background img
banner
banner

«Βήματα» για την ισχυροποίηση του Τμήματος Φυσικοθεραπείας

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΑΣ

Επαφές με στόχο την ενημέρωση αλλά και την ισχυροποίηση του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών, πραγματοποιεί ο νέος δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος. Η μοναδική πλέον σχολή του Παραρτήματος Αιγίου, όπως φαίνεται, δεν επηρεάζεται από την απόφαση παύσης λειτουργίας του έτερου τμήματος της Οπτικής μετά την αφομοίωση του ΤΕΙ από το Πανεπιστήμιο Πατρών, αντιθέτως ενδυναμώνεται και συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό «κεφάλαιο» στον ακαδημαϊκό χώρο της Ελλάδας.

Η αναβάθμιση του Τμήματος Φυσικοθεραπείας σε πανεπιστημιακή σχολή, όσο κι αν επισκιάστηκε από το κλείσιμο της Οπτικής και Οπτομετρίας, είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο και δεν μπορεί παρά να συμβάλει στην αναβάθμιση της σχολής. Το τελευταίο δίμηνο λειτουργεί και επίσημα πλέον υπό το Πανεπιστήμιο Πατρών, πρόεδρος του τμήματος είναι ο Γεώργιος Μαρούλης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες μέσα από γενική συνέλευση θα επανεκλεγεί πρόεδρος του η Ευδοκία Μπίλλη.

Σε… ετοιμότητα η νέα δημοτική αρχή

Ερωτηθείς από το protionline.gr ο καθηγητής του Τμήματος, δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Σπηλιωτόπουλος – ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην διατήρηση της Οπτικής που τελικά δεν κατάφερε να «επιβιώσει» – αναφορικά με το εάν υπάρχει κίνδυνος γενικότερης παύσης λειτουργίας του Παραρτήματος δεδομένου ότι έχει απομείνει μόλις με ένα Τμήμα, είπε πως για την ώρα είναι ασφαλές και ισχυροποιημένο, κάνοντας ωστόσο γνωστό πως πολλά θα κριθούν από τις εκλογές για την ανάδειξη νέου πρύτανη που θα γίνει σε ενάμιση χρόνο. Όπως είπε, ο νέος πρύτανης θα είναι από την Πολυτεχνική Σχολή και θα εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση. Απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο παύσης λειτουργίας του Τμήματος με μόνο αρνητικό για την περιοχή ενδεχόμενο το εάν εξεταστεί μεταφορά στην Πάτρα, κάτι που είναι πολύ δύσκολο. ΄΄Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα και να κινούμαστε στην κατεύθυνση της ισχυροποίησης του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, να μην επαναπαυόμαστε΄΄, σχολίασε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Αναφορικά με το Τμήμα Οπτικής μπαίνει πλέον σε μεταβατικό στάδιο, δεν συμπεριλήφθηκε στο μηχανογραφικό και είναι δεδομένη η παύση λειτουργίας του. Ο λόγος – κάτι που επαναφέρει ο κ. Σπηλιωτόπουλος – δεν είναι άλλος από την αδράνεια της διοίκησης του ΤΕΙ να μεριμνήσει για τις θέσεις μονίμων καθηγητών. ΄΄Η ίδια η διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας ήταν αυτή που μας είχε βοηθήσει πριν από δύο χρόνια για την παραμονή της, η ίδια όμως δεν μερίμνησε να προσλάβει καθηγητές ώστε να κατοχυρώσει τη διατήρησή της΄΄, τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, υπενθυμίζοντας τις προσπάθειες που είχαν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση και τις επισημάνσεις προς τους βουλευτές Αχαΐας.

Στον «αέρα» οι υπό σύσταση σχολές διετούς φοίτησης

Την ίδια στιγμή, εν αμφιβόλω τίθεται η λειτουργία Σχολών Διετούς Φοίτησης με κέντρο αναφοράς στο Παράρτημα του Αιγίου, κάτι που είχε μεν υποσχεθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά ακόμη δεν έχει «αγγίξει» η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Υπενθυμίζεται ότι για το Αίγιο είχε αποφασιστεί η λειτουργία σχολής Οινολογίας και Ραδιολογίας, ωστόσο ουδείς γνωρίζει εάν θα ξεκινήσουν από το προσεχές φθινόπωρο. ΄΄Πολύ φοβόμαστε πως παρότι υπάρχει ειλημμένη απόφαση και εγκεκριμένο κονδύλι, η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να μην προχωρήσει την ίδρυση των σχολών διετούς φοίτησης΄΄, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπηλιωτόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr