background img
banner
banner

ΦΟΣ: Σε αναστολή κάθε πολιτιστικής δραστηριότητας λόγω σκουπιδιών

Το Δ.Σ. του Φιλοπροοδευτικού Ομίλου Σελιανιτίκων ανακοινώνει την παρακάτω απόφασή του για το θέμα των σκουπιδιών στην Αιγιάλεια.

“Ως Φιλοπροοδευτικός Όμιλος που δρα στα πολιτιστικά της περιοχής επί 40 χρόνια (και οι δραστηριότητές του φέτος είναι αφιερωμένες σ’ αυτή τη επέτειο), θεωρεί ότι, τη δεδομένη χρονική στιγμή, πρωταρχικό του μέλημα είναι η επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών για να εντάξει τις πολιτιστικές του δραστηριότητες σ’ ένα πραγματικά πολιτισμένο περιβάλλον. Τη στιγμή που η άναρχη απόθεση των σκουπιδιών έχει δημιουργήσει επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία εστίες μόλυνσης, χάνουν το νόημά τους οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, όταν μάλιστα έχουν οδηγήσει τους απελπισμένους πολίτες ή επιχειρηματίες σε ανεύθυνες και κανιβαλιστικές συμπεριφορές, κρύβοντας κάδους ή αποθέτοντας τα σκουπίδια τους σε άλλες γειτονιές σε βάρος συμπολιτών τους, αντιδρώντας έτσι στην αναποτελεσματικότητα των αρχών.
Οι σπασμωδικές αυτές κινήσεις και η κατάσταση που επικρατεί στο περιβάλλον καταργούν κάθε πολιτισμό και μέχρι να αποκατασταθούν όλα αυτά, το Δ.Σ. του Φ.Ο.Σ. θέτει τον Όμιλο σε αναστολή κάθε άλλης πολιτιστικής δραστηριότητας εκτός από ό,τι έχει σχέση με τα σκουπίδια. Καλεί δε, όλους τους συλλόγους της περιοχής να κάνουν το ίδιο και όλοι μαζί να δραστηριοποιηθούν επ’ αυτού για την άμεση επίλυση του ζητήματος.
Επίσης, μετά το πέρας της κρίσης, θα προβεί σε δραστηριότητες ενημέρωσης και ενεργοποίησης των πολιτών για τη μείωση και τη διαχείριση των σκουπιδιών, ώστε να επιστρέψει ο πολιτισμός στην περιοχή.
Τέλος, καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς (Εισαγγελέα, Δήμο, Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης, Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας), να δώσετε άμεσα λύση με τα σκουπίδια διότι η υγεία των ανθρώπων δεν είναι παιχνίδι… Ελπίζουμε να μην υπάρξει μη αναστρέψιμο γεγονός που θα στιγματίσει την περιοχή μας, μια περιοχή με φυσικές ομορφιές οι οποίες δυστυχώς, δεν αναδεικνύονται μέσα απ’ τους σωρούς των σκουπιδιών“.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr