background img
banner
banner

Είχε σκοπό να προκαλέσει ζημιά και στο Δημοτικό;

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ 37ΧΡΟΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ

Προβληματισμένη και θορυβημένη παρουσιάζεται η τοπική κοινωνία της Ακράτας, έπειτα από τον εμπρησμό στο κτίριο του Νηπιαγωγείου της περιοχής, τη νύχτα ξημερώνοντας Παρασκευή 11/12. Η 37χρονη δράστιδα, συνελήφθη σχεδόν επ’ αυτοφώρω αμέσως και ομολόγησε την πράξη της… λίγη ώρα αργότερα. Πρόκειται για την Θ.Π. που έχει απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν, για πανομοιότυπες αξιόποινες πράξεις και όχι μόνο…

Το χρονικό μιας ασυλλόγιστης πράξης

Πιο συγκεκριμένα, η 37χρονη γυναίκα, στη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα, πηδώντας την περίφραξη βρέθηκε στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος 1ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ακράτας τα οποία συστεγάζονται. Μάλιστα, φέρεται να χρησιμοποίησε μία καρέκλα, στην προσπάθειά της κατά την αναρρίχηση. Έπειτα, κατευθύνθηκε στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου επιχειρώντας να εισβάλει μέσα, αλλά χωρίς επιτυχία, καθώς τα προστατευτικά κάγκελα απέτρεψαν την παραβίαση. Αποφασισμένη να υλοποιήσει όσα σκέφτηκε εκείνη την ώρα και κυρίως εν βρασμώ ψυχής… κινήθηκε προς τον χώρο του Νηπιαγωγείου. Είναι προφανές ότι είχε σκοπό να προκαλέσει ζημιά. Κατάφερε να μπει σε αίθουσα, σπάζοντας το τζάμι ενός παραθύρου. Εν συνεχεία, αφού άναψε όλα τα φώτα και έσπασε διάφορα μικροαντικείμενα, έβαλε φωτιά σε κουρτίνα με αναπτήρα…

Έσβησαν τη φωτιά σε διάστημα δύο ωρών

Οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο γύρω στη 1:30, κατάφεραν να ελέγξουν, να περιορίσουν και τελικά να την σβήσουν την φωτιά, ύστερα από δύο ώρες, όπως επισήμανε στο protionline.gr, ερωτηθείσα σχετικά, η διοικήτρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου Ευφροσύνη Λαλιώτη.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε, ¨στο σημείο έσπευσαν δύο αυτοκίνητα της υπηρεσίας μας με τέσσερις άνδρες και καταφέραμε σε διάστημα δύο ωρών να σβήσουμε την φωτιά, καθώς υπήρχε κίνδυνος επέκτασης σε παρακείμενα κτίρια της σχολικής μονάδας. Οι ζημιές είναι εκτεταμένες. Κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία, έχει σχηματιστεί ήδη ο φάκελος της δικογραφίας και η υπόθεση οδηγείται στη Δικαιοσύνη¨.

Επικαλέστηκε μέθη… αναζητώντας ελαφρυντικά…

Να σημειωθεί ότι η δράστιδα, είναι μητέρα εντός κοριτσιού που φοιτά στο Νηπιαγωγείο της Ακράτας, ενώ έχει ακόμη δύο παιδιά μεγαλύτερα σε ηλικία. Συνελήφθη από την Αστυνομία και προσάχθηκε με την κατηγορία του εμπρησμού και στο πλαίσιο του αυτοφώρου, οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα. Η ποινή που της επεβλήθη, είναι φυλάκιση 3 ετών και 6 μηνών με αναστολή. Η γυναίκα, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση. Μάλιστα, φέρεται να δήλωσε πως δεν είχε προηγούμενα με εκπαιδευτικούς των δύο σχολείων.

Θέλοντας να δικαιολογήσει την πράξη της και τους λόγους που την οδήγησαν σε μία τέτοιου είδους ενέργεια, η ίδια, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν καταλάβαινε τι ακριβώς έκανε, καθώς επικαλέστηκε ότι βρισκόταν υπό την έντονη επήρεια μέθης. Όμως… η γυναίκα, είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν την αστυνομία πολλές φορές με παραβατική συμπεριφορά, ενώ έχει κατηγορηθεί πάλι πριν κάποια χρόνια, για εμπρησμό μαζί με άλλο πρόσωπο. Κατά την δράση της, έγινε αντιληπτή από περαστικούς που είδαν να βγαίνουν φλόγες, άκουσαν θορύβους από το εσωτερικό του σχολείου, γεγονός που φανερώνει πως η γυναίκα δεν ήταν σε θέση να καταλάβει ότι θα την εντοπίσουν.

Τη Δευτέρα αυτοψία και η εκτίμηση των ζημιών

Θλίψη και προβληματισμό προκάλεσε το περιστατικό σε όλη την τοπική εκπαιδευτική κοινότητα, γονείς και μαθητές, αλλά και στην κοινωνία της περιοχής. Δεν μπορεί κανένας να πιστέψει ότι μια μητέρα… έφθασε στο σημείο να κάψει το σχολείο του παιδιού της. Μιλώντας στo protionline.gr για το θέμα, η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας Αναστασία Ευσταθίου, αναφέρει: «Υπάρχουν μεγάλες καταστροφές στο εσωτερικό του χώρου. Η γυναίκα προσπάθησε αρχικά να βρεθεί στο Δημοτικό, αλλά δεν κατάφερε να σκαρφαλώσει και έπειτα στράφηκε στο κτίριο του Νηπιαγωγείου. Άμεσα θα γίνει αυτοψία και εκτίμηση των ζημιών που έχουν προκληθεί. Είναι πολύ λυπηρό αυτό που συνέβη. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το συμβάν».

Διαβεβαιώσεις για την αποκατάσταση των ζημιών από τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής

Προβληματισμένος για την έκτασή τους, αλλά καθησυχαστικός ως προς την αποκατάσταση των ζημιών, εμφανίστηκε στo protionline.gr ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας Δημήτρης Ελευθεριώτης: «Οι ζημιές είναι αρκετά μεγάλες. Λίγο ακόμη και θα μιλούσαμε για ολοσχερή καταστροφή. Θα πραγματοποιήσουμε αυτοψία στον χώρο τη Δευτέρα, μαζί με τη διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου, την προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου ενώ έχουμε καλέσει και τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και θα εκτιμηθεί η κατάσταση και το ακριβές μέγεθος των ζημιών».

«Γνωρίζουμε ότι το κτίριο δεν έχει ρεύμα καθώς κάηκαν οι καλωδιώσεις ενώ ζημιές έχουν προκληθεί τόσο σε υποδομές όσο και σε εξοπλισμό», πρόσθεσε ο κ. Ελευθεριώτης, καταλήγοντας: «Είναι βέβαιο πως οι ζημιές θα αποκατασταθούν. Θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ευτύχημα το γεγονός ότι το σχολείο βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας και ακόμη και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, που έχει ανακοινωθεί πως είναι πιθανόν να ανοίξουν τα σχολεία, εκτιμούμε ότι το Νηπιαγωγείο θα είναι έτοιμο να δεχθεί τους μαθητές του. Θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό γι’ αυτό».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr