background img
banner
banner

Πρόεδρος ο Θανάσης Παπαδόπουλος | ΦΩΤΟ

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΕΔ

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Νοεμβρίου, το νέο διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας (ΠΕΔ) στην Πάτρα, με την πλειοψηφούσα παράταξη του δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου να προτείνει το νέο προεδρείο. “Δε θα είμαι πρόεδρος μια παράταξης αλλά όλων, προκειμένου να λύσουμε τα προβλήματα που αφορούν την περιφέρειά μας”, είπε ο Θανάσης Παπαδόπουλος, απευθυνόμενος στους είκοσι εκλεγμένους τού συμβουλίου που έδωσαν το παρόν στην χθεσινή πρώτη συνεδρίαση.

Πρότεινε στη συνέχεια τον εαυτό του για την προεδρία της Ένωσης, για την αντιπροεδρία το δήμαρχο Ερυμάνθου, Θεόδωρο Μπαρή και για Γραμματέα το δήμαρχο Ανδραβίδας, Γιάννη Λέντζα. Για τις δύο θέσεις μελών πρότεινε να καταλάβουν σύμβουλοι από την  παράταξη του δημάρχου Θέρμου, Σπύρου Κωνσταντάρα που κατέχει οκτώ έδρες στο συμβούλιο, έναντι δέκα του κ. Παπαδόπουλου.

Δύο υποψήφιοι

Η πρόταση βρήκε αντίθετους τόσο το δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, που είναι τρίτη δύναμη στο συμβούλιο, καθώς και τον Σπύρο Κωνσταντάρα που έθεσε και αυτός υποψηφιότητα για την προεδρία, προτείνοντας η αντιπροεδρία να πάει στην παράταξη Πελετίδη και ο Γραμματέας στην παράταξη Παπαδόπουλου.

Μετά από ψηφοφορία με κάλπη, ο Θανάσης Παπαδόπουλος εξελέγη πρόεδρος με δέκα ψήφους έναντι οκτώ του Σπύρου Κωνσταντάρα, με τον Κώστα Πελετίδη και τους συμβούλους του να ψηφίζουν λευκό. Ακολούθησε ψηφοφορία και για τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου, με τον Θανάση Παπαδόπουλο να κερδίζει και τις πέντε θέσεις, όχι όμως την συναίνεση που επιθυμούσε εξαρχής.

Αργότερα, με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της “Νέας Εποχής” Σπύρος Κωνσταντάρας, εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι: “Ο στόχος της εκλογής αναλογικού προεδρείου  κατά την σημερινή συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας  δεν  επιτεύχθηκε  λόγω της απόλυτης άρνησης  της πλειοψηφούσης παράταξης  «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» που απέρριψε τις προτάσεις της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης. “

Έτσι το προεδρείο της ΠΕΔ όπως προέκυψε από τις χθεσινές  εκλογές έχει ως εξής:

  • Πρόεδρος: Θανάσης Παπαδόπουλος – δήμαρχος Καλαβρύτων
  • Αντιπρόεδρος: Θεόδωρος Μπαρής – δήμαρχος Ερυμάνθου
  • Γραμματέας: Γιάννης Λέντζας – δήμαρχος Ανδραβίδας
  • Μέλος: Γιώργος Αποστολάκης – δήμαρχος Βόνιτσας
  • Μέλος: Γιάννης Αργυρόπουλος – αντιδήμαρχος Πύργου

Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr