background img
banner
banner

Άνοιγμα Καλογερόπουλου στις τοπικές κοινωνίες για τα σκουπίδια

ΖΗΤΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ-ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος ανάληψης καθηκόντων από την νέα δημοτική αρχή που ορκίζεται το προσεχές Σάββατο και την 1η Σεπτεμβρίου ξεκινά την υλοποίηση του προγράμματός της για τον δήμο Αιγιαλείας, καλούμενη ωστόσο να… σηκώσει το δυσβάσταχτο βάρος των απορριμμάτων.

Το πρόβλημα εναπόθεσης δεν έχει επιλυθεί και η διαχείριση μέσα από την ανακύκλωση είναι η μέθοδος που σκοπεύει να επιβάλει η δημοτική αρχή στους δημότες, αφού προηγουμένως φροντίσει να… διεισδύσει στις τοπικές κοινωνίες και να κάνει συνείδηση την διαλογή στην πηγή.

Ο Αύγουστος κυλά με προβλήματα στην αποκομιδή, είναι ωστόσο σαφώς καλύτερος από τον Ιούλιο όπου η Αιγιάλεια ήταν κυριολεκτικά «πνιγμένη» στα σκουπίδια, γεγονός που είχε ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις σε όλους τους τομείς με μελλοντικές συνέπειες. Μπορεί ο Δημήτρης Καλογερόπουλος να αναλαμβάνει τα ηνία του δήμου από την ερχόμενη Δευτέρα, ουσιαστικά όμως έχει ήδη ξεκινήσει να κινείται σε όλα τα επίπεδα, δουλεύοντας σχεδόν όλο το καλοκαίρι για το ζήτημα των απορριμμάτων.

Συναντήσεις με προέδρους και μέλη Συμβουλίων Τοπικών Κοινοτήτων

Έτσι, μετά τις συναντήσεις του σε κυβερνητικό επίπεδο με τον διευθυντή του υπουργού Εσωτερικών, με τον ίδιο τον υπουργό Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, αλλά και με τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων Ελλάδος Μανώλη Γραφάκο, ο νέος δήμαρχος Αιγιαλείας ξεκίνησε κύκλο επαφών με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων σε όλη την Αιγιάλεια. Την προηγούμενη εβδομάδα συνομίλησε με τους προέδρους των Δημοτικών Ενοτήτων Διακοπτού, Ερινεού και Συμπολιτείας και αυτή την εβδομάδα με τους προέδρους Δ.Ε. Ακράτας και Αιγείρας, τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες καθώς και με τα μέλη των Συμβουλίων Τοπικών Κοινοτήτων.

΄΄Πραγματοποιούμε συναντήσεις και κουβεντιάζουμε με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων κυρίως για τα απορρίμματα αλλά και για όλα τα θέματα. Υλοποιώ αυτό που και στο παρελθόν έχω κάνει ως δήμαρχος δηλαδή επικοινωνία, συνεργασία και συμπόρευση με τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών. Εκεί διαμορφώνουμε μία άλλη φιλοσοφία που έχει σχέση με την σύμπραξη, τον αλληλοσεβασμό, την κατανόηση γιατί θεωρώ ως δήμαρχος πως η αξιοποίηση του υπάρχοντος ανεκμετάλλευτου ανθρώπινου δυναμικού είναι κυρίαρχη δύναμη για τη φιλοσοφία μου για να πετύχουμε, ανεξάρτητα από τα σκουπίδια. Είναι γεγονός ότι κουβεντιάζουμε σε πρώτη φάση το ζήτημα των απορριμμάτων. Θα συνδιαμορφωθεί μια πρόταση για το πώς θα το αντιμετωπίσουμε και αφού γίνει μία συζήτηση και με τους 72 προέδρους τότε θα ληφθεί μία κοινή απόφαση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε γιατί πάντα μέσα από μία συζήτηση βγαίνουν βελτιωτικές προτάσεις΄΄, σχολίασε στo “protionline.gr” ο κ. Καλογερόπουλος.

Ζήτημα όλων των πολιτών

Είναι εμφανές ότι σε πρώτη φάση, ο νέος δήμαρχος σκοπεύει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με όλους τους δημότες μαζί από τους οποίους θα ζητήσει να συμμορφωθούν με μία σειρά από κανόνες που θα τους αλλάξουν τη φιλοσοφία στο ζήτημα των απορριμμάτων. Διότι ακόμη κι αν η νέα δημοτική αρχή βρει λύση για την διαχείριση των απορριμμάτων, δίχως την ενεργό συμμετοχή του πολίτη, είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί.

Ερωτηθείς από τo “protionline.gr”, ο νέος δήμαρχος πάντως δεν θέλησε να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες, δεσμευόμενος να αναλύσει το σκεπτικό του στην ορκωμοσία του προσεχούς Σαββάτου.  Είναι βέβαιο πάντως πως θα προσανατολιστεί στην έναρξη νεών προγραμμάτων ανακύκλωσης, διαφορετικά σχεδιασμένων που θα θέτουν τον πολίτη προ των ευθυνών του.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr