background img
banner
banner

Παρέμβαση της παράταξης Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.

ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ- ΑΡΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Ανακοίνωση σχετικά με τον τρόπο που διενεργούνται οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, με αναφορά στην άρδευση και τη διαχείριση των απορριμμάτων, εξέδωσε η παράταξη Μαχητική ΠΡΟοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α. του Τάκη Παπακωνσταντινόπουλου.

Όπως αναφέρει, ΄΄οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής που αποφασίζονται σοβαρά ζητήματα μετά την μεταφορά σημαντικών αρμοδιοτήτων από το δημοτικό συμβούλιο με τον νόμο που ψηφίστηκε μετεκλογικά και αλλοίωσε την βούληση των δημοτών, εξακολουθούν να γίνονται δια περιφοράς. Παρά τις διαμαρτυρίες και την αποχή των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης «Αιγιάλεια Αύριο» (ΧΡ. Γούτος) «Μ.ΠΡΟ .Σ.Τ.Α» (Παναγ. Παπακωνσταντινόπουλος) και «Λαϊκή Συσπείρωση» (Αγγ. Κουρή), η δημοτική αρχή αγνοεί το δημοκρατικό αυτό αίτημα και συνεχίζει να συνεδριάζει και να αποφασίζει μόνη της μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Δεν θεωρείται αναγκαίος ο διάλογος δια τηλεδιάσκεψης για μείζονα ζητήματα του δήμου, όταν μάλιστα έχει εξασφαλιστεί η τεχνική διαδικασία όπως έγινε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, είναι αναγκαίος όμως ο διάλογος δια τηλεδιάσκεψης για την δημοτική ομάδα του δημάρχου που την εφαρμόζει εδώ και πολύ καιρό!΄΄.

Για το φυλλάδιο της άρδευσης

Για το θέμα της άρδευσης τονίζει: ΄΄Η δημοτική αρχή χρησιμοποιεί όλα τα μέσα να πιέσει τους αγρότες να δεχτούν την καταστροφική γι αυτούς υπαγωγή τους στην Δ.Ε.Υ.Α. και την εκτίναξη στα ύψη των τιμολογίων άρδευσης. Στην προσπάθειά της αυτή επιστράτευσε προπαγανδιστικό φυλλάδιο από λεφτά των δημοτών με υπογραφή της ΔΕΥΑ που στην ουσία εκφράζει τις απόψεις του δημάρχου. Φυσικά τα επιχειρήματα είναι σαθρά και απέχουν από την πραγματικότητα .Η πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να αναβάλλει την έκδοση οριστικής πράξης γιατί οι εργασίες που ανατίθεται στον εργολάβο «εμπίπτουν στα συνήθη καθήκοντα των υπαλλήλων της επιχείρησης και δεν επιτρέπεται να ανατίθεται σε τρίτους». Ακόμα η απόφαση αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι δεν τεκμηριώνεται κατά τρόπο διαφανή και ορισμένο, ο προϋπολογισμός των ελεγχόμενων υπηρεσιών΄΄.

Ακόμη, σημειώνει το γεγονός ότι ΄΄οι αγρότες δεν είπαν ποτέ ότι δεν θέλουν να πληρώσουν. Αλλά να πληρώσουν με βάση τον ισολογισμό εσόδων εξόδων και ότι περισσέψει να πάει στον δήμο και όχι στους ιδιώτες που θα κερδίζουν από τις υπάρχουσες υποδομές και την προσωπική εργασία και έξοδα των ίδιων των αγροτών. Πώς είναι δυνατόν να ισχυρίζεται η δημοτική αρχή ότι θα είχε ζημιά 1 εκ. τον χρόνο την στιγμή που ο εργολάβος ζητά για όλες τις εργασίες καθαρισμού και ορισμού υδρονομέων με 350.000 ευρώ; Γιατί δεν μπορεί ο δήμος να νοικοκυρέψει την άρδευση όπως κάνουν όλοι οι δήμοι της χώρας και να μπορούν οι αγρότες να ποτίζουν με λογικά τιμολόγια όπως στον δήμο Βόλου που από την δημοτική επιχείρηση που ήταν πριν πλήρωναν 45 ευρώ το στρέμμα, τώρα στον δήμο πληρώνουν 4,5 έως 8,5 ευρώ και περισσεύουν χρήματα στον δήμο; Οι αγρότες όμως αντιστέκονται και αγωνίζονται και έχουν επιδοθεί σε ένα πολύμορφο αγώνα που φτάνει και στην δικαστική οδό. Η παράταξή μας θα είναι σταθερά στο πλευρό τους όπως έκανε από την αρχή μέχρι την τελική δικαίωσή τους’’.

Εκτός εργοστασίου Φλόκα για τα απορρίμματα ο δήμος Αιγιαλείας

Η παράταξη παρεμβαίνει και για το θέμα των απορριμμάτων, επισημαίνοντας τα εξής: ΄΄Μετά τα πανηγύρια για την οριστική δήθεν λύση της διαχείρισης των απορριμμάτων με την κατασκευή του εργοστασίου σε επίπεδο νομού από τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Αχαΐας ήρθε η απόφαση ότι ο δήμος της Αιγιάλειας δεν περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό για να εναποθέτει τα απορρίμματά του στο εργοστάσιο Φλόκα, γεγονός που είχε ανακοινώσει η δημοτική μας παράταξη όταν ήταν ακόμα νωπά τα πανηγύρια και μας κατηγορούσαν για κινδυνολογία. Φέρθηκε με αγνωμοσύνη στο δήμαρχο το ίδιο το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου και ο πρόεδρός του κ. Αλεξόπουλος, αφού ο δήμαρχος είχε ενεργό ρόλο μαζί με την αντιδήμαρχο κα Ψυχράμη στον αποκλεισμό του δημάρχου της Πάτρας που η λογική και η λαϊκή βούληση έλεγε ότι έπρεπε να είχε την προεδρία και εξέλεξαν τον κ. Αλεξόπουλο που αντιπροσώπευε μια ισχνή μειοψηφία.

Η παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α. ενημερώνει τους δημότες για τα τρία αυτά σοβαρά θέματα δηλώνει παρούσα σε όλους τους αγώνες εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου και ζητά την ενεργή συμμετοχή τους, γιατί μόνο οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα, όπως έκανε με επιτυχία το κίνημα της Ανατολικής Αιγιάλειας για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Αιγείρας, όπως κάνουν οι αγρότες τώρα για την άρδευση, οι επαγγελματίες για μέτρα ελάφρυνσης κ.ά.΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr