background img
banner
banner

Κινητοποίηση και προσφορά υγειονομικού υλικού από τον Αχιλλέα Καμαρών

ΆΜΕΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑΣ ΑΛΙΚΗΣ ΤΣΟΥΤΣΗ

Ανάμεσα σε όλους αυτούς που νοιάστηκαν να προσφέρουν βοήθεια στους πληγέντες από τον κορωνοϊό, να ενισχύσουν το ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό που αντιμετώπιζε έλλειψη στο υγειονομικό υλικό, ήταν και ο ΑΣ Αχιλλέας Καμαρών, που αποτέλεσε παράλληλα το πρώτο σωματείο από την περιοχή μας που κινητοποιήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση.
Την ιδέα έθεσε στο τραπέζι η υπεύθυνη νοσηλεύτρια των Ακαδημιών του Αχιλλέα, Αλίκη Τσούτση, την οποία υποδέχτηκε με ενθουσιασμό και την ενέκρινε άμεσα το σωματείο της ομάδας των Καμαρών.

Η Αλίκη τα 6 τελευταία χρόνια εργάζεται ως νοσηλεύτρια στο ίδρυμα στήριξη ογκολογικών ασθενών «Η Ελπίδα», διαθέτει παράλληλα πλούσια καλλιτεχνική φλέβα, δημιουργώντας κατασκευές με πλήθος υλικών, όπως ξύλα, κεραμικά, ενώ παράλληλα είναι και πτυχιούχος ονυχοπλαστικής.

Η ίδια μας εξηγεί πως της …γεννήθηκε η ιδέα, πως χαρακτηρίστηκε από το σύλλογο του Αχιλλέα, πως τελικά αποφασίστηκε:

«Η απόφαση ξεκίνησε λίγο περίεργα. Λόγω κάποιου προβλήματος της υγείας μου εδώ και ένα μήνα είμαι έξω από όλο αυτό που βιώνουν οι συνάδελφοι μου αυτό το διάστημα. Αυτό δεν μου άρεσε καθόλου και άρχισα να δουλεύω στο μυαλό μου τον τρόπο που θα μπορούσα να βοηθήσω στις δύσκολες αυτές στιγμές που όλος ο κόσμος υποφέρει από θλίψη, θανάτους και ελλείψεις στα νοσοκομεία υγειονομικού υλικού. Ως υπεύθυνη και νοσηλεύτρια της Ακαδημίας του Αθλητικού Συλλόγου Αχιλλέα Καμαρών απευθύνθηκα στον πρόεδρο κ. Ανδρέα Νιγιάννη και του ανέλυσα το σκεπτικό μου. Η απάντησή του ήταν “το προχωράς και με ενημερώνεις” όμως του ζητήθηκε να μην το ανακοινώσουμε ακόμα λόγω της πολύ μεγάλης έλλειψης υλικών στην αγορά και εκτεθεί ο σύλλογος. Αφού φτάσαμε στην υλοποίηση των παραγγελιών ενημερώθηκε όλο το συμβούλιο και ο αρχηγός της ομάδας. Αυτή μας η πρωτοβουλία βρήκε γενική ανταπόκριση από το ΔΣ που αγκάλιασε την ιδέα με ενθουσιασμό. Άλλωστε έχουμε δείξει ως σύλλογος και στο παρελθόν την ευαισθησία μας για τον συνάνθρωπο και όχι μόνο.

Για τον χρόνο που διατέθηκε για το ξεκίνημα της προσπάθειας και το αποτέλεσμά του, η Αλίκη Τσούτση εξηγεί:

«Το εγχείρημα αυτό ήταν πολύ δύσκολο. Πριν 20 μέρες ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια. Άρχισα λοιπόν να επικοινωνώ με εταιρείες και γνωστούς ανθρώπους του χώρου, έτσι ώστε να μαζέψουμε ότι πιο πολύτιμο και χρήσιμο υγειονομικό υλικό και να το παραδώσουμε στο ιατρείο του χωριού μας και στο Νοσοκομείο του Αιγίου. Τον “θησαυρό” μας αρχίσαμε να παραλαμβάνουμε την Τετάρτη 8 Απριλίου».

Για τις πηγές «εξόρυξης» του οικονομικού κόστους

«Παρόλο που τα οικονομικά του συλλόγου δεν το επιτρέπουν, η διοίκηση αποφάσισε από κοινού να διαθέσει εξ ολοκλήρου το ποσό που απαιτείται για αυτόν τον σημαντικό σκοπό».

Για την ανταπόκριση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου, την λήψη του μηνύματος, την αλληλεγγύη και την παρακίνηση στον συνάνθρωπό του;

«Η τοπική κοινωνία συνεχάρη τον σύλλογο μας για αυτή την πρωτοβουλία γνωρίζοντας την άσχημη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται. Μπορεί να υπάρχουν κι άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες από κάποιους ανθρώπους αλλά συνήθως δεν ανακοινώνονται. Σίγουρα το ποσό ενδιαφέρει τον κόσμο λιγότερο -αν και δεν είναι ευκαταφρόνητο- και περισσότερο την αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο. Όμως η κίνηση ήταν αποκλειστικά του συλλόγου δεν ενοχλήσαμε κανέναν άνθρωπο της τοπικής κοινωνίας γνωρίζοντας πως το κάθε σπίτι έχει τον δικό του αγώνα, το δικό του πρόβλημα, τη δική του αγωνία όλο αυτό το διάστημα. Εξάλλου είναι άγνωστη η διάρκεια και η πορεία του “ιού” που …κατασπαράζει. Άρα η επιφύλαξη των συνανθρώπων προς μια καλύτερη διαβίωση πολύ μεγαλύτερη.»

Για την κινητοποίηση του κόσμου αυτές τις δύσκολες ώρες:

«Πιστεύω πως θα μπορούσαμε και θα έπρεπε να δείξουμε περισσότερη ευαισθησία. Ομως εμείς θα πρέπει να μιλάμε για τα δικά μας κι αυτά που μπορούμε να κάνουμε εμείς οι ίδιοι και όχι το σύνολο. Εδώ θέλω να τονίσω πως σαν σύλλογος, η κίνησή μας αυτή δεν είναι τίποτα σπουδαίο, αλλά δεν παύει να είναι κάτι. Μία προσφορά προς τον συνάνθρωπό, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τονίσουμε πως ο αθλητισμός σημαίνει υγεία, αλληλεγγύη και ομαδική αντιμετώπιση των δύσκολων καταστάσεων. Σαν Αχιλλέας Καμαρών οφείλουμε να το αποδεικνύουμε με την πρώτη ευκαιρία.»

Τέλος για την ευγενική χειρονομία του Αχιλλέα, η υπεύθυνη νοσηλεύτρια της Ακαδημίας του Αχιλλέα Καμαρών, τόνισε:

«Εχουμε χρέος ο καθένας μας να βρει τρόπους προσαρμογής στην καθημερινότητα. Να βρούμε μηχανισμούς για να επιβιώσουμε. Να βρούμε αποθέματα ευγένειας και δημιουργικότητας για να βγούμε ψυχολογικά όσο το δυνατόν αλώβητη.

Η ευεργεσία προς τον άνθρωπο είναι κοινωνική Αρετή που πηγάζει από την ψυχή. Η ευεργεσία δεν είναι ένα απλό συναίσθημα συμπάθειες ,αλλά είναι μία έκρηξη αγάπης και προσφοράς προς την οικογένεια ,την κοινότητα και γενικά για την πατρίδα.

Οπως έλεγε και ο Ιπποκράτης: «Μία υγιής στάση ζωής είναι μεταδοτική αλλά μην περιμένεις να ανταποκριθούν όλοι σε αυτό. Εσύ όμως να παραμείνεις φορέας.»

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον πρόεδρο το Δ.Σ του Αθλητικού Συλλόγου “Αχιλλέα Καμαρών” τους προπονητές, τους αθλητές, τα παιδιά της ακαδημίας και τους γονείς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν προς το πρόσωπό μου .Καλή δύναμη και υγεία σε όλους.»


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr