background img
banner
banner

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα στα Σελιανίτικα

ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΑΧΑΪΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ – ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ 43 ΝΕΟΙ

Το Αχαϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Ενηλίκων, ΜΚΟ, στη Δυτική Ελλάδα, στην Πάτρα, οργανώνει και υλοποιεί το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus + KA1, «Foster», “Follow me, like me, share my ideas, tweet”, στα Σελιανίτικα Αχαΐας, από 4-12 Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα αυτό δίνει την ευκαιρία σε 43 νέους και νέες από 8 Ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Λιθουανία, Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία, Ουγγαρία, Ρουμανία και Σερβία) να ζήσουν μαζί για 8 ημέρες στα Σελιανίτικα Αχαΐας, να ανταλλάξουν γνώση και εμπειρίες για τα κοινωνικά μέσα.

Οι εκφράσεις Follow me (ακολούθησέ με), like (μου αρέσει), share my ideas (μοιράσου τις ιδέες μου), και tweet, είναι εκφράσεις που έχουν παρουσία στην καθημερινότητά μας και χρησιμοποιούνται ευρύτατα από εκατομμύρια νέους και νέες, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Αυτό το πρόγραμμα Foster», “Follow me, like me, share my ideas, tweet”, είναι μια ανταλλαγή Ευρωπαίων νέων που προσπαθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις: “ Είναι τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης (social media) τόσο σπουδαία για τους νέους μας σήμερα, ώστε φαντάζονται την καθημερινότητά τους χωρίς αυτά;”, “Μπορεί η νεολαία μας να επικοινωνήσει ή να κάνει γνωριμίες και επαφές χωρίς τα κοινωνικά μέσα δια δικτύωσης;”, “ Μπορούν τα κοινωνικά μέσα δια δικτύωσης να επηρεάσουν και να διευρύνουν την προσωπική και επαγγελματική ζωή των νέων μας;”.

Οι σκοποί του project

Ο σκοπός του project είναι να αποκτήσουν οι νέοι κοινωνικές, επικοινωνιακές και ψηφιακές δεξιότητες, απαραίτητες και χρήσιμες για την προσωπική εξέλιξη και επαγγελματική τους σταδιοδρομία και ανέλιξη, μέσα από τη χρήση των κοινωνικών μέσων δια δικτύωσης, χρησιμοποιώντας δραστηριότητες – εργαστήρια Τέχνης, μη τυπικής μάθησης.
Οι σκοποί του project είναι: Να δώσει κίνητρα και να ενεργοποιήσει τους νέους για τη σωστή χρήση των κοινωνικών μέσων δια δικτύωσης (social media), Να προτρέψει τους νέους να ανταλλάξουν ιδέες, γνώση, εμπειρίες και παραδείγματα καλής πρακτικής, Να ενθαρρύνει τους νέους μας να αναπτύξουν συνεργασία, φιλίες με Ευρωπαίους συνομηλίκους τους και να καλλιεργήσουν το αίσθημα την Ευρωπαϊκής συνεργασίας, •Να αναπτυχθούν και να βελτιωθούν οι βασικές Ευρωπαϊκές δεξιότητες των νέων, ώστε να γίνουν οι αυριανοί ενεργοί Ευρωπαίοι πολίτες, Να ενισχύσει, μεταξύ των νέων, την απόκτηση δεξιοτήτων στη χρήση των νέων τεχνολογιών και κοινωνικών μέσων δια δικτύωσης (social media),απαραίτητων για την περαιτέρω επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Με την τήρηση των υγειονομικών πρωτόκολλων

Η ανταλλαγή νέων διεξάγεται στα Σελιανιτίκα Αιγίου από 4 μέχρι 12 Σεπτεμβρίου, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή μετάδοσης του Covid-19. Επίσης όλοι οι συμμετέχοντες ερχόμενοι από της Ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού 72 ώρες πριν το ταξίδι αναχώρησης από την χώρα τους. Έτσι θα νιώθουμε όλοι ασφαλείς και άνετα. Η ανταλλαγή νέων περιλαμβάνει δραστηριότητες, εργαστήρια, ομαδικά παιχνίδια, ομαδικές εργασίες, δια δραστικά ψηφιακά εργαστήρια, συζητήσεις, παιχνίδια ρόλων, επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών και στο Τεχνολογικό Μουσείο Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, συνάντηση με τον Δήμαρχο Αιγίου, πολιτιστικές βραδιές και εργαστήρια Τέχνης.
Οι συμμετέχοντες στην ανταλλαγή νέων, ηλικίας 18-26 ετών, θα σχηματίζουν ομάδες ανά χώρα, αποτελούμενες από 1 αρχηγό και 4 νέους/νέες. Όλοι οι νέοι θα συμμετέχουν ενεργά στην υλοποίηση και οργάνωση του project: από την προετοιμασία κατά τη διάρκεια της APV συνάντησης, μέχρι την υλοποίηση, αξιολόγηση, διάδοση του προγράμματος, ώστε να ωφεληθούν τα μέγιστα από αυτό το πρόγραμμα, να αποκτήσουν την Ευρωπαϊκή προστιθέμενη αξία, να αποκτήσουν δεξιότητες, γνώση και ευρωπαϊκές εμπειρίες συμμετέχοντας σε αυτό.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr