πορεία, όλη η Αιγιάλεια από αύριο είναι μία «γροθιά» για να πάμε τον τόπο μπροστά, όλοι όσοι συμμετείχαμε σε αυτό τον αγώνα, ο κάθε πολίτης αυτού του τόπου θα είναι μαζί μας. Σφίγγω το χέρι όλων και σας ευχαριστώ από βάθους καρδιάς. Πάμε όλοι μαζί για ένα αύριο καλύτερο΄΄, τόνισε ο νέος δήμαρχος Αιγιαλείας.

Παράλληλα, επισήμανε τα εξής: ΄΄Ευχαριστώ τους δημότες της Αιγιάλειας για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου. Η προτίμησή τους, μας δίνει την ικανοποίηση ώστε με υπευθυνότητα να διαχειριστούμε τις τύχες της περιοχής μας. Πρώτο μέλημά μου είναι να σφίξω τα χέρια όλων όσοι συμμετείχαν σε αυτές τις εκλογές και θέλω να συνεργαστούμε σε μία βάση. Άμεσα, προτίθεμαι να καλέσω τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων προκειμένου να συζητήσουμε και να επιδιώξουμε, όχι μόνο στο πλαίσιο της απλής αναλογικής που θα ισχύσει, αλλά στο πλαίσιο της νοοτροπίας της συνεργασίας που θα ακολουθήσουμε, μία εποικοδομητική συζήτηση άμεσα ούτως ώστε να μη χάσουμε άλλο χρόνο για το ζήτημα των απορριμμάτων΄΄.

Επισκέψεις Γούτου και Ψυχράμη

Περίπου στις 9.00 το βράδυ, το εκλογικό κέντρο του θριαμβευτή των εκλογών, επισκέφθηκε ο έτερος υποψήφιος Χρήστος Γούτος, μαζί με συνεργάτες του. Έδωσε το χέρι και συνεχάρη τον κ. Καλογερόπουλο για να ακολουθήσει ένθερμο και παρατεταμένο χειροκρότημα από τους παριστάμενους. Αυτό, φάνηκε πως σηματοδότησε και το τέλος μίας «κόντρας» που βρισκόταν σε εξέλιξη μέχρι και πριν κλείσουν οι κάλπες και πυροδοτήθηκε από καταγγελίες και ανακοινώσεις στον Τύπο…

Ο κ. Γούτος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: ΄΄Επιθυμώ να ευχαριστήσω όλους εσάς που μας δώσατε έναν αγώνα, για τα δικά μου δεδομένα, αξιοπρεπέστατο. Συγχαίρω τον κ. Καλογερόπουλο και την ομάδα του. Ευελπιστώ να είναι για το καλό της Αιγιάλειας. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους συνεργάτες μου και όλους όσους δώσαμε αυτόν τον αγώνα μαζί. Ευχαριστώ και τους Αιγιαλείς που μας τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά ευχαριστώ και αυτούς που δεν μας τίμησαν. Μπορεί να μου έκανε και καλό΄΄…

Στο εκλογικό κατέφθασε και η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Βάσω Ψυχράμη μαζί με συνεργάτες της που χαιρέτησε και συνεχάρη τον κ. Καλογερόπουλο. Σε γραπτή της δήλωση, ανέφερε: ΄΄ Εκ μέρους της παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» θέλω να απευθύνω τα συγχαρητήριά μου στον νεοκλεγέντα δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο καθώς και σε όλους τους συναδέλφους που θα απαρτίζουν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας και οι οποίοι θα αναλάβουν καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου. Να ευχηθώ παράλληλα η νέα δημοτική αρχή να επιτύχει τους στόχους της και να υλοποιήσει το όραμά της για το καλό του Δήμου και των συνδημοτών μας. Εμείς, ως δημοτική παράταξη, εγγυώμεθα την καλή συνεργασία για την επανεκκίνηση της Αιγιάλειας΄΄.

Πώς το… «τώρα» νίκησε το «αύριο»

Είναι εντυπωσιακό το πώς άλλαξε το δημοτικό σκηνικό μόλις μέσα σε δύο εβδομάδες και υπήρξε… στροφή προς την παράταξη «Αιγιάλεια Τώρα» του κ. Καλογερόπουλου, φέρνοντας δεύτερο και με σημαντική διαφορά το συνδυασμό «Αιγιάλεια Αύριο» του κ. Γούτου.

Χαρακτηριστική είναι η αλλαγή σκηνικού στο Αίγιο εκεί όπου ο κ. Γούτος στον πρώτο γύρο προηγείτο του κ. Καλογερόπουλου κατά 967 ψήφους. Επίσης, το «ισχυρό χαρτί» του κ. Καλογερόπουλου, η Δημοτική Ενότητα Συμπολιτείας αύξησε ακόμη τη διαφορά, όπως επίσης και η Δ.Ε. Διακοπτού που και εκεί στον πρώτο γύρο είχε αναδειχθεί πρώτος ο κ. Καλογερόπουλος. Αναλόγως και στην Δ.Ε. Ερινεού που ο νέος δήμαρχος αύξησε τη δύναμή του. Στην Δ.Ε. .Αιγείρας φαίνεται πως διατήρησε δυνάμεις, ενώ στην Δ.Ε. Ακράτας ο κ. Γούτος δεν πέτυχε τα προσδοκώμενα γι’ αυτόν…

Βεβαίως σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος έπαιξε και η πρωτοφανής αποχή που ξεπέρασε το 52%, ποσοστό που από μόνο του… έβγαζε δήμαρχο. Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο, η αποχή κυμάνθηκε στο 39%. Ξεκάθαρο είναι ακόμη ότι υπήρξε μετακίνηση ψηφοφόρων από άλλους συνδυασμούς προς τους δύο τελικούς υποψηφίους, με τον κ. Καλογερόπουλο να λαμβάνει τελικώς τη… μερίδα του λέοντος.

Όπως και να έχει, η επικράτηση είναι σαφής και η προτίμηση του λαού της Αιγιάλειας κάτι παραπάνω από «καθαρή εντολή». Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος καλείται να διαχειριστεί τις τύχες ενός μεγάλου δήμου με πολλά και σοβαρά προβλήματα, από τα οποία οι κάτοικοί του έχουν δεινοπαθήσει… Ευχή όλων, με την ανάληψη των καθηκόντων του από την 1η Σεπτεμβρίου, να επιλύσει τα προβλήματα και να δώσει στον τόπο την πολυπόθητη αναπτυξιακή ώθηση που τόσοι ευαγγελίζονται όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ελάχιστοι κατάφεραν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιάλειας


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr