background img
banner
banner

Τέρμα στο ‘’φρακάρισμα’’ της Κλεισούρας

OΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΟΥ Ε.Κ.Α.ΜΕ. ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ME ΧΩΡΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Δραστική λύση στο πρόβλημα της στάθμευσης στην οδό Κλεισούρας έδωσαν δήμος Αιγιαλείας και Ε.Κ.Α.ΜΕ. καθώς ήδη το οικόπεδο που παραχωρήθηκε γι’ αυτό τον σκοπό καθαρίστηκε και διαμορφώθηκε αναλόγως έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση στο σημείο. Ήδη, ο χώρος χρησιμοποιείται από την Τετάρτη 9/12 ως δημοτικό πάρκινγκ και πλέον δεν συντρέχει λόγος οι επισκεπτόμενοι μονάδες που λειτουργούν στο σημείο να παρκάρουν επί του δρόμου, κάτι που ούτως ή άλλως απαγορεύεται.

Εντυπωσιακός είναι πάντως ο τρόπος που έδρασε η διοίκηση του Ε.Κ.Α.ΜΕ. καταφέρνοντας τόσο γρήγορα να δώσει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα, κινητοποιώντας ταυτόχρονα και τον δήμο που συνεργάστηκε αμέσως προς αυτή την κατεύθυνση. Στα αξιοσημείωτα βέβαια και η παραχώρηση του οικοπέδου δωρεάν από τον ιδιοκτήτη του κ. Γρίβα.

Υπενθυμίζεται ότι στη συγκεκριμένη οδό λειτουργούν οι διοικητές υπηρεσίες του ΙΚΑ και το Κέντρο Υγείας Αιγίου που ουδέποτε άνοιξαν το προαύλιό τους για να παρκάρουν όσοι τα επισκέπτονται, ο οίκος ευγηρίας «Άγιος Χαράλαμπος», ο βρεφονηπιακός σταθμός «Τα Αγγελουδάκια» και το 1ο ΓΕΛ Αιγίου, το μεγαλύτερο σχολείο της περιοχής. Πλην όμως έπρεπε να ξεκινήσει το έργο ανέγερσης του μεγάρου του Ε.Κ.Α.ΜΕ. για να υπάρξει ζωηρό ενδιαφέρον για την επίλυση του προβλήματος της στάθμευσης.

Οι επισκέπτες άφηναν τα οχήματά τους επί της οδού Κλεισούρας ενώ ουκ ολίγες φορές, λόγω της στενότητας του δρόμου, «φράκαραν» τα οχήματα. Επίσης, πολύ συχνά καλείτο η Τροχαία και έβρισκαν κλήσεις πάνω στα αυτοκίνητά τους όσοι πάρκαραν. Το οικόπεδο ωστόσο είναι αρκετά μεγάλο και καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες, επιτρέποντας έτσι και στα φορτηγά που θα εργαστούν για τις νέες εγκαταστάσεις του Ε.Κ.Α.ΜΕ. να διασχίζουν τον δρόμο.

Άμεσα ξεκινά το σκάψιμο…

Εν τω μεταξύ, μετά την υπογραφή της σύμβασης στις 10 Νοεμβρίου και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, η ανάδοχος εταιρεία εγκαταστάθηκε στον οικοπεδικό χώρο του Ε.Κ.Α.ΜΕ., ορίστηκε ο εργολάβος, ο χώρος περιφράχθηκε, τοποθετήθηκε η πινακίδα που ενημερώνει για το έργο καθώς επίσης και το κοντέινερ που θα χρησιμεύσει ως πρόχειρο γραφείο.

΄΄Όπως μας έχουν ενημερώσει, το επόμενο διάστημα ξεκινά το σκάψιμο. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την άμεση έναρξη των εργασιών και ελπίζουμε έτσι να συνεχιστεί η ροή των εργασιών ώστε να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος΄΄, σχολίασε στο protionline.gr, ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος του Ειδικού Κέντρου Θόδωρος Στεφανίδης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr