background img
banner
banner

Κατεδαφίζεται σε λίγες μέρες το ετοιμόρροπο της Ασ. Φωτήλα

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΤΟ «ΑΝΤ. ΤΡΙΤΣΗΣ» ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ «ΤΡΕΧΕΙ» Ο ΔΗΜΟΣ

Οι πρόσφατοι σεισμοί που γίνονταν αισθητοί στην Αιγιάλεια για αρκετά εικοσιτετράωρα ανησύχησαν έντονα τους κατοίκους και αφύπνισαν ακόμη περισσότερο τους υπεύθυνους του δήμου Αιγιαλείας. Την περασμένη εβδομάδα οι πεζοί απέφυγαν να περάσουν κάτω από ετοιμόρροπα εγκαταλελειμμένα κτίρια της πόλης ενώ μαθητές κυρίως παλαιών σχολείων έμειναν για αρκετή ώρα στα προαύλια…

Το θέμα της πρόληψης αποτελεί προτεραιότητα της Τεχνικής Υπηρεσίας και του αρμόδιου για Τεχνικά Έργα εντεταλμένου συμβούλου του δήμου Βασίλη Χριστόπουλου που ήδη προσανατολίζονται στην υποβολή φακέλου για χρηματοδότηση από το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του έργου του προσεισμικού ελέγχου στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. ΄΄Δεδομένου ότι έχουμε ορισμένα παλιά σχολεία αλλά και επειδή θέλουμε να είμαστε απολύτως βέβαιοι για την ασφάλεια των παιδιών μας, προσανατολιζόμαστε στη διενέργεια προσεισμικού ελέγχου στα Δημοτικά Σχολεία του δήμου μας. Γι’ αυτό καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εντάξουμε το έργο στο εν εξελίξει πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» μέσω του οποίου μπορεί να υποστηριχθεί΄΄, επισήμανε στο protionline.gr ο κ. Χριστόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα κλείνει τέλος Μαρτίου και στον δήμο κάνουν… αγώνα δρόμου ώστε να προλάβουν να εντάξουν το τόσο σημαντικό έργο.

Κατεδάφιση του επικίνδυνου τμήματος – Διατήρηση του αναπλασμένου

Την ίδια στιγμή, προχωρούν οι εργολαβίες του δήμου που περιλαμβάνουν παρεμβάσεις που αφορούν κατεδαφίσεις επικίνδυνων κτιρίων. Η αρχή έγινε με το ακίνητο της Κωνσταντινουπόλεως ενώ τη σκυτάλη παίρνει σε περίπου ένα δεκαήμερο το ετοιμόρροπο κτίριο της οδού Ασ. Φωτήλα που αποτελεί απειλή για τους περαστικούς.

Οι επαφές του κ. Χριστόπουλου με τα μέλη του Κουβέλειου Κληροδοτήματος που διαχειρίζονται το κτίριο προχώρησαν, η άδεια κατεδάφισης έχει εκδοθεί και, σύμφωνα με τα λεγόμενα του εντεταλμένου συμβούλου του δήμου, το θέμα θα διευθετηθεί άμεσα. Βεβαίως, δεν πρόκειται να κατεδαφιστεί όλο το κτίσμα αλλά θα διατηρηθεί το αναπλασμένο διατηρητέο μέρος του το οποίο δεν αποτελεί κίνδυνο.

Υπενθυμίζεται ότι από τον δήμο είναι σε εξέλιξη τρεις εργολαβίες που αφορούν κατεδαφίσεις επικίνδυνων κατασκευών. Αυτή του έτους 2018 με 11.999,85 €, εργολαβία του 2019 με ανάλογο αντικείμενο ύψους 24.789,75 € καθώς και μία νέα που περιλαμβάνει κατεδαφίσεις επικίνδυνων κατασκευών στον δήμο για το έτος 2021, ύψους 24.800 €. Και οι τρεις περιλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr