background img
banner
banner

Μέτρα στήριξης εργαζομένων και μικροεπαγγελματιών λόγω κορωνοϊού

H ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

‘’Η κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα με την πανδημία του κορωνοϊού βρίσκει το λαό απροστάτευτο και ένα σύστημα υγείας διαλυμένο ,το οποίο αυτός ο λαός κλήθηκε να χειροκροτήσει .Ουσιαστικά χειροκρότησε όλους αυτούς που υλικά απογύμνωσαν και ηθικά προσέβαλλαν τόσα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις ως υπεράριθμους ,διεφθαρμένους, υποκινούμενους, κάθε φορά που κινητοποιούνταν για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα’’, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας.

Και συνεχίζει: ‘’Η αναγκαία ατομική ευθύνη για την οποία όλοι κάνουν λόγο ,δεν πρέπει να καλύψει τις μεγάλες ευθύνες όσων κυβέρνησαν ως τώρα και έχουν αφήσει ανοχύρωτη την υγεία και πρόνοια του λαού ,βάζοντας σε καραντίνα τα λαϊκά δικαιώματα ακόμα και αυτό της προστασίας της ζωής’’.

Η Λ/Σ παρακολουθεί τις εξελίξεις,τις ενέργειες της δημοτικής αρχής και την αγωνία των κατοίκων, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των εμπόρων και καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις: Μάλιστα καλεί τη δημοτική αρχή να διεκδικήσει τώρα όλα τα έκτακτα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τους δήμους για να στηριχτούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των κατοίκων. ‘’Ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο προκύπτει η ανάγκη να στελεχωθεί το νοσοκομείο Αιγίου με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και εξασφάλιση απαραίτητου εξοπλισμού’’, όπως αναφέρει.

Αγγελική Κουρή: Αυτή τη χρονική περίοδο προέχει η υγεία του λαού

Σύμφωνα με την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αγγελικής Κουρή: ‘’Η δημοτική αρχή έχει την υποχρέωση να σταθεί αρωγός στο προσωπικό του δήμου που είναι και αυτοί στη πρώτη γραμμή μιας μεγάλης προσπάθειας να κρατηθούν σε λειτουργία κρίσιμες υπηρεσίες του δήμου όπως η καθαριότητα ,οι αναγκαίες διοικητικές υπηρεσίες και η στήριξη ευάλωτων ομάδων πολιτών στη πόλη μας.
Η προσπάθεια τους απαιτεί τη στήριξη όλων μας αφού δουλεύουν σε δύσκολες συνθήκες και καλούνται να διαχειριστούν πρωτόγονα ζητήματα για όλους.
Επίσης καλούμε τη δημοτική αρχή να πάρει άμεσα μέτρα που μπορούν να ανακουφίσουν τους δημότες’’.
Συγκεκριμένα η Λαϊκή Συσπείρωση προτείνει:
1) Να απαλλαχθούν από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο μικρές επιχειρήσεις και μικρομάγαζα που αυτό το διάστημα πλήττονται ως ελάχιστο μέτρο στήριξης των επαγγελματοβιοτεχνών της περιοχής μας.
2) Να απαλλαγούν από την καταβολή μισθωμάτων στο δήμο όσοι μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλειστή την επιχείρησή τους.
3) Απαλλαγή των αγροτών από τα αρδευτικά τέλη για όσο καιρό κρατήσει η υγειονομική κρίση.
4) Ως αναφορά τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών του δήμου ,η θέση της Λ/Σ είναι οτι δεν πρέπει να παρθούν αποφάσεις δεσμευτικές όσον αφορά στην προτεραιότητα έργων και στην ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα καθώς και αποφάσεις για αναπλάσεις ,αλλαγών χρήσης γής ,σύναψη δανείων και έργων.
‘’Δηλώνουμε ότι τέτοια και άλλα σοβαρά θέματα μπορεί και πρέπει να περιμένουν ώστε να συζητηθούν σε συνεδριάσεις ανοιχτές για όλους τους ενδιαφερόμενους και με την διά ζώσης παρουσία των δημοτικών συμβούλων.
Αυτή τη χρονική περίοδο προέχει η υγεία του λαού και τίποτα άλλο και εκεί πρέπει να επικεντρωθεί όλη η προσπάθεια της δημοτικής αρχής .Άλλωστε η ίδια η ζωή επιβεβαιώνει με τραγικό τρόπο τις εκτιμήσεις για την εγκατάλειψη των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας. Έχουν βαριές ευθύνες όσοι επιμένουν στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και των ελαστικών σχέσεων εργασίας την ίδια ώρα που οι γιατροί και οι υγειονομικοί δίνουν άοπλοι τη μάχη της ζωής’’. τονίζει κλείνοντας τις προτάσεις της παράταξης η κα. Κουρή.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr