background img
banner
banner

Με την συνεισφορά των κατοίκων

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Η αγάπη των κατοίκων της κοινότητας Παρασκευής για τον τόπο τους έχει αποδειχθεί με πολλούς τρόπους ειδικά τα τελευταία χρόνια. Η πρωτοβουλία τους όμως να αναβαθμίσουν το βιοτικό τους επίπεδο και να μεριμνήσουν οι ίδιοι για καλύτερες συνθήκες για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, αποτελεί σίγουρα παράδειγμα προς μίμηση. Η αναφορά έχει να κάνει με την συνεισφορά τους στο έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στο χωριό τους, που τους παρέχει τη δυνατότητα κατανάλωσης καλύτερης ποιότητας ύδατος.

Τα περισσότερα δίκτυα ύδρευσης της περιοχής στηρίζονται σε σωλήνες κατασκευασμένους από το υλικό αμίαντος και δεν αποτελεί και το καλύτερο συστατικό, με τους ειδικούς να συστήνουν αντικατάσταση. Ακριβώς επειδή το κόστος αντικατάστασης σε όλες τις περιοχές του δήμου είναι πολύ υψηλό και δεν γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη, ο πρόεδρος του χωριού Παναγιώτης Καρανικόλας και οι κάτοικοι αποφάσισαν να συνεισφέρουν οικονομικά και σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΑ προχώρησαν προσφάτως στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του χωριού τους!

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρονται από τον Προοδευτικό και Μορφωτικό Σύλλογο Παρασκευής: ΄΄Πέρασαν περισσότερα από πενήντα χρόνια από τότε που με προσωπική εργασία το χωριό απέκτησε το δικό του δίκτυο ύδρευσης. Δυστυχώς (εκ των υστέρων αποδείχτηκε) από αμιαντοσωλήνες. Εδώ και λίγες μέρες, όλο το χωριό, με έξοδα όλων των κατοίκων του, υδρεύεται με σωλήνες πολυπροπυλενίου. Ήδη ξεκίνησαν οι αποκαταστάσεις, απομένουν κάποιες ρυθμίσεις και θα απολαμβάνουμε επιτέλους καθαρό το νερό των πηγών μας. Καλορίζικο το νέο δίκτυο!΄΄.

Εκτέλεση του έργο σε λιγότερο από ένα μήνα!

Ερωτηθείς από τo protionline.gr για την πρωτοβουλία αυτή, ο πρόεδρος της κοινότητας Παναγιώτης Καρανικόλας έκανε γνωστό πως η σκέψη προϋπήρχε ωστόσο οι διαδικασίες ξεκίνησαν στα τέλη του 2017. ΄΄Πριν από δυόμιση χρόνια ξεκινήσαμε, συγκεντρώσαμε τα πρώτα χρήματα από συγχωριανούς μας, κόπηκαν οι πρώτες αποδείξεις, ακολούθησαν κι άλλοι και συνεργαστήκαμε άψογα με την ΔΕΥΑ, δεδομένου ότι η Δημοτική Επιχείρηση μπορεί να προμηθευτεί σε καλύτερες τιμές τα υλικά, ενώ γνωρίζει καλύτερα το αντικείμενο. Ανατέθηκε έτσι σε εργολάβο η αντικατάσταση του δικτύου, έργο που ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από ένα μήνα΄΄, είπε ο κ. Καρανικόλας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του.

Πρόκειται για 92 παροχές με το ποσό που συγκεντρώθηκε να φτάνει τις 9.200 ευρώ καλύπτοντας το κόστος του έργου. Από εκεί και πέρα, το κόστος σύνδεσης φτάνει τα 200 ευρώ και καταβάλλεται σταδιακά τα επόμενα δύο χρόνια.

΄΄Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για το χωριό μας και τους κατοίκους του που τώρα μπορούν να καταναλώνουν άφοβα το νερό των πηγών μας΄΄, πρόσθεσε ο κ. Καρανικόλας, μη παραλείποντας να ευχαριστήσει τους συγχωριανούς του που ανταποκρίθηκαν και συνεισέφεραν για το έργο, τη ΔΕΥΑ και τον εργολάβο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr