background img
banner
banner

Ντοκιμαντέρ για τα 200 χρόνια από την Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας

ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΩΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΕΛΞΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Την παραγωγή επετειακού ντοκιμαντέρ για τα διακόσια χρόνια από την Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας ξεκινά με αφετηρία κάλυψης, τις διήμερες εκδηλώσεις του εορτασμού της αυτό το Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Ιανουαρίου ο ανεξάρτητος κινηματογραφιστής Βασίλης Γεωργαντάς, γνωστός ως τώρα από τις δράσεις του Παραρτήματος Ιστορικού Κινηματογράφου Νοτίου Ελλάδας του Άρατου το 2018 και 2019

Η παραγωγή θα έχει ποιοτικές προδιαγραφές κινηματογραφικού τύπου, υπό την τεχνική και επιστημονική καθοδήγηση του σκηνοθέτη των ιστορικών ταινιών ΕΞΟΔΟΣ 1826 και ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ Βασίλη Τσικάρα και θα χρησιμεύσει ως εφόδιο διεκδίκησης μιας σημαντικής θέσης της πόλης του Αιγίου στους εορτασμούς το 2021 από τα διακόσια χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

“Η συνέλευση της Βοστίτσας ως απαρχή του Εικοσιένα”

Το υλικό όταν ολοκληρωθεί θα παραχωρηθεί στη διάρκεια της πρεμιέρας στον Δημοτικό Κινηματογράφο, προς τον Δήμο και τους εμπλεκόμενους φορείς που στηρίζουν το εγχείρημα, όπου η κοινωνία θα προσκληθεί για μία δωρεάν προβολή προκειμένου να γίνει κτήμα του κάθε δημότη η μεγάλη αξία του ιστορικού γεγονότος, αλλά και προκειμένου να αναδειχθεί με εξωστρέφεια ως πυλώνας έλξης επισκεπτών ιστορικού τουρισμού, η ανεπτυγμένη πλέον κατάσταση, από πλευράς ποικιλίας εκδηλώσεων και πλήθους συμμετοχών και θεάματος κατά την περίοδο των εορτασμών και ειδικά την επόμενη χρονιά που θα είναι η μεγάλη επέτειος.

Το ντοκιμαντέρ θα έχει τίτλο “Η συνέλευση της Βοστίτσας ως απαρχή του Εικοσιένα” υποδηλώνοντας ταυτόχρονα την πανεθνικής σημασίας αρχική επαναστατική απόφαση στο Αίγιο τον Ιανουάριο του 1821 για την μετέπειτα πορεία της Επανάστασης , αλλά και την δικαιωματική διεκδίκηση μίας πρωτεύουσας θέσης στους επετειακούς εορτασμούς ανά την Ελλάδα το 2021.

Το περιεχόμενό του

Το περιεχόμενο εκτός από τα ιστορικά στοιχεία και την αναφορά στο πως καθιερώθηκε η επέτειος με Προεδρικό διάταγμα , θα έχει και συνεντεύξεις με φορείς , ακαδημαϊκούς , τοπικούς και ξένους συλλόγους, αναβιωτές, πλάνα από εκθέσεις , παρελάσεις αρματωμένων, κειμήλια κ.λπ. Προς την εξασφάλισης της μέγιστης εγκυρότητας του περιεχομένου , ήδη υπάρχει συνεργασία με τον Δήμο Αιγιαλείας και την ΔΗΚΕΠΑ, στην κατεύθυνση της ορθότερης ψηφιοποίησης , ενώ ως επιστημονικοί σύμβουλοι και συνεργάτες, προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια σε γνώσεις , κείμενα και αρχειακό υλικό η ιστορικός Βάνα Μπεντεβή, ο Τουρκολόγος Δημήτρης Σταθακόπουλος, ο Πατριωτικός Όμιλος απογόνων αγωνιστών του 1821 , ο σύλλογος Προναία Αθηνά, το μουσείο Ιστορίας και λαογραφίας Λόγγου, ενώ φωτογραφικό αρχείο και εικόνες της Επανάστασης θα αντληθούν τόσο από το πλούσιο αρχείο του Βήματος της Αιγιάλειας αλλά και από λευκώματα του εκδοτικού οίκου Μέλισσα. Την δημοσιογραφική επιμέλεια θα έχει ο Φάνης Ζουρόπουλος, ενώ σε θέματα ιστορικής αναβίωσης και λαογραφίας – μουσικής παράδοσης, ενεργό ρόλο θα έχουν ο σύλλογος Βοστίτσα 1821 και ο λαογραφικός σύλλογος Μοραΐτες εν Χορώ. Την επική μουσική επένδυση έχει αναλάβει ο μουσικοσυνθέτης Γιάννης Κριβέρης με ομάδα μουσικών.
Το όλο έργο θα αναπαραχθεί σε ψηφιακό δίσκο dvd και θα δοθεί ως κοινωνική προσφορά στα σχολεία για εκπαιδευτική χρήση , σε φορείς και γραφεία προώθησης , τηλεοπτικούς σταθμούς για προβολή κ/λπ.

Τέλος η όλη προσπάθεια γίνεται με το κύρος και την συμπαραγωγή της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών και την ευγενική αρωγή επιχειρήσεων της Αιγιάλειας. Η εφημερίδα Πρώτη της Αιγιάλειας και το protionline.gr υποστηρίζουν ως καταξοχήν Χορηγοί Επικοινωνίας


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr