background img
banner
banner

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε ο πολιούχος της Ακράτας Άγιος Χαράλαμπος | ΦΩΤΟ

“ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ” ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Παρουσία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμου, του δημάρχου και στελεχών της δημοτικής αρχής, καθώς και στελεχών της αντιπολίτευσης και βουλευτών της Αχαΐας, ολοκληρώθηκαν χθες οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Ακράτας Άγιο Χαράλαμπο.

Τη θεία λειτουργία στον ομώνυμο ναό ακολούθησε η περιφορά της εικόνας του Αγίου στο κέντρο της Ακράτας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ακράτας και της Φιλαρμονικής Αιγείρας “Ιωάννης Κοκονετσης”, ενώ ακολούθησαν ενδιαφέρουσες ομιλίες στην αίθουσα σου Συλλόγου “Αναγέννησις”.

Εκεί, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ακράτας Θανάσης Στούμπος, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, διατυπώνοντας μια σειρά αιτημάτων προς τη δημοτική αρχή.

Στούμπος: “Το μέλλον διαγράφεται ζοφερό”

“Μέρες σαν τη σημερινή εκτός των εορτασμών είναι και ημέρες που συναντιόμαστε και μπορούμε να εκφράσουμε τις   απόψεις μας, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας για την πορεία της Κοινότητας  μας, του Δήμου του Δημοτικού έργου. «Τα παράπονα στο Δήμαρχο» λέει η λαϊκή ρήση.

Αποτελεί γεγονός, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ότι η Δυτική Ελλάδα αποτελεί  μια από τις πιο φτωχές περιφέρειες της χώρας , με την Αχαΐα να προπορεύεται και την Ανατολική Αιγιάλεια να βρίσκεται στη δυσχερέστερη θέση. Η οικονομική κρίση, η εφαρμογή του Καλλικράτη και οι Αιγιοκεντρικές Δημοτικές αρχές  έχουν φέρει σε πολύ άσχημη θέση την Ανατολική Αιγιάλεια και πάρα πολλά προβλήματα στην Ακράτα. Υποβάθμιση, φτώχεια, συρρίκνωση, ερημοποίηση, ανεργία και μαρασμός είναι η εικόνα της σημερινής Κοινότητας Ακράτας.

Δυστυχώς το 75% περίπου των σπιτιών σήμερα στην κοινότητα Ακράτας είναι ακατοίκητα. Την περσινή χρονιά μόλις 3 παιδιά από την κοινότητα Ακράτας τέλειωσαν το Λύκειο Ακράτας, ενώ συνεχίζεται η εσωτερική μετανάστευση οικογενειών με μικρά παιδιά προς άλλες περιοχές της χώρας σε αναζήτηση ενός μεροκάματου. Μόλις το περασμένο Σεπτέμβριο 3-4 ακόμη οικογένειες έφυγαν από την Ακράτα με προορισμό τη Μύκονο, τη Σαντορίνη , τη Κρήτη και αλλού.

Και όσοι μένουν για να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους, ανακαλύπτουν ότι η κύρια αγροτική παραγωγή , το λάδι, δεν συμφέρει πια οικονομικά να το καλλιεργεί κάποιος, αφού η τιμή του είναι μικρότερη από το κόστος παραγωγής. Οικοδομική δραστηριότητα δεν υπάρχει, αναπτυξιακό έργο κανένα, η τουριστική περίοδος συρρικνώνεται επικίνδυνα και το μέλλον διαγράφεται ζοφερό.”, ανάφερε ο κ. Στούμπος, ζητώντας από τον δήμαρχο να εξετάσει μία σειρά ζητημάτων που απασχολούν την περιοχή, όπως η άρδευση, η αποχέτευση, η καθαριότητα, τα τέλη νεκροταφείου κ.α.

Σταυροπούλου: Το καλωσόρισμα της αντιδημάρχου

“Είμαστε ευτυχείς για την παρουσία σας εδώ, ως φίλοι και υποστηρικτές της περιοχής μας. Αποτελεί τιμή για όλους όσοι κατοικούμε σε αυτόν τον τόπο. Βοήθειά μας ο Άγιος Χαράλαμπος. Σήμερα είναι μία μεγάλη θρησκευτική γιορτή, αλλά έχει κατά κάποιον τρόπο και πολιτικό χαρακτήρα καθώς, ως είθισται, ο πρόεδρος της κοινότητας παρουσιάζει και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας αναζητώντας λύσεις για την επίλυσή τους.”, δήλωσε η αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιάλειας Μαρία Σταυροπούλου, παίρνοντας τη σκυτάλη των ομιλιών και καλωσόρισε τον κόσμο που γέμισε την αίθουσα της Αναγέννησης.

Ιερώνυμος: “Όταν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά”

“Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι σε αυτόν τον όμορφο και ευλογημένο τόπο. Άκουσα με μεγάλη προσοχή τον κ. πρόεδρο της κοινότητας. Μικροπροβλήματα πάντα θα υπάρχουν αλλά είμαι βέβαιος ότι ο κ. δήμαρχος θα προσπαθήσει με όλη του τη δύναμη μαζί με τους συνεργάτες του να τα επιλύσει. Χρειάζεται όμως βοήθεια και τη συνεργασία όλων για να το επιτύχει. Αυτό ισχύει παντού. Και στην εκκλησία, το κράτος, την τοπική αυτοδιοίκηση. Παίρνουμε δύναμη από τον λαό και όλοι μαζί με πνεύμα ενότητας μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Εύχομαι ο Άγιος Χαράλαμπος να δίνει χαρά στη ζωή μας. Να χαμογελάμε, να είμαστε λίγο αισιόδοξοι και να μη τα βλέπουμε όλα μαύρα. Να υπάρχει ειρήνη στις καρδιές μας και να πιστεύουμε στο Θεό που κήρυξε την αγάπη, την ειρήνη και τη χαρά.

Είναι μεγάλη γιορτή η σημερινή, κυρίως για την περιοχή. Όταν ακούμε για τον Άγιο Χαράλαμπο, αμέσως το μυαλό μας πηγαίνει στην Ακράτα. Χρόνια πολλά, να είστε πάντα ευτυχισμένοι, χαρούμενοι και να έχετε πίστη στο Θεό. Όταν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Πολλοί προσπάθησαν να μας χωρίσουν αλλά δεν μπόρεσαν. Να συνεχίσουμε ενωμένοι, ως έθνος, ως εκκλησία, ως πατρίδα”, τόνισε με τη σειρά του ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος, θέλοντας να δείξει ότι η γιορτή προς τιμή του Αγίου είναι πρωτίστως θρησκευτική.

Καλογερόπουλος; “Θα συζητήσουμε διεξοδικά το προσεχές διάστημα”

Άκουσα με προσοχή όλα τα αιτήματα του προέδρου αλλά θα μου επιτρέψετε να πω ότι είναι προτιμότερο να τα δούμε και να τα συζητήσουμε διεξοδικά και αναλυτικά στο αμέσως προσεχές διάστημα. Δεν ωφελεί να απαντήσω τώρα και κυρίως να μπω σε λεπτομέρειες γιατί απαιτείται πολύς χρόνος και νομίζω θα κουράσουμε και τον κόσμο”, επισήμανε ο δήμαρχος Αιγιάλειας, που μίλησε για τα καίρια ζητήματα όπως το αποχετευτικό χωρίς να ανοίξει όμως τα χαρτιά του.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Αχαΐας Ν.Δ. Άγγελος Τσιγκρής και Ανδρέας Κατσανιώτης, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων “Αιγιάλεια Αύριο” Χρήστος Γούτος και “Ποιοτική Αιγιάλεια” Βασιλική Ψυχράμη, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Στράτος Βαρδάκης, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραϊσκος, ο πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Γιοβάς, οι δημοτικοί Σύμβουλοι Μαρία Γιδά, Μαρία Καρρά, Γιώτα Γκρέμου, Πανος Γιαννούλης, Βασίλης Τομαράς, Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, πρόεδροι τοπικών Κοινοτήτων κ.α.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr