background img
banner
banner

Χάθηκε η “Γαλάζια Σημαία” στην Αλυκή και λόγω σκουπιδιών

ΜΕ ΑΓΩΓΕΣ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Για άλλη μία φορά η παραλία της Αλυκής υποβαθμίστηκε, χάνοντας την “Γαλάζια Σημαία” που επί δεκατέσσερα συνεχόμενα έτη, από το 2005, κατάφερνε να συμπεριλαμβάνεται στις πιο καθαρές παραλίες της χώρας. Ο λόγος προφανής, η παρατεταμένη κρίση με τα σκουπίδια, που συνεχίζουν να στοιβάζονται κατά μήκος του δρόμου, αλλά και η έλλειψη ναυαγοσώστη, αφού ο σχετικός διαγωνισμός απέβη άκαρπος. Τα παραπάνω, ανάγκασαν τον Περιβαλλοντικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αλυκής Αιγίου “Ο Άγιος Νικόλαος”, να παρέμβει για άλλη μια φορά, προετοιμάζοντας δυναμικές κινητοποιήσεις.

Έτσι, το Δ.Σ. του Συλλόγου Αλυκής, καλείται σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο την Τετάρτη το απόγευμα 31 Ιουλίου, λαμβάνοντας υπόψη τις έντονες αντιδράσεις των συμπολιτών, για την τραγική εικόνα, και προσπαθώντας να μη χαθεί και ο Αύγουστος για την παραλία Αλυκής. Έχουν ήδη τεθεί προτάσεις και θα ακουστούν και άλλες μέχρι την Τετάρτη.
Όπως, το κλείσιμο του δρόμου προς Αλυκή, με δημόσιο κάλεσμα προς όποιον συμπολίτη ή φορέα επιθυμεί να συμμετάσχει , στο ύψος του παλιού Λιμεναρχείου, είτε συμβολικά για λίγες ώρες, είτε μόνιμα μέχρι να γίνει αποκομιδή των απορριμμάτων.

“Επειδή εγκυμονούν πολλοί κίνδυνοι για τη Δημόσια Ασφάλεια λόγω πιθανής πυρκαγιάς και για την υγεία των πολιτών, και αφού δε λαμβάνεται υπόψη η σοβαρότητα της προ μηνός Καταγγελίας του Συλλόγου Αλυκής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου, επειδή εγκυμονούν κίνδυνοι για μεγάλη οικολογική καταστροφή και επειδή χάθηκε για προφανείς λόγους η “ Γαλάζια Σημαία” για φέτος, υπάρχουν εισηγήσεις να προβούμε σε ΑΓΩΓΉ κατά ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΎΝΟΥ. Πρόταση για Αγωγή, που επανέρχεται προκειμένου οι συνυπογράφοντες φορείς και πολίτες να διεκδικήσουν ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ για την ηθική βλάβη που έχουν υποστεί, για την ψυχική οδύνη λόγω των κινδύνων που εγκυμονούν για την υγεία των ιδίων και των παιδιών τους, για τον κίνδυνο που διατρέχουν ανά πάσα στιγμή για την καταστροφή της περιουσίας τους από πιθανή πυρκαγιά , για την απαξίωση της παραλίας με όποια οικονομική βλάβη συνεπάγεται αυτό από την απώλεια των επισκεπτών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, για τη δυσφήμηση του Δήμου μας από την απώλεια της “ Γαλάζιας Σημαίας “, κ.α..

Την Τετάρτη αποφάσεις, την Τετάρτη τα σπουδαία !!!” αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου, που υπογράφει ο πρόεδρος του, Νίκος Παπαδόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr