background img
banner
banner

Η ποιότητα ζωής των ανθρώπων ψηλά στην ατζέντα

ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στην απόφαση για πεζοδρομήσεις δημοτικών οδών, με δυνατότητα επέκτασης του χώρου ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στις άνω επιχειρήσεις εστίασης. Συγκεκριμένα, θα γίνουν πεζόδρομοι οι κάτωθι οδοί:

  • α) Η οδός Κλεομένους Οικονόμου, από το ύψος της Τρίγωνης Πλατείας μέχρι την οδό Μητροπόλεως, από τις 09:00 π.μ. έως τις 10:00 μ.μ., έως 31-12-2020.
  • β) Η οδός Μητροπόλεως από τη συμβολή της με την οδό Κλεομένους Οικονόμου έως την οδό Π. Χαραλάμπους, από τις 09:00 π.μ. έως τις 10:00 μ.μ., έως 31-12-2020.
  • γ) Επίσης θα επιδιωχθεί να γίνει μερική πεζοδρόμηση της οδού Ζωοδόχου Πηγής και συγκεκριμένα από τη συμβολή της με την οδό Μιχαλοπούλου (λιθόστρωτο) έως τη συμβολή της με την οδό Παυσανίου, από τις 07:00 μ.μ. έως τις 02:00 π.μ., έως 30-9-2020. Οι παραλιακοί δρόμοι των υπόλοιπων παραλιακών δημοτικών διαμερισμάτων θα πεζοδρομηθούν, σύμφωνα με τις προϋπάρχουσες αποφάσεις.
  • δ) Η παραλιακή οδός Ποσειδώνος που οδηγεί στην Αλυκή θα μονοδρομηθεί, με κατεύθυνση από το Παλαιό Τελωνείο (γραμμές ΟΣΕ) μέχρι τη συμβολή της με την προσφάτως διανοιγείσα οδός Αλυκόβρυσης, στην οποία και θα διοχετευθεί η κίνηση των οχημάτων προς Αίγιο. Καθόλη την έκταση της άνω οδού θα δημιουργηθεί παράλληλα με αυτήν πεζόδρομος, για την ασφαλή κυκλοφορία των λουόμενων και των πεζών επισκεπτών της περιοχής, έως τις 30-9-2020.

Στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία ελεύθερου χώρου στάθμευσης εντός του νέου λιμένα Αιγίου, για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών της παραλίας Αιγίου. Επίσης η δημιουργία ελεύθερου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στην Αλυκή για την εξυπηρέτηση των λουόμενων και των επισκεπτών. 18)Επιδίωξη ανεύρεσης ενός επιπλέον χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης του Αιγίου.

«Η πεζοδρόμηση θα δώσει ανάσα στην πόλη»

Για τις αντιδράσεις στο θέμα της πεζοδρόμησης, ο δήμαρχος τόνισε: ΄΄Ποτέ οι πεζοδρομήσεις δεν είχαν θετικές ανταποκρίσεις σε άμεσο χρόνο, διότι αυτοί που αντιδρούν στις πεζοδρομήσεις έχουν τη φιλοσοφία της μη αλλαγής των όποιων ρυθμίσεων που έχουν σχέση με μία ήπια λειτουργία της κοινωνίας. Τα αποτελέσματα μιας πεζοδρόμησης δεν είναι άμεσα. Με αυτή την έννοια ξέρω ότι η δημοτική αρχή και οι παρατάξεις που την στηρίζουν έχουμε μία ψηφοθηρικά πληγωμένη εικόνα. Όμως δεν είμαστε εδώ για να είμαστε αρεστοί αλλά χρήσιμοι ακόμη κι αν αυτό είναι σε βάρος της δημοφιλίας μας. Τα αποτελέσματα θα φανούν και είμαι βέβαιος ότι η πεζοδρόμηση θα δώσει ανάσα στην πόλη και άλλη φιλοσοφία στην ευρύτερη περιοχή. Η πλειοψηφία των πολιτών που είναι υπέρ των πεζοδρομήσεων θα είναι αυτοί που θα φροντίσουν να τις διατηρήσουν΄΄.

Όπως είπε, ΄΄θα δώσουμε χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων όπως ο νόμος το προβλέπει παραπάνω από πέρυσι. Και η άλλη απόφαση αφορά τις πεζοδρομήσεις που θα βοηθήσουν στην οικονομική λειτουργία των καταστημάτων του κλάδου, δημιουργώντας ταυτόχρονα καλύτερες συνθήκες ζωής για τους κατοίκους, τους επισκέπτες και μία ελκυστικότητα ούτως ώστε να έχουμε και εξωγενείς πηγές χρηματοδότησης γιατί όπου υπάρχει πεζοδρόμηση υπάρχει και κίνηση κυρίως καταστημάτων αναψυχής τα οποία σήμερα βρίσκονται στην δεινότερη θέση από όλα τα επαγγέλματα. Στο ερώτημα το κεντρικό «πού θα πάνε τα αυτοκίνητα», πρέπει να απαντήσουμε «πού θα πάνε οι άνθρωποι». Το μέγιστο αγαθό είναι η ποιότητα ζωής των ανθρώπων΄΄.
Χρονικά δε προσδιόρισε τις πεζοδρομήσεις πριν το τέλος Ιουνίου αφού χρειάζονται οι απαιτούμενες μελέτες της Τεχνικής Υπηρεσίας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr