background img
banner
banner

Παράδειγμα προς μίμηση η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Το γεγονός ότι η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας είναι μία υγιής πρωτοποριακή Δημοτική Επιχείρηση ανά την Ελλάδα, είναι κοινώς αποδεκτό. Το ότι όμως την συμβουλεύονται αντίστοιχες επιχειρήσεις διπλάσιων δήμων σε πληθυσμό και δυναμική, αναμφισβήτητα λέει πολλά… Κάτι ανάλογο έγινε αισθητό και προχθές Σάββατο όπου τις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αιγιαλείας επισκέφθηκε κλιμάκιο της ΔΕΥΑ Κέρκυρας, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για τεχνικά θέματα που θα αναβαθμίσουν την εν λόγω Επιχείρηση στο οποίο της τοπικής!

Επιθυμούν να κατασκευάσουν βιολογικό με μεμβράνες

Συγκεκριμένα, επταμελής αντιπροσωπεία αποτελούμενη από μηχανικούς της ΔΕΥΑ Κέρκυρας με επικεφαλής τον διευθυντή της κ. Κατσαρό, επισκέφθηκε την ΔΕΥΑ Αιγιαλείας το πρωί του Σαββάτου. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωσή τους από στελέχη της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας για την κατασκευή και τη λειτουργία μονάδας βιολογικού καθαρισμού με μεμβράνες και τη χρήση του επεξεργασμένου αποβλήτου για άρδευση. Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για το σχεδιασμό μονάδας ξήρανσης ιλύος καθώς η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας έχει ήδη αδειοδοτηθεί περιβαλλοντικά για συγκεκριμένη εγκατάσταση.

Τέλος έγινε παρουσίαση των συστημάτων αυτοματισμού και τηλεμετριών που λειτουργούν στο control room του βιολογικού, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για θέματα λειτουργίας των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΑ.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος φορέας ή υπηρεσία δείχνει ενδιαφέρον για τις καινοτόμες ιδέες και λύσεις που έχουν εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια στη ΔΕΥΑ Αιγιαλείας. Υπενθυμίζεται ότι το Summer School του ΕΑΠ διεξάγεται κάθε χρόνο στη μονάδα του Αιγίου και πολλές σχολικές μονάδες την επισκέπτονται συχνά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr