background img
banner
banner

Πλούσιο σε ποιοτικές εκδηλώσεις το φετινό Πολιτιστικό Καλοκαίρι

ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΙΛΕΙΑΣ

Με νότες από το παρελθόν καθώς και των καλυτέρων του παρόντος, με αρώματα Αιγιάλειας και χρώματα Ελλάδας, με διάθεση καλοκαιρινή, ανέμελη αλλά και δημιουργική, ποιοτική και ξεχωριστή, το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι» του δήμου Αιγιαλείας, αψηφά δυσκολίες, υπερπηδά εμπόδια και έρχεται και φέτος να γεμίσει τις ψυχές μας Πολιτισμό και φως!

Βραδιές με φεγγάρι σε παραλίες, στο Αρχαίο Θέατρο, θεατρικές παραστάσεις και προβολές στο υπαίθριο θέατρο «Γ. Παππάς», κάτω από τον έναστρο ουρανό της Ακράτας, μουσικές και αφιερώματα από σπουδαίους καλλιτέχνες, θα μας ταξιδέψουν σε συναισθήματα που θα αποτελέσουν την πιο όμορφη ανάμνηση του φετινού καλοκαιριού.

Ήδη, το Πολιτιστικό Καλοκαίρι ξεκίνησε ρομαντικά και τυγχάνει θετικής ανταπόκρισης, μέσα από την προβολή ταινιών στο υπαίθριο θέατρο «Γ. Παππάς», ενώ οι προβολές θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα. Κατά γράμμα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας για το κοινό και όλοι μοιάζουν να έχουν προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα που δημιούργησε η πανδημία.

Μιλώντας στο protionline.gr, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, επισημαίνει για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι: ΄΄Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που κάναμε την έναρξη του Πολιτιστικού Καλοκαιριού με το θερινό σινεμά και ευελπιστώ ότι από του χρόνου θα οργανωθούμε ακόμη περισσότερο σε αυτό. Είμαι βέβαιη ότι το φετινό καλοκαίρι, που διαδέχεται μία δύσκολη άνοιξη, θα το απολαύσουμε και θα ευχαριστηθούμε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, εφαρμόζοντας πάντα τους όρους και τις προϋποθέσεις της Πολιτικής Προστασίας για την ασφάλεια του κόσμου΄΄. ΄΄Παράλληλα΄΄, πρόσθεσε η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., θα συνεχίσουμε να θέτουμε τις βάσεις για την πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής μας΄΄.

Το πρόγραμμα των δωρεάν παραστάσεων –Θέατρο,  μουσικές και σινεμά τον Ιούλιο

To protionline.gr παρουσιάζει σήμερα μία… πρώτη γεύση των δωρεάν εκδηλώσεων που προγραμματίζονται για το φετινό καλοκαίρι από την ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., ενώ βεβαίως υπάρχει και το εμπορικό πρόγραμμα των παραστάσεων που θα δοθούν στο υπαίθριο θέατρο «Γ. Παππάς» το οποίο έχει ζητηθεί από αθηναϊκά σχήματα και θεατρικές παραγωγές.

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις από την ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. έχουν ως εξής: 1η και 2 Ιουλίου στο «Γ. Παππάς» θα λάβει χώρα το θεατρικό Αργυροπούλου, ενώ στις 15 Ιουλίου το «σκηνικό» μεταφέρεται στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας με την θεατρική παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας «Γκόλφω» του Περεσιάδη, σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου.

Στις 16 Ιουλίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολή ταινίας στο Κινηματοθέατρο Λόγγου, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου.

Μία ημέρα μετά, στις 17 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ένα beach party με λάτιν μουσική, υπό την φωνή της Χριστίνας Ψύχα. Η ταλαντούχα ερμηνεύτρια δημιουργεί τη βιολετέρα, ένα νέο μουσικό πρότζεκτ βασισμένο σε προσωπικές της συνθέσεις (ελληνικός στίχος και μουσική) και σε τραγούδια αναφορές της από το διεθνές ρεπερτόριο. Οι βιολέτες της είναι φρέσκες, βαθιά προσωπικές ιστορίες που χαρίζονται απλόχερα και ανυπόμονα. Άλλοτε φορώντας την ένταση της samba και του funk και άλλοτε με το φουστάνι μιας bossanova. Έχοντας εμβαθύνει ιδιαίτερα στην τζαζ και την λατινοαμερικάνικη παράδοση, μαζί με τον Νικόλα Αναδολή που επιμελείται τις ενορχηστρώσεις, δημιουργούν έναν ήχο με στοιχεία από πολλές κουλτούρες με χώρο για αυτοσχεδιασμό και άμεση έκφραση. Το κουαρτέτο απαρτίζεται από τον Νικόλα Αναδολή στο πιάνο, την Χριστίνα Ψύχα στο τραγούδι.

Στις 18 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην Άβυθο, με τίτλο «Ηλιοβασιλέματα», ένα αφιέρωμα στον Μανώλη Χιώτη. Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. σε συνδιοργάνωση με το ΝΠΔΔ, αγκαλιάζει το λαϊκό τραγούδι με ένα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και συνθέτη Μανώλη Χιώτη. Η τετραμελής ορχήστρα αποτελούμενη από την Αιγιώτισσα Φωτεινή Παπαδοπούλου στο τραγούδι, Ευγένιο Χαλίλ στο μπουζούκι, Λευτέρη Βαϊόπουλο στην κιθάρα και στον Άγη Παπαπαναγιώτου στο κοντραμπάσο θα ερμηνεύσουν τις μεγαλύτερες επιτυχίες του κοσμοπολίτη που κατάφερε να φέρει το μπουζούκι στα σαλόνια και να μαγέψει με τη δεξιοτεχνία του μέχρι και τον Τζίμι χεντριξ!

Στις 19 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί Βραδιά κινηματογραφικής μουσικής και βιβλίου… Στις 8:00μ.μ. στο θεατράκι των Βαλιμιτίκων, με την υποστήριξη της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και την συνεργασία του πολιτιστικού συλλόγου Βαλιμιτίκων «Αίολος», θα απολαύσουμε μια βραδιά κινηματογραφικής μουσικής και βιβλίου. Με αφορμή το βιβλίο του δημοσιογράφου, ραδιοφωνικού παραγωγού και διευθυντή του Δεύτερου προγράμματος της ΕΡΑ Πάνου Χρυσοστόμου,”Soundtrack” που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Φίλντισι, θα κάνουμε ένα νοερό ταξίδι στην μουσική των εικόνων. Σε αυτό θα συμβάλλουν οι μουσικοί: Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Χριστιάνα Ζάρου, η ροκ μπάντα Finalact κι ο σπουδαίος ερμηνευτής Κώστας Θωμαΐδης. Παρουσιάζει η ραδιοφωνική παραγωγός Μαίρη Ζαχαράκη, που συνομιλεί με τους: Τάσο Ξενόφο, Γιώτα Κωνσταντίνου, Θοδωρη Πανουτσόπουλο, Κατερίνα Ανδρικοπούλου αλλά και τον ίδιο τον συγγραφέα. Αποσπάσματα διαβάζει η Βαρβάρα Σεφέρη.

Στις 24 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας «Ευτυχία» στον Πλάτανο. Επίσης θα πραγματοποιηθεί και μουσικό αφιέρωμα στη στιχουργό Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου από την Φωτεινή Παπαδοπούλου και την ορχήστρα της.

Στις 27 Ιουλίου η μεγάλη οθόνη στήνεται στα Βαλιμίτικα με την προβολή ταινίας σε συνδιοργάνωση με την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου, ενώ στις 31 του μήνα μεταφέρεται στην Παρασκευή επίσης για προβολή ταινίας μέσω drive in, σε συνδιοργάνωση με την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου.

«Ζεστός» καλλιτεχνικός Αύγουστος

Την 1η Αυγούστου, στην Ακράτα έρχονται ο Νίκος Ζιώγαλας και οι Παρασκευάς Θεοδωράκης και Δημήτρης Χατζηδημητρίου «OntheRoad”. Ο Νίκος Ζιώγαλας δεν χρειάζεται συστάσεις! Τα τραγούδια του δεν έχουν πάψει στιγμή να μας συντροφεύουν στις παρέες ή από το ραδιόφωνο καθώς ο αγαπημένος τραγουδοποιός έχει γράψει επιτυχίες που έχουν αποδειχτεί διαχρονικές.

Αγαπημένες επιλογές από την προσωπική δισκογραφία του Νίκου Ζιώγαλα, αλλά και διασκευές με δόσεις έντεχνου και παραδοσιακού στοιχείου είναι μερικά από τα συστατικά επιτυχίας του σχήματoς. Μαζί του ο Δημήτρης Χατζηδημητρίου και ο Παρασκευάς Θεοδωράκης δυο νέοι ταλαντούχοι και εξαιρετικοί τραγουδοποιοί, γνωστοί ως “OntheRoad”, με την ξεχωριστή μουσική διαδρομή του ο καθένας.

Στις 2 Αυγούστου θα υπάρξει προβολή ταινίας (drive in) σεσυνδιοργάνωση με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγίου και την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου, στο λιμάνι Αιγίου.

Στις 3 Αυγούστου «έρχεται» το αφιέρωμα στην Μελίνα Μερκούρη στο Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας με τις Ηρώ Σαΐα και Δήμητρα Χατούπη. “Η Μελίνα μάς εμπνέει” είναι ο τίτλος της παράστασης της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου Πρόκειται για αφιέρωμα στη Μέλινα Μερκούρη μέσα από κείμενα δικά της, τραγούδια που έχει ερμηνεύσει και φωτογραφικό υλικό από τη ζωή της, τις κινηματογραφικές – θεατρικές της επιτυχίες και την πολιτική της δράση. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Στις 5 Αυγούστου προβολή ταινίας στο κινηματοθέατρο Λόγγου σε συνδιοργάνωση με την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου και τον ΦΟΛ.

Στις 8 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία της Ζωής Παπαδοπούλου στο Διακοπτό. Πρόκειται για αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου με τίτλο ‘’Πήρα απ’ τη νιότη χρώματα…’’.

Η Ζωή Παπαδοπούλου «πλέει» στα… πελάγη τη Ευτυχίας… Παπαγιαννοπούλου. Πήρε από την νιότη χρώματα, ένα όνειρο τρελό και με μια βάρκα γεμάτη μουσικές η Ζωή Παπαδοπούλου «πλέει» σε πελάγη της Ευτυχίας… και τιμά τον σπουδαίο Απόστολο Καλδάρα. Παρέα με έναν σπουδαίο μουσικό πιανίστα, τον Νεοκλή Νεοφυτίδη, και τον κιθαρίστα ΒαλάντηΚαμπουρελάκο, θα περπατήσουν σε πόλεις της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού και θα ανακαλύψουν, μέσα από τους ιδιαίτερους στίχους, αλλά και τις μοναδικές μουσικές την ζωή αυτή της γυναίκας που έγραψε ιστορία στο ελληνικό τραγούδι.

Η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου έβαλε την υπογραφή της σε πολύ μεγάλες επιτυχίες που η Ζωή με την υπέροχη φωνή της θα ταξιδέψει μ αυτές το κοινό. Αυτό το ξεχωριστό μουσικό ταξίδι που παντρεύει μοναδικά το χθες με το σήμερα και φέρνει στο νου περασμένες αγάπες μην το χάσετε! Πολλά χρόνια σταθερής πορείας στο τραγούδι, επιτυχημένες συνεργασίες και επιλογές ουσίας, δίνουν το στίγμα της Ζωής Παπαδοπούλου. Ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Χαρούλα Αλεξίου, ο Πασχάλης Τερζής,ο Γιάννης Πάριος, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Γιάννης Κότσιρας, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Αντώνης Ρέμος, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Κώστας Μακεδόνας είναι οι καλλιτέχνες που εμπιστεύτηκαν τη φωνή και το ταλέντο της και υποστήριξαν ο καθένας ξεχωριστά τις επιλογές της.

Στις 9 και 10 Αυγούστου, το υπαίθριο θέατρο «Γ. Παππάς» θα φιλοξενήσει τη θεατρική παράσταση της Θεατρικής Έκφρασης Αιγίου σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Σεφέρη.

Στις 12 Αυγούστου το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολή ταινίας (drivein) σε συνδιοργάνωση με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγίου και την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου, στο λιμάνι.

Και βέβαια ακολουθούν τα «Οινοξένεια» που και φέτος αναμένεται να παρουσιάσουν μεγάλο ενδιαφέρον!


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr