background img
banner
banner

«Θωρακίζονται» με εξοπλισμό οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αχαΐας

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Μετά από την ενίσχυση με 31 περιπολικά, 6 μοτοσυκλέτες και τέσσερα 4 τετρακίνητα οχήματα με τα οποία πρόσφατα εξοπλίστηκε η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σύντομα οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της περιοχής της Αχαΐας θα παραλάβουν άλλα 6 περιπολικά και 4 τετρακίνητα οχήματα, ενώ αναμένεται και εκτός των οχημάτων να παραληφθούν από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, σύντομα, μεγάλος αριθμός ατομικών εφοδίων (επιχειρησιακές στολές, προστατευτικά κράνη, άρβυλα υψηλής και χαμηλής θωράκισης, χειροπέδες κ.λπ.) και είδη άλλου τεχνικού και υποστηρικτικού εξοπλισμού (θερμικές κάμερες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, αλκοολόμετρα κ.λπ.).

Η προμήθεια του εξοπλισμού εντάσσεται σε ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα που υλοποιεί το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με προϋπολογισμό που ξεπερνά συνολικά τα 31.000.000 ευρώ. Περιλαμβάνει την προμήθεια 675 οχημάτων, 15.690 αλεξίσφαιρων γιλέκων, καθώς και μεγάλο αριθμό ατομικών εφοδίων και άλλου τεχνικού και υποστηρικτικού εξοπλισμού. Ο εξοπλισμός κατανέμεται σε όλη τη χώρα, με βάση τις επιμέρους λειτουργικές ανάγκες των κατά τόπους Αστυνομικών Υπηρεσιών, καθώς και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.

Ο Έλληνας Αστυνομικός για πολλά χρόνια  είχε αφεθεί μόνος…

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας εκφράζει την ικανοποίησή της για αυτή την πρωτοβουλία της φυσικής και πολιτικής μας ηγεσίας. Όπως τονίζει, ΄΄ο Έλληνας Αστυνομικός για πολλά χρόνια είχε αφεθεί απέναντι στην εγκληματικότητα μόνος του, δίχως την επιβεβλημένη υλικοτεχνική στήριξη της Πολιτείας, να υπηρετεί την δημόσια ασφάλεια και την κοινωνική ειρήνη με σαράβαλα περιπολικά και εξοπλισμό που προμηθευόταν με ιδία έξοδα. Σήμερα οι Έλληνες Αστυνομικοί αισθάνονται ότι η Πολιτεία δείχνει ουσιαστικά το ενδιαφέρον της για την προσφορά και το έργο τους προς την κοινωνία, αφού το πρωτοφανές αυτό εξοπλιστικό πρόγραμμα εντάσσεται σε ένα πλαίσιο αναμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας που πραγματοποιείται τον τελευταίο καιρό και το οποίο περιλαμβάνει την νομοθέτηση της ανωτατοποίησης της Σχολής Αστυφυλάκων, η οποία πια θα προσφέρει εκπαίδευση πανεπιστημιακού επιπέδου στους σπουδαστές της, την θεσμοθέτηση νέου βαθμολογίου, που θα απαγκιστρώσει το χαμηλόβαθμο προσωπικό από την υπηρεσιακή και οικονομική στασιμότητα, ενώ γίνεται μια πρωτόγνωρη προσπάθεια απεμπλοκής της Αστυνομίας από κάθε λογής πάρεργα΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr