background img
banner
banner

Ζωογόνος για την περιοχή και τον τουρισμό ο Οδοντωτός

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΦΕΤΟΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΞΕΝΑ ΓΚΡΟΥΠ ΩΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ!

Τι κι αν η τουριστική σεζόν για την Αιγιάλεια βαίνει προς το τέλος της, ο Οδοντωτός σιδηρόδρομος παραμένει ο κυριότερος λόγος που τα γκρουπ τουριστών από πολλές και διαφορετικές μεριές του πλανήτη επισκέπτονται την περιοχή! Η φετινή αύξηση της κίνησης στο γραφικό τρένο που συνδέει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα το καθιστά ζωογόνο για την περιοχή και η στήριξη της γραμμής κρίνεται κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρότι βρισκόμαστε ήδη στον Οκτώβριο, η κίνηση δεν έχει μειωθεί στο παραμικρό σε σύγκριση με το καλοκαίρι, ενώ οι κρατήσεις που υπάρχουν για χρήση από οργανωμένους τουρίστες είναι μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Επισκέπτες από κάθε σημείο του πλανήτη!

΄΄Φέτος υπάρχει αύξηση της κίνησης κι αυτό είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο. Το τρένο είναι γεμάτο, ενώ τον Αύγουστο, στα δρομολόγια αιχμής και κυρίως σε αυτό που αναχωρεί 11.30 το πρωί από το Διακοπτό, ήταν καθημερινό φαινόμενο τα διπλά τρένα ώστε να καλυφθεί η τεράστια ζήτηση που υπήρχε΄΄, αναφέρει στo “protionline.gr”, ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Γιάννης Καραπαναγιώτης, κάνοντας γνωστό πως φέτος, εκτός από τους επισκέπτες από Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία και Ρωσία, υπάρχει επισκεψιμότητα και από χώρες της Βαλτικής καθώς και από Κίνα και Ιαπωνία, κάτι που δεν παρατηρήθηκε πέρυσι.

΄΄Πλέον γνωρίζουν όλοι τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο κι αυτό είναι πολύ θετικό. Υπάρχει δε μεγάλο ενδιαφέρον να γνωρίσουν την ιστορία του και την πορεία του στο χρόνο. Αυτό εκφράστηκε και στο Μουσείο που διατηρούμε, το οποίο προσπαθήσαμε να κρατήσουμε ανοιχτό για τους επισκέπτες, τουλάχιστον πρωινές ώρες καθημερινά και να τους κάνουμε ξενάγηση΄΄, ανέφερε ο κ. Καραπαναγιώτης. Θετικό είναι το γεγονός ότι λειτουργεί η ηλεκτρονική έκδοση των εισιτηρίων έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να τα προμηθευτεί οποιαδήποτε στιγμή.

Έχει ζητηθεί αύξηση των δρομολογίων

Να σημειωθεί ότι βασικό αίτημα που έχει εκφραστεί από τον Σύλλογο είναι η αύξηση των δρομολογίων. Σήμερα ισχύουν τρία δρομολόγια την ημέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή και πέντε το Σαββατοκύριακο, ωστόσο ο Σύλλογος έχει ζητήσει να προστεθεί και ένα ακόμη στις 2.00 το μεσημέρι από το Διακοπτό προς τα Καλάβρυτα γιατί για την συγκεκριμένη ώρα υπάρχει ζήτηση. Αυτό βέβαια έχει να κάνει με την προσδοκώμενη αύξηση του προσωπικού του τρένου έτσι ώστε να «βγαίνουν» τα δρομολόγια. Ένα ακόμη σημείο που έχει επισημάνει ο Σύλλογος είναι να μην τεθεί ξανά σε κίνδυνο η λειτουργία της γραμμής όπως είχε συμβεί τον προηγούμενο Μάιο που στο ύψος της Κάτω Ζαχλωρούς είχε σημειωθεί κατολίσθηση και για προληπτικούς λόγους είχε σταματήσει το τρένο, ζημιώνοντας σε μεγάλο βαθμό την περιοχή. ΄΄Έχουμε ζητήσει να γίνει μόνιμο έργο σταθεροποίησης στο σημείο ώστε να μην μπει και πάλι σε κίνδυνο η λειτουργία του Οδοντωτού΄΄, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr