background img
banner
banner

Παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ COVID-19 ΣΕ ΜΗ ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ξεκίνησε την Δευτέρα 23 Μαρτίου από τον δήμο Αιγιαλείας, η παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης, μέσω της υφιστάµενης υπηρεσίας κοινωνικής πολιτικής του δήμου, στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από την διάδοση του ιού COVID-19, που ορίζει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών.

Στο κτίριο του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού έχει διαμορφωθεί σταθμός υποδοχής τηλεφωνικών αιτημάτων και καταγραφής: α) των κατοίκων του Δήµου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωση τους να εξυπηρετηθούν, β) των απόρων και οικονοµικά αδυνάτων κατοίκων του Δήµου που δεν µπορούν ή δεν επιτρέπεται να µετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν κατά δήλωση τους για τα θέματα που περιγράφονται στην υπ’ αριθ. 23 και µε αριθ. πρωτ. 18659/17-03-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών:

1 εξυπηρέτηση για θέµατα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους του Δήµου που δεν µπορούν ή δεν επιτρέπεται να µετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωση τους να εξυπηρετηθούν, [Τίτλος εγγράφου]

2 δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης στους άπορους και οικονομικά αδύνατους κατοίκους του Δήµου που δεν µπορούν ή δεν επιτρέπεται να µμετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, κατά δήλωση τους και κατόπιν διαπίστωσης των προϋποθέσεων

3 συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του Δήµου, ανάλογα µε τις οδηγίες τους.

4 διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων των περ. α & β για παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών και τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται µέσω ΚΕΠ, σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας

5 κάθε άλλη εργασία συναφής µε ληφθέντα µέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19.

Πού απευθύνονται

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες µπορούν για την εξυπηρέτησή τους: Να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 26910-26136 και 26910-23658. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://10.161.36.64/en/node/34189, Στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected].

Όσοι λοιπόν ανήκουν σε κάποια από τις προαναφερόμενες κατηγορίες συμπολιτών μας καλούνται να επικοινωνήσουν και να εγγραφούν στην ειδική πλατφόρμα δηλώνοντας:
Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση κατοικίας, Τηλέφωνα επικοινωνίας, Ηλικία και το λόγο που δεν μπορούν μετακινηθούν από τις κατοικίες τους (δηλαδή ηλικιωμένοι, ΑμεΑ, χρόνιοι πάσχοντες υπό χρόνια θεραπεία για νοσήματα που απειλούνται από τον κορωνοϊό, όπως καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, ανοσοσοκατασταλμένοι).


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr