background img
banner
banner

“Γαζώνουν’’ τις αντίπαλες άμυνες

ΟΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΚΑΤΣΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΑΒΑΛΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR

Στο ποδόσφαιρο το γκολ είναι όλα τα λεφτά. Σε φέρνει πιο κοντά στη νίκη, ξεσηκώνει την κερκίδα, προσφέρει την ευκαιρία στο πανηγύρι της ομάδας, την άνοδο της ψυχολογίας, την αυτοπεποίθηση στον σκόρερ και τους συμπαίκτες του.  Πολλά τα πλεονεκτήματα και τα κέρδη που φέρνει η επιτυχία στην αντίπαλη εστία, ο επιθετικός δεν είναι τυχαία υπόθεση, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στις μεταγραφές που μπορεί να κάνουν τη διαφορά στην ομάδα.

Από το περυσινό πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας, οι πρώτοι σκόρερς των σωματείων της περιοχής μας, μίλησαν στo protionline.gr σχετικά με την επιτυχία τους, τον ρόλο που διαδραμάτισαν οι συμπαίκτες τους, την συμπεριφορά από τις αντίπαλες άμυνες.

Πρώτος ο Βαγγέλης Γκάτσης (Παναιγιάλειος) με 22 γκολ

Στα 38 του ο Βαγγέλης Γκάτσης, έχει γεμίσει γκολ τα αντίπαλα δίχτυα. Στην 2η θητεία του με τον Παναιγιάλειο, αν και ο τραυματισμός του τον κράτησε μακριά από τα γήπεδα, εν τούτοις με τα 22 γκολ που σημείωσε, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ομίλου, παίρνοντας για μια ακόμα φορά σε ένα πρωτάθλημα τα πρωτεία.

Κάθε χρόνο το «χρυσό» παπούτσι

«Πρώτος σκόρερ ναι φέτος μετά από μια όμορφη και δύσκολη χρονιά. Σίγουρα το συναίσθημα αυτό είναι σημαντικό για εμένα όπως και για κάθε επιθετικό. Είναι η τέταρτη σερί χρονιά που με τις ομάδες τις οποίες συνεργάζομαι, βγαίνω πρώτος σκόρερ.»

Συνεργασία με συμπαίκτες

«Τον πρώτο ρόλο στο να βγει ένας επιθετικός πρώτος σκόρερ παίζει η σχέση που έχει με τους συμπαίκτες του. Τους ευχαριστώ πολύ για την άριστη συνεργασία και τη βοήθεια τους μέσα και έξω από το γήπεδο. Αξιόλογοι παίκτες και εξαιρετικοί χαρακτήρες όλοι τους, όπως άλλωστε αρμόζει στην ομάδα του Παναιγιαλειου, να διαθέτει στο ρόστερ της ποιότητα, να κατακτά επιτυχίες».

Αν θα μπορούσε περισσότερα γκολ, συμπεριφορά αντιπάλων

«Η χρονιά σίγουρα θα μπορούσε να είναι πιο αποδοτική για εμένα όσον αφορά το σκοράρισμα, αλλά ο τραυματισμός μου στο χέρι και η διακοπή του πρωταθλήματος δεν με άφησαν να τελειώσω αυτό που άρχισα. Οι αντίπαλοι σε γενικές γραμμές με σεβάστηκαν και με αντιμετώπισαν σχεδόν πάντα μέσα στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθε και τους ευχαριστώ δημοσίως. Ο τραυματισμός μού ήταν μια κακιά στιγμή και ποτέ δεν θεώρησα ότι υπήρχε καμία πρόθεση».

Τα ατού του γκολτζή

«Ένας σκόρερ χρειάζεται προπόνηση, καλή προετοιμασία σε κάθε ματς. Να είναι ήρεμος στην καθημερινότητα του να τρέφεται σωστά, να περιβάλλεται από καλούς και μυαλωμένους συμπαίκτες στο γήπεδο, να τον εμπιστεύονται, να τον τροφοδοτούν την κατάλληλη στιγμή για να σκοράρει.»

Η σημασία διοίκησης και προπονητή

«Έναν ξεχωριστό και πρωτεύοντα ρόλο επιβαρύνει τη διοίκηση, που οφείλει να διατηρεί την ηρεμία και το καλό κλίμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, επηρεάζοντας έτσι κι αλλιώς το ποσοστό απόδοσης του ποδοσφαιριστή. Η τεχνική ηγεσία θα πρέπει να εμπιστευτεί και να εμφυσήσει στους παίκτες αυτά τα στοιχεία, που δεν θα αναστείλουν σε καμιά περίπτωση την ικανότητά τους.»

Ο Σταύρος Τσαβαλάς (ΑΕ Καλαβρύτων) με 8 γκολ

Ο 24χρονος Σταύρος Τσαβαλάς προς ικανοποίηση της ΑΕ Καλαβρύτων επέστρεψε στην γενέτειρά του. Εκεί απ’ όπου αναδείχθηκε μέσα από τις Ακαδημίες, πριν κληθεί στην Κ20 της Παναχαϊκής.
Στη συνέχεια φοίτησε στα Τρίκαλα (πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ), αγωνιζόμενος με την τοπική ομάδα ΑΟ Τρικάλων, εκτελώντας παράλληλα χρέη προπονητή στη γυναικεία ομάδα.

Με 8 γκολ στο ενεργητικό του, αποτέλεσε τον πρώτο σκόρερ των Καλαβρύτων στην παρθενική τους συμμετοχή στην Α΄ κατηγορία.

Για το σκοράρισμα και την παραμονή της ΑΕ Καλαβρύτων

«Εκείνο που μέτρησε περισσότερο σαν επιτυχία στην ομάδα, ήταν η παραμονή στην κατηγορία. Ετυχε να είμαι εγώ ο πρώτος σκόρερ και το θεωρώ τυχαίο, αφού θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε».

Για τη συνεργασία με τους συμπαίκτες

«Με τους περισσότερους συμπαίκτες είμαστε γνωστοί και ξέραμε ο καθένας το παιχνίδι του άλλου. Μια καλή συνεργασία περισσότερο ήταν δεδομένη».

Για τη δυσκολία του γκολ και την επιρροή του στις αντίπαλες άμυνες

«Η ομαδική και ατομική προπόνηση μπορεί να φέρει καλύτερα αποτελέσματα στον τρόπο ανάπτυξης και στο ζητούμενο που είναι το γκολ. Προσωπικά απουσίαζα από την περιοχή και δεν είμαι αυτός που θα σκορπίσει τον φόβο στην αντίπαλη άμυνα. Ίσως γι’ αυτό και δεν έτυχα ιδιαίτερης προσοχής από τις αντίπαλες άμυνες».

Τι πρέπει να διαθέτει ένας καλός σκόρερ, τι μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά

«Τα συστατικά για έναν σκόρερ είναι το ένστικτο, η προπόνηση, οι συμπαίκτες του, το πόσο και πως τροφοδοτείται και σημαντικός παράγοντας είναι και η τύχη. Αυτό που μπορεί περισσότερο να επηρεάσει αρνητικά, είναι η ψυχολογία.»

Πόσο βοηθά διοίκηση και προπονητής

«Τεράστιος ο ρόλος και των δυο. Στα Καλαβρυτα είχαμε την τύχη να έχουμε έναν εξαιρετικό ταλαντούχο και εργατικό προπονητή τον οποίο όμως τον στηρίζει απόλυτα η καλύτερη κατά την άποψήμου διοίκηση του πρωταθλήματος. Ο συνδυασμός των δυο αυτών παραγόντων προσθέτει ποσοστό απόδοσης στον ποδοσφαιριστή.»

Ο Δημήτρης Κλουκίνας (Αιγείρα / Ακράτα) με 6 γκολ

Ο 24χρονος επιθετικός Δημήτρης Κλουκίνας ήταν με 6 γκολ ο πρώτος σκόρερ της Αιγείρας / Ακράτας. Κατάγεται από την Σπάρτη, είναι φοιτητής στην Πάτρα, οπότε έχει επιλέξει να παίζει ποδόσφαιρο στην περιοχή μας.

Πρώτος σκόρερ και η συνεργασία με συμπαίκτες.

«Αισθάνομαι ικανοποιημένος για αυτή την επιτυχία. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το αποτέλεσμα οφείλεται στην ομαδική προσπάθεια. Όπως και τα προηγούμενα δυο χρόνια, που είμαι στην Αιγείρα / Ακράτα, έτσι και φέτος η συνεργασία με τους συμπαίκτες μου ήταν άψογη.»

Οι δυσκολίες στο σκοράρισμα και τα μαρκαρίσματα στην Α΄ κατηγορία

«Κατά τη γνώμη μου, ανασταλτικός παράγοντας, μπορεί να θεωρηθεί ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε καλά οργανωμένες άμυνες, προσθέτοντας και τη δική μας δυσκολία στην τελική προσπάθεια.
Σε γενικές γραμμές και λόγω του χαρακτήρα μου, δεν αντιμετώπισα ιδιαίτερα προβλήματα με τους αντίπαλους αμυντικούς. Βεβαία πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις»

Τι πρέπει να διαθέτει ο σκόρερ, πόσο επηρεάζεται εκ των …έσω

«Τα συστατικά για έναν ικανό σκόρερ είναι το ταλέντο, η ευφυΐα, η δουλειά, το καθαρό μυαλό και η καλή ψυχολογία. Ο ρόλος της διοίκησης και της τεχνικής ηγεσίας είναι πολύ σημαντικός στον ποδοσφαιριστή αφού καθορίζουν άμεσα το ποσοστό ικανότητάς του».

Ο Νίκος Διαμαντόπουλος (Θύελλα Αιγίου) με 6 γκολ

Γνωστός από τον Παναιγιάλειο για τις επιθετικές του δυνατότητες, ο 35χρονος πλέον Νίκος Διαμαντόπουλος, έχει βρει τα τελευταία χρόνια …καταφύγιο στη Θύελλα Αιγίου και μας ανοίγει τα …χαρτιά του, αφού μαζί με τον Κώστα Αρβανίτη βρέθηκαν πρώτοι στη λίστα της ομάδας τους, σημειώνοντας από 6 γκολ.

Για την επιτυχία σαν πρώτος σκόρερ της Θύελλας Αιγίου και τον ρόλο των συμπαικτών

«Δεν σημαίνει απολύτως τίποτα η πρωτιά μου στο σκάρισμα, η προσπάθεια για να μπει ένα γκολ είναι ομαδική. Ο τρόπος που λειτουργεί η ομάδα μου είναι πολύ συγκεκριμένος.
Προωθούνται κάθε χρόνο παιδιά από τις Ακαδημίες, υπάρχει λοιπόν η ίδια φιλοσοφία και νοοτροπία σε όλα τα τμήματα.  Αυτό βοηθάει πολύ όλους μας στην προσωπική αλλά και στην ομαδική απόδοση».

Οι ανασταλτικοί παράγοντες για το γκολ και το fair play από τις αντίπαλες άμυνες.

«Αν από αγωνιστικής κατάστασης είσαι έτοιμος κ προπονείσαι σωστά, σίγουρα ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο παίζει η ψυχολογία.  Σίγουρα σε κάποιους αγώνες μπορεί να υπήρχε κάποια διαφορετική αντιμετώπιση αλλά σχεδόν πάντα η αντιμετώπιση ήταν μέσα στα πλαίσια του fair play.»

Τα συστατικά ενός καλού σκόρερ και τι επηρεάζει την απόδοσή του

«Το ταλέντο είναι σίγουρα το πρώτο απαραίτητο. Να μπορεί ο επιθετικός να “διαβάσει” την ευκαιρία που θα του παρουσιαστεί. Ακόμα χρειάζεται σκληρή δουλειά, καθαρό μυαλό για να εφευρίσκει συνέχεια τρόπους που θα τον οδηγήσουν στην επιτυχία.  Η απουσία καλής προπόνησης και ψυχολογίας, είναι σίγουρα παράγοντες που θα τον δυσκολέψουν.»

Αν μπορεί να γίνει ζημιά από διοίκηση και προπονητή

«Η διοίκηση οφείλει να είναι σωστή απέναντι στη συμφωνία με τον αθλητή, παρέχοντάς του τα δέοντα, πριν και μετά από κάθε αγώνα.
Ο προπονητής πέρα από σωστή και μεθοδευμένη προπόνηση, θα πρέπει να εφοδιάσει τον παίκτη με ψυχολογία, πίστη, κίνητρο, νοοτροπία νικητή, να χαίρεται αυτό που κάνει».


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr