background img
banner
banner

Έγινε το πρώτο βήμα για την πεζοδρόμηση…

ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΓΙΟΥ – ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Μία… ανάσα πριν την εφαρμογή της βρίσκεται η πεζοδρόμηση της οδού Κλεομένους Οικονόμου κατά τη διάρκεια των εορτών. Σήμερα Δευτέρα έγινε δεκτή η σχετική πρόταση του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, ενώ το μόνο που υπολείπεται είναι η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ώστε να επικυρωθεί. Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ως γνωστόν, είναι ο δήμαρχος Αιγιαλείας ο οποίος ήδη έχει ταχθεί θετικά στην πεζοδρόμηση κατά τη διάρκεια των εορτών.

Το θέμα συζητήθηκε πρώτο στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου με τον πρόεδρο Γιώργο Γκιώνη να αναφέρει στην εισήγησή του ότι η πρόταση είναι αποτέλεσμα συζητήσεών του με εμπόρους, καταναλωτές αλλά και την δημοτική αρχή, με σκοπό να αναδεχθεί καλύτερα το εμπορικό κέντρο τις ημέρες των εορτών. Τόνισε μάλιστα ότι είδε θετική διάθεση ως προς αυτό, από την συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων που απευθύνθηκε, θεωρώντας ότι είναι καλύτερα για όλη την πόλη. Άλλωστε, ξεκαθάρισε πως η πρόταση αφορά κλείσιμο της Κλ. Οικονόμου από οδό Βάλφουρ έως οδό Ερμού, από τις 16-12-2019 έως και 10-01-2020 καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 17:00 ως 21:00. λόγω εορτών, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα έχει μόνιμη μορφή.

Υπέρ ο Εμπορικός Σύλλογος

Παρούσα στην συνεδρίαση ήταν η πρόεδρος του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Μαίρη Χρονοπούλου, η οποία έκανε γνωστή την θετική απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου που εκπροσωπεί, όπως ελήφθη κατά πλειοψηφία σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε για το θέμα λίγες ώρες πριν. Συγκεκριμένα, είπε πως το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου τάχθηκε με 7 ψήφους υπέρ του κλεισίματος και με 2 κατά (από Κώστα Μπρούμα και Λάμπη Παπαδόπουλο), ευελπιστώντας ότι θα δοθεί ώθηση στην εορταστική αγορά και εκτιμώντας ότι η πεζοδρόμηση θα συμβάλει στην τόνωση του εορταστικού αισθήματος των καταναλωτών που θα μπορούν με μεγαλύτερη ευκολία να απολαύσουν τη βόλτα τους στο κέντρο και να παρακολουθήσουν και τα δρώμενα που διοργανώνονται.

Τίθενται εκτός τα ταξί…

Προβληματισμός πάντως διατυπώθηκε για το πώς θα εφαρμοστεί στην πράξη αφού αυτομάτως τίθενται εκτός κέντρου τα ταξί που εξυπηρετούν πολύ κόσμο ενώ δεν θα εξυπηρετούνται τουλάχιστον δύο πολυκαταστήματα που βρίσκονται στην οδό, από τα οποία λόγω μη προσβασιμότητας με όχημα, δεν θα μπορεί κάποιος να προμηθευτεί βαρέου τύπου εμπορεύματα.

Λάμπης Παπαδόπουλος: «Άκυρη η συνεδρίαση που ελήφθη η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου»

Παρών στην συνεδρίαση ήταν και ο επικεφαλής της «Εμπορικής Ενότητας», πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Λάμπης Παπαδόπουλος, ο οποίος διαχώρισε την θέση του από την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου όπως εκφράστηκε από την κ. Χρονοπούλου, τονίζοντας μάλιστα ότι ουδέποτε παρέστη ο ίδιος και ο κ. Μπρούμας στην συνεδρίαση του Εμπορικού Συλλόγου που συζητήθηκε το θέμα, επισημαίνοντας πως το Συμβούλιο ήταν άκυρο από την στιγμή που η πρόσκληση για την διεξαγωγή του εστάλη λίγες ώρες πριν και συγκεκριμένα το βράδυ της Κυριακής για συνεδρίαση στις 8.30 το πρωί της Δευτέρας παρότι – όπως είπε – η πρόεδρος γνώριζε το τόσο σοβαρό θέμα από την προηγούμενη εβδομάδα από τον ίδιο τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας.

Μάλιστα, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε με έγγραφό του που είχε στείλει πριν τη συνεδρίαση, τα εξής: ΄΄Σας ενημερώνω ότι ΔΕΝ συμμετέχω σε παράνομες διαδικασίες οι οποίες και θα επιφέρουν παράνομες αποφάσεις. Ενώ σας έχει ενημερώσει εδώ και 5 μέρες ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου και γνωρίζατε πολύ καλά το θέμα, στέλνετε email Κυριακή βράδυ για Δ.Σ την Δευτέρα το πρωί, κατά παράβαση των άρθρων του καταστατικού. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτετε σε τέτοιες παραβάσεις του Νόμου. Ένα θέμα που «καίει» ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους μας Εμπόρους εσείς το απαξιώνετε και το υποβαθμίζετε, δημιουργώντας μας ερωτηματικά . Μήπως εξυπηρετείτε συμφέροντα και παίζετε κρυφά παιχνίδια στις πλάτες των συναδέλφων μας;΄΄.

Επί του θέματος ο κ. Παπαδόπουλος μετέφερε στην συνεδρίαση της Δ.Κ. τις επιφυλάξεις και αντιρρήσεις συναδέλφων του, λέγοντας χαρακτηριστικά: ΄΄Πρόκειται για μία ιδέα που δεν στηρίζεται πουθενά, χωρίς μελέτη και μπορεί κάλλιστα να έχει αρνητικές επιπτώσεις σε επιχειρήσεις. Η εφαρμογή της για κάποιους μπορεί να αποβεί μοιραία. Στην τοπική αγορά των τόσων προβλημάτων δεν χωρούν πειραματισμοί. Ποιος θα αποζημιώσει τις επιχειρήσεις αν αποτύχει το εγχείρημα. Πώς ρισκάρουν κάποιοι όχι μόνο τους τζίρους των καταστημάτων μέσα στις γιορτές αλλά και τις τόσες θέσεις εργασίας των εμποροϋπαλλήλων; Να μας φέρετε μία ολοκληρωμένη μελέτη βιωσιμότητας από αναγνωρισμένο γραφείο για να γίνει πράξη με ασφάλεια το όραμα κάποιων΄΄.

Όλοι πλην ενός

Κατά την ψηφοφορία πάντως όλοι οι σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας ψήφισαν υπέρ της πρότασης, εκτός από τον Διονύση Λουκόπουλο που ψήφισε «παρών» με το ενδιαφέρον να στρέφεται στην  συνεδρίαση της Ποιότητας Ζωής αν και – όπως όλα δείχνουν – δύσκολα δεν θα υιοθετηθεί η απόφαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr