background img
banner
banner

Η Κοζάνη δείχνει τα «φώτα» της

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΤO “PROTIONLINE.GR” Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΕΚΑ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΑΡΕΣ, ΦΑΝΗΣ ΜΑΝΑΤΟΣ

Εκτός από τη διαφαινόμενη συνεργασία της Αιγιάλειας με την Κοζάνη μέσω της εναπόθεσης στο εργοστάσιο που υπάρχει εκεί, ο δήμος Αιγιαλείας πάντως θα μπορούσε να παραδειγματιστεί και για τον τρόπο που λειτουργεί, με οργάνωση που απέχει μακράν από την στάσιμη και ανεύθυνη κατάσταση της Αιγιάλειας.

Ο υπεύθυνος δέκα Σταθμών Μεταφόρτωσης στην Δυτική Μακεδονία καθώς και του ΧΥΤY Κοζάνης Φάνης Μανάτος κατάγεται από την περιοχή των Καμαρών και ο ίδιος έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην επερχόμενη συνεργασία μεταφοράς των απορριμμάτων της Αιγιάλειας στην πόλη της Δυτικής Μακεδονίας.

Μιλώντας στο “protionline.gr” μετέφερε τον προβληματισμό του για την κατάσταση που αντιμετώπισε ερχόμενος στην Δυτική Αιγιάλεια προχωρώντας μάλιστα ο ίδιος στην τακτοποίηση των σακουλών που βρήκε στον κάδο της γειτονιάς του, κλείνοντάς τις σε μεγάλες μαύρες σακούλες και τοποθετώντας τις με τάξη, έτσι ώστε να αποφευχθεί η δυσοσμία και οι μολύνσεις, όπως ο ίδιος μετέφερε, πιστεύοντας πως όλα είναι θέμα νοοτροπίας.

Και 20.000 τόνοι αν ξεπεραστεί η γραφειοκρατία

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία, όπως μετέφερε ο κ. Μανάτος, ΄΄η εταιρεία ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. (Διαχείριση Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας) έχει δώσει το «πράσινο φως» στον δήμο Αιγιαλείας και είναι σε θέση να δεχθεί όχι μόνο 15.000 αλλά και 20.000 τόνους, ενώ το ποσό δεν είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που διαθέτει ο δήμος για μεταφορά στην Πάλαιρο΄΄.

Έγκριση υπάρχει και από την ΕΠΑΔΥΜ Α.Ε. την εταιρεία ειδικού σκοπού, η οποία συστάθηκε για την εκτέλεση του έργου “Μελέτη, Κατασκευή, Συντήρηση και Λειτουργία των Εγκαταστάσεων του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας”. ΄΄Εκείνο που απομένει είναι να ληφθεί σχετική απόφαση από τις δύο Αποκεντρωμένες Διοικήσεις Πελοποννήσου που υπάγεται ο δήμος Αιγιαλείας και Ηπείρου που υπάγεται η Δυτική Μακεδονία και να προχωρήσει η ΚΥΑ. Αφού υπάρξει η σχετική πιστοποίηση θα προχωρήσει η μεταφορά και ανακύκλωση των απορριμμάτων του δήμου Αιγιαλείας και μόνο τα υπολείμματα θα θάβονται. Εκτιμώ πως είναι το θέμα να ξεπεραστεί ο σκόπελος της γραφειοκρατίας. Στη συνέχεια όλα θα προχωρήσουν ομαλά και η Αιγιάλεια θα εξυπηρετηθεί για πολύ καιρό΄΄, σημείωσε.

Ο δήμος μπορεί να επιχορηγηθεί

Στο ερώτημα δε του “protionline.gr” για το τι μπορεί να γίνει εάν ο δήμος ενδεχομένως αδυνατεί να αντεπεξέλθει οικονομικά σε αυτό, ο κ. Μανάτος έκανε γνωστό πως ο δήμος μπορεί να επιχορηγηθεί μέσω προγραμμάτων γι’ αυτούς τους σκοπούς. Επισήμανε μάλιστα ότι με ανάλογο τρόπο γίνεται η μεταφορά και από τη Βέροια και κατόπιν της σύμφωνης γνώμης της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

΄Αφού έγινε με τη Βέροια που επίσης υπάγεται σε άλλη Περιφέρεια, γιατί να μην γίνει και για την Αιγιάλεια΄΄, αναρωτήθηκε, παρατηρώντας πως η πείρα του, του έχει διδάξει ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσει η Αιγιάλεια το πρόβλημα, είναι να προχωρήσει στην δημιουργία εργοστασίου σε συνεργασία τον δήμων Αιγιαλείας και Πατρέων, στην Πάτρα για όλη τη Δυτική Ελλάδα.
΄΄Σε διαφορετική περίπτωση το πρόβλημα θα διαιωνίζεται΄΄, προέβλεψε ακόμη…


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr