background img
banner
banner

Γενικές συνελεύσεις σήμερα στα σχολεία για το… μέλλον των καταλήψεων

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ου ΓΕΛ ΑΙΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΑΚΟ

Αυξομειώσεις στον αριθμό των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη παρατηρείται από χθες καθώς οι μαθητές κάποιων επανεκτίμησαν την κατάσταση και επέστρεψαν στις αίθουσες ενώ κάποιων άλλων αναμένουν γρήγορη ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Εκτός από τα σχολεία που προβάλουν ως αίτημα τη χρήση μάσκας, γεγονός που έχει διχάσει (και) την τοπική κοινωνία, υπάρχουν και αυτά που έχουν πιο εξειδικευμένα αιτήματα, όπως για παράδειγμα το αίτημα των μαθητών του 2ου Γενικού Λυκείου Αιγίου που σχετίζεται με τις λυόμενες αίθουσες στις οποίες στεγάζεται το σχολείο τους από το 1995. Μάλιστα, έχουν ζητήσει συνάντηση με τον δήμαρχο, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις όποιες ενέργειες σχετικά με τη δημιουργία νέου σχολείου.

Η εικόνα στα σχολεία της Αιγιάλειας

Έτσι χθες, στο… χορό της κατάληψης μπήκε και το 2ο Γυμνάσιο Αιγίου, ενώ έληξε η κατάληψη στο 3ο Γυμνάσιο Αιγίου. Υπενθυμίζεται ότι είχε λήξει και στο σχολικό συγκρότημα Ακράτας – Αιγείρας. Ειδικότερα, υπό κατάληψη τελούσαν μέχρι χθες, το 1ο ΕΠΑΛ Αιγίου, το 1ο ΓΕΛ, το 2ο ΓΕΛ Αιγίου, το 1ο Γυμνάσιο, το 2ο Γυμνάσιο και το 4ο Γυμνάσιο Αιγίου. Επίσης, μία προσπάθεια να ξεκινήσει κατάληψη στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου Καμαρών δεν προχώρησε.

Σχολικοί κύκλοι αναφέρουν πάντως πως ενδέχεται σε κάποια σχολεία σήμερα να λήξουν οι καταλήψεις, καθώς οι μαθητές αναμένεται να επανεκτιμήσουν την κατάσταση πραγματοποιώντας συνελεύσεις.

«Ραβασάκι» του Διευθυντή Εκπαίδευσης στους διευθυντές

Εν τω μεταξύ, λόγω της κατάστασης που επικρατεί σε πολλά σχολεία του νομού εξαιτίας των καταλήψεων και της μη ομαλής λειτουργίας, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Ανδρέας Ζέρβας απέστειλε έγγραφο προς τις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και πιο συγκεκριμένα προς τους διευθυντές των σχολείων, υπογραμμίζοντας σχετικά με το φαινόμενο των καταλήψεων πως ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας «είναι ο ίδιος υπεύθυνος για την ομαλή λειτουργία του σχολείου», «εφαρμόζει τους νόμους» σύμφωνα με το Καθηκοντολόγιο και συγκαλεί το σχολικό συμβούλιο και παράλληλα ενημερώνει τους γονείς για την επικρατούσα κατάσταση.

Ο κ. Ζέρβας στην επιστολή του προς τους Διευθυντές των σχολείων γνωστοποιεί πως η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας έχει ενημερωθεί ότι τις ημέρες που δεν υπάρχει ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων λόγω των καταλήψεων, οι μαθητές αποχωρούν πολύ νωρίς από το χώρο του σχολείου και δεν εμποδίζεται η είσοδος στο χώρο της σχολικής μονάδας. Τέλος, τονίζει πως ο Σύλλογος Διδασκόντων έχει την ευθύνη του ωρολογίου προγράμματος και συνάμα της οργάνωσης της σχολικής ζωής ενώ ο υποδιευθυντής ενημερώνει το βιβλίο υλικού της σχολικής μονάδας.

Τέλος σύμφωνα με το ΦΕΚ 1340/2002, όπως αναφέρει ο κ. Ζέρβας, ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας και ο σύλλογος των διδασκόντων καθηγητών οφείλουν να εισέλθουν στο χώρο του σχολείου, να πάνε στις αντίστοιχες αίθουσες διδασκαλίας σύμφωνα με το ημερήσιο ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων που έχει καταρτιστεί και να πράξουν τα προβλεπόμενα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr