background img
banner
banner

Παράλληλες εργασίες για την κατασκευή των νέων παιδικών χαρών του δήμου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΕΚΑΕΞΙ

Προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς οι εργασίες δημιουργίας των νέων παιδικών χαρών του δήμου Αιγιαλείας που θα προσφέρουν στα παιδιά στιγμές παιχνιδιού και ανεμελιάς. Ήδη, έντεκα από τις συνολικά δεκαέξι που έχει προγραμματιστεί να γίνουν, κατασκευάζονται και εκτιμάται ότι πολύ σύντομα θα παραδοθούν ενώ άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες και στις εναπομείνασες.
Πρόκειται για υπερσύγχρονες παιδικές χαρές που πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις που ο νόμος ορίζει, ώστε τα παιδιά να παίζουν με ασφάλεια, μόλις οι συνθήκες και τα περιοριστικά μέτρα το επιτρέψουν.

Την ικανοποίησή του για τις εργασίες αλλά και το αποτέλεσμα που αρχίζει να διαμορφώνεται, εξέφρασε ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου για Τεχνικά Έργα Βασίλης Χριστόπουλος, επισκεπτόμενος χθες την πλατεία της Άκολης, εκεί όπου τοποθετούνται νέα σύγχρονα παιδικά όργανα διαμορφώνοντας μία πλήρη παιδική χαρά.

Όπως έκανε γνωστό στο protionline.gr ο κ. Χριστόπουλος, ΄΄εκτελούνται ταυτόχρονα οι εργασίες κατασκευής παιδικών χαρών ή τοποθέτησης οργάνων σε Ακράτα, Σαλμενίκο, Αιγείρα, Άμπελο, Αιγές, Άβυθο, Βαλιμίτικα, Διγελιώτικα, Καμάρες και στο Αίγιο στην οδό Πίνδου στον Συνοικισμό και την Παύλου Μελά στην Καλλιθέα. Επίσης, άμεσα ξεκινά η παιδική χαρά στο Ριζόμυλο΄΄.

Υπολείπονται ακόμη οι παιδικές χαρές στον Κούμαρη, την Κουλούρα, το Μεσσηνέζη και στο τέρμα της οδού Μητροπόλεως εκεί όπου το έργο αναμένεται να αποπερατωθεί καθώς είναι ημιτελές. Υπενθυμίζεται ότι οι περισσότερες από αυτές τις παιδικές χάρες είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ωστόσο παρότι υπήρχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, δεν προχώρησαν καθώς προέκυψε ακύρωση της πρώτης διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάθεσή τους.

Συγκεκριμένα, ενώ είχε προκύψει προσωρινός μειοδότης για το έργο προϋπολογισμού 175.000 €, μετά την προσκόμιση από τον προσωρινό ανάδοχο των απαιτούμενων δικαιολογητικών, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την ακύρωση εν μέρει της διαγωνιστικής διαδικασίας και την επανάληψή της από το στάδιο του ελέγχου των δικαιολογητικών συμμετοχής. Κάπως έτσι προέκυψε άλλος προσωρινός ανάδοχος για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Κατασκευή παιδικών χαρών του Δήμου Αιγιαλείας», με υποβληθείσα μέση έκπτωση 48,27% και διαμορφούμενη προσφορά 73.396,07€ πλέον ΦΠΑ, ήτοι συνολικής δαπάνης 91.011,13€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% και το έργο ξεκίνησε.

Υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα «Τρίτσης»

Εν τω μεταξύ, γνωρίζοντας τις ανάγκες του δήμου σε αυτό τον τομέα και έχοντας καταγράψει αιτήματα δημοτών αλλά και προέδρων κοινοτήτων, ο κ. Χριστόπουλος κινείται στην κατεύθυνση δημιουργίας κι άλλων παιδικών χαρών. Όπως έκανε γνωστό, ΄΄εκπονούμε μελέτες για να καταθέσουμε πρόταση χρηματοδότησης για δημιουργία κι άλλων τριών παιδικών χαρών σε αυτή τη φάση, μέσω του προγράμματος «Τρίτσης». Αυτές θα είναι σε Σελιανίτικα, Μυρτιά και Πορρωβίτσα Ακράτας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr