background img
banner
banner

Προχωρούν οι διαδικασίες για την επισκευή των πλατειών Μεσσηνέζη και Αγ. Αθανασίου

ΤΟ ΕΡΓΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ» ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ

Σε επικαιροποίηση μελέτης, έγκριση προϋπολογισμού, τρόπου εκτέλεσης και καθορισμό όρων διακήρυξης του έργου «Κατασκευή-επισκευή πλατειών στις περιοχές Μεσσηνέζη και Αγ. Αθανασίου της Δ.Ε. Αιγίου του Δήμου Αιγιαλείας», προχώρησε στην τελευταία συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αιγιαλείας, με την απόφαση να λαμβάνεται κατά πλειοψηφία. Πρόκειται για το έργο που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή, η πρόταση της αντιδημάρχου Βάσως Ψυχράμη περί ένταξης στο «Πράσινο ταμείο» είχε εγκριθεί πέρυσι τον Νοέμβριο και πλέον θα εκτελεστεί με ανοιχτό διαγωνισμό μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.).

Ο προϋπολογισμός του έργου, βάσει της μελέτης της Τεχνικής Υπηρεσίας αλλά και του αυτοτελούς Τμήματος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας του δήμου, είναι ύψους 450.000 ευρώ (με Φ.Π.Α.) και θα χρηματοδοτηθεί από «Πράσινο ταμείο» με 270.000 ευρώ και από δημοτικούς πόρους με 180.000 ευρώ.

Αυξάνοντας την ελκυστικότητα, την προσβασιμότητα και τη λειτουργικότητα των χώρων

Σκοπός είναι η δημιουργία πλατείας και χώρου παιδικής χαράς αντίστοιχα στις πλατείες Μεσσηνέζη και Αγ. Αθανασίου για τη δημιουργία ενός ενιαίου δικτύου παρεμβάσεων κοινοχρήστων χώρων σημαντικού μεγέθους με αυξημένη σημασία για το σύνολο του οικιστικού συνόλου/οικιστικής περιοχής αυξάνοντας την ελκυστικότητα, την προσβασιμότητα και τη λειτουργικότητα των χώρων των πλατειών Αγίου Αθανασίου και Μεσσηνέζη. Στα ολοκληρωμένα σχέδια αναπλάσεων κοινοχρήστων χώρων και χώρων πρασίνου εντάσσονται και επιμέρους δράσεις βελτίωσης αστικού εξοπλισμού, δημιουργία παιδοτόπων που αποτελούν οργανικό μέρος ευρύτερων έργων αστικής ανάπλασης.

Στόχος της μελέτης είναι η δημιουργία σύγχρονων, λειτουργικών και ασφαλών χώρων αναψυχής με χώρους πρασίνου και οργανωμένους παιχνιδοτόπους για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες. Ο κάθε χώρος θα περιλαμβάνει παιχνίδια για τις ανάλογες ηλικιακές ομάδες για τις οποίες είναι σχεδιασμένος, δάπεδο ασφαλείας ή υλικό που να πληροί το ευρωπαϊκό πρότυπο , καθιστικά σε καίριες θέσεις, τόσο για την ορθή επίβλεψη των παιδιών, αλλά και την ανάπαυση των επισκεπτών, κάδους απορριμμάτων, ηλεκτροφωτισμό κ.λπ. Ο προτεινόμενος εξοπλισμός σε κάθε περίπτωση έχει μελετηθεί ώστε να παρέχει ποικιλία δραστηριοτήτων στους επισκέπτες αναλογικά πάντοτε με το διαθέσιμο χώρο της πλατείας και της παιδικής χαράς, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ελκυστικότητα της περιοχής, καθώς επίσης και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών, αλλά και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Έτσι, οι πλατείες θα περιλαμβάνουν πλακοστρωμένους άξονες περιπάτου, εφοδιασμένους με τα απαραίτητα στοιχεία αστικού εξοπλισμού (καθιστικά, καλαθάκια απορριμμάτων κ.λπ.), δεντροφύτευση, ηλεκτροφωτισμό του χώρου καθώς και περιφραγμένο χώρο παιχνιδιού (παιδική χαρά) για παιδιά μικρότερης ηλικίας
Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 180 ημερολογιακές ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr