background img
banner
banner

Βαριά «καμπάνα» για ιδιοκτήτη καταστήματος της περιοχής

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 15.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΕΛΑΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Μπορεί τα μέτρα ενάντια στην διασπορά του κορωνοϊού να μειώθηκαν, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι χαλάρωσαν και οι έλεγχοι της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. Αντιθέτως μάλιστα πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση ενώ δεν λείπουν και οι… καμπάνες σαν αυτή που έπεσε το βράδυ της Δευτέρας…

Πρόκειται για πρακτορείο ΟΠΑΠ στην περιοχή στο οποίο, την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας του, βεβαιώθηκε παράβαση για μεγάλο αριθμό πελατών εντός αυτού, σύμφωνα με την αστυνομία, χωρίς να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 9.00 το βράδυ της Δευτέρας στο πρακτορείο της περιοχής ενώ ο ιδιοκτήτης προσήχθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.
Επίσης, του επεβλήθη το πρόστιμο των 5.000 ευρώ που ο νόμος ορίζει καθώς και 1.000 ευρώ για κάθε πελάτη που ήταν εντός του καταστήματος, ήτοι 10.000 ευρώ (!) γεγονός που ανεβάζει το συνολικό ποσό που τον βαραίνει στις 15.000 ευρώ…

Συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι των μέτρων ασφαλείας

Οι έλεγχοι διενεργούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού. Μάλιστα, τη Δευτέρα 11 Μαΐου σε όλη τη χώρα, για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν 22 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου έως χθες, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 26 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 15 ευρώ.

Επίσης, έλεγχοι διενεργούνται για μη προβλεπόμενες μετακινήσεις (εκτός νομού του τόπου κατοικίας κλπ) όπου βεβαιώθηκαν 76 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ. Από αυτές, τέσσερις βεβαιώθηκαν στη Δυτική Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 4 Μαΐου έχουν βεβαιωθεί 817 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ.
Ανάλογα της περίπτωσης του Αιγίου, για λειτουργία επιχειρήσεων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κέντρα κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις και συνελήφθησαν συνολικά 16 άτομα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 613 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 599 άτομα. ΄΄Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας΄΄, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται εκ μέρους της ΕΛ.ΑΣ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr