background img
banner
banner

«Ξεκόλλησαν» οι διαδικασίες για τις παιδικές χαρές

ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ 13 ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ Δ.Ε. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ»

Προχωρούν οι διαδικασίες από πλευράς δήμου Αιγιαλείας για την ανάθεση του έργου κατασκευής 13 νέων παιδικών χαρών και στις έξι Δημοτικές Ενότητες. Το έργο είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας της Βάσως Ψυχράμη στην αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων, ωστόσο παρότι υπήρχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, δεν προχώρησε καθώς προέκυψε ακύρωση της πρώτης διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάθεσή του. Συγκεκριμένα, ενώ είχε προκύψει προσωρινός μειοδότης για το έργο προϋπολογισμού 175.000 €, ωστόσο μετά την προσκόμιση από τον προσωρινό ανάδοχο των απαιτούμενων δικαιολογητικών, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την ακύρωση εν μέρει της διαγωνιστικής διαδικασίας και την επανάληψή της από το στάδιο του ελέγχου των δικαιολογητικών συμμετοχής.

Με σημαντική έκπτωση

Κάπως έτσι προέκυψε άλλος προσωρινός ανάδοχος για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Κατασκευή παιδικών χαρών του Δήμου Αιγιαλείας», με υποβληθείσα μέση έκπτωση 48,27% και διαμορφούμενη προσφορά 73.396,07€ πλέον ΦΠΑ, ήτοι συνολικής δαπάνης 91.011,13€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.

Να σημειωθεί ότι στην τελευταία συνεδρίασή της, η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε σε έγκριση του από 23.03.2020 συνταχθέντος πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης προσωρινού αναδόχου και την κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού του έργου «Κατασκευή παιδικών χαρών του Δήμου Αιγιαλείας», στην εργοληπτική επιχείρηση Μπούσιου Φωτεινή Ε.Ε. με υποβληθείσα μέση έκπτωση 48,27%, ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για την υπογραφή της σύμβασης του έργου.
Ποια είναι τα 13 σημεία

΄΄Η ενίσχυση των υπαρχουσών υποδομών και η δημιουργία νέων παιδικών χαρών, αποτελεί μέριμνά μας΄΄, σχολίασε στo protionline.gr η κ. Ψυχράμη, κάνοντας γνωστό πως το έργο αφορά τις εξής παιδικές χαρές: Πίνδου, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Διγελιωτίκων, Κούμαρη και Βαλιμιτίκων στην Δ.Ε. Αιγίου, Φελόης, Αιγών – Λαμπινού στην Δ.Ε. Αιγείρας, παιδική χαρά Ο.Τ.27 και Αμπέλου στην Δ.Ε. Ακράτας, Ριζομύλου στην Δ.Ε. Διακοπτού, Αβύθου στην Δ.Ε. Συμπολιτείας και Σαλμενίκου και Καμαρών στην Δ.Ε. Ερινεού.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr