background img
banner
banner

Πώς αποκαλύφθηκε ο… κρυμμένος θησαυρός | ΦΩΤΟ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΣΦΑΓΕΙΑ

Δεν πέρασαν ούτε δέκα ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης και έγινε η εγκατάσταση της τεχνικής εταιρείας («ΑΝΤΑΙΟΣ»), που θα εκτελέσει τις εργασίες διαμόρφωσης του χώρου των Παλαιών Σφαγείων Αιγίου. Το έργο φέρει την «υπογραφή» του εντεταλμένου συμβούλου του δήμου για τεχνικά θέματα Βασίλη Χριστόπουλου, ο οποίος πραγματοποίησε την Πέμπτη 17/12  αυτοψία στο σημείο μαζί με τον πρόεδρο της αναδόχου εταιρείας Νικόλαο Φράγκο και τους συνεργάτες τους.

Ο κ. Χριστόπουλος ήταν αυτός που κατέθεσε την πρόταση στο πρόγραμμα χρηματοδότησης ενώ είχε συμμετάσχει μαζί με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου στην εκπόνηση της μελέτης. Υπενθυμίζεται ότι η διαμόρφωση των Παλαιών Σφαγείων χρηματοδοτείται από το διακρατικό πρόγραμμα Ιnterreg Ελλάδας – Ιταλίας, με συνολικό κονδύλι 165.000 ευρώ περίπου και θα μετατραπεί σε ζωντανό χώρο πληροφόρησης για τον πρόγραμμα FAME ROAD. Ο χώρος βρίσκεται σε ένα σημείο υποβαθμισμένο μεν αλλά με τεράστιες προοπτικές, αφενός διότι η θέση του είναι στην γραφική Τεμπελόραχη που ίσως δεν έχει αναδειχθεί όσο θα έπρεπε και αφετέρου για την υπέροχη θέα που διαθέτει προς τον Κορινθιακό.

Η καθοριστική συνάντηση Χριστόπουλου – Κατσιμπίρη

Μάλιστα, ο ίδιος ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου αναφέρει στo protionline.gr πως ο ίδιος δεν γνώριζε την ύπαρξη των Παλαιών Σφαγείων μέχρι που του μίλησε για τις εγκαταστάσεις ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Αναψυχής Γιώργος Κατσιμπίρης κι έτσι ξεκίνησε και προχώρησε την ιδέα αξιοποίησής του. ΄΄Ένα εγκαταλειμμένο δημοτικό κτίριο στο κέντρο της πόλης, σύντομα θα πάρει ζωή… Ευχαριστώ τον Γιώργο Κατσιμπίρη για την υπόδειξη του κτιρίου… Ήταν ένας «κρυμμένος θησαυρός» που ήρθε η στιγμή να αξιοποιηθεί. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που η ιδέα έγινε όραμα και το όραμα υλοποιείται!΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστόπουλος.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν θα αφορούν στην πλήρη λειτουργικότητα του ακινήτου και στην άμεση χρήση του ως «Πολυχώρου Πληροφόρησης και Δραστηριοτήτων», με έμφαση στα τοπικά προϊόντα του Αγροδιατροφικού Τομέα και της Κουζίνας, την Τέχνη, τον Πολιτισμό, την Βιώσιμη Κινητικότητα και την Πράσινη Ενέργεια. Όπως εξηγεί ο κ. Χριστόπουλος, τα πέντε πρώτα χρόνια θα λειτουργήσει με τις χρήσεις που ορίζει το πρόγραμμα. Και στη συνέχεια ωστόσο αυτός περίπου θα είναι ο προσανατολισμός του, φιλοξενώντας δράσεις του δήμου, πολιτιστικού κυρίως χαρακτήρα, με γνώμονα την εξωστρέφεια.

Αναφορικά με το πότε πρόκειται να παραδοθεί το έργο, ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου εκτιμά πως αυτό θα γίνει σε περίπου ένα εξάμηνο, με τον δήμο να φιλοδοξεί ο χώρος να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr