background img
banner
banner

«Οι Νηπιαγωγοί δεν λογαριάζουν ωράρια»

Η ΑΘΗΝΑ ΣΚΑΝΔΑΜΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Το γεγονός ότι οι Νηπιαγωγοί δεν αντιδρούν για την αύξηση του ωραρίου τους κατά ένα δεκάλεπτο, αλλά για τον τρόπο που αποφασίστηκε, τη χρονική συγκυρία καθώς επίσης και τις συνέπειες που έχει πρακτικά η απόφαση, διευκρινίζει η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας Αθηνά Σκανδάμη.

Αφού κάνει γνωστό πως η αλλαγή της ώρας αποχώρησης των μαθητών, μέσω υπουργικής απόφασης, τους έγινε γνωστό από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας χωρίς να προηγηθεί διάλογος, τονίζει πως επί του θέματος έγιναν πολλές συζητήσεις και «βγήκε προς τα έξω» ότι οι Νηπιαγωγοί αντιδρούν για ένα δεκάλεπτο και δεν θέλουν να δουλέψουν ή δεν βλέπουν την ώρα να φύγουν από το σχολείο. ΄΄Η αλήθεια αξίζει να καταγραφεί και είναι ότι οι Νηπιαγωγοί δεν λογαριάζουν ωράριο, νιώθουν τα παιδιά σαν δικά τους παιδιά, έχουν τόσους ρόλους μέσα στην καθημερινότητα του σχολείου και είναι πάντα με το χαμόγελο και την καλή διάθεση σε μια σχέση αγάπης και δύναμης με τους μαθητές μας. Αυτή η σχέση, σχέση ζεστή, ανθρώπινη, σχέση ζωής, σχέση αναζωογόνησης για εμάς τους/τις Νηπιαγωγούς δεν χωράει σε δεκάλεπτο και ωράρια΄΄, αναφέρει διευκρινιστικά.

Τι θα γίνει με τα συστεγαζόμενα σχολεία;

Επιπλέον, τονίζει: ΄΄Οι Νηπιαγωγοί, θέλουμε από το Υπουργείο να μας υπολογίζει, να ασχολείται ουσιαστικά, με τo σπουδαίο αυτό πρώτο σκαλί της δημόσιας υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Ζητάμε να μας λογαριάζει το Υπουργείο, να μην μας «πετάει» τη μια δυσκολία πάνω στην άλλη, αγνοώντας επιδεικτικά το πρόβλημα που δημιουργείται στα συστεγαζόμενα σχολεία με την αποχώρηση των μαθητών Δημοτικού και Νηπιαγωγείου μέσα σε ένα πεντάλεπτο, από 1:10 έως 13:15, κατάσταση που δημιουργεί το αδιαχώρητο με εικόνες συνωστισμού που δεν επιτρέπονται σε καιρό πανδημίας΄΄.

Η κ. Σκανδάμη σημειώνει ακόμη πως ΄΄πολλά από τα σχολεία μας με μεταφερόμενους μαθητές αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με την ταυτόχρονη σχεδόν αποχώρηση τόσων δρομολογίων, με τους μεταφορείς να προσπαθούν να προλάβουν και τους Διευθυντές και Προϊστάμενους των σχολικών μονάδων να έχουν να διαχειριστούν άλλη μία δύσκολη συνθήκη΄΄.

Οι… πραγματικές ανάγκες

΄΄Στη συνάντηση που είχε η ΔΟΕ με την Υφυπουργό Παιδείας τους ανακοίνωσε ότι η αύξηση του δεκάλεπτου στα νηπιαγωγεία θα ισχύσει, όχι για πάντα, αλλά μόνο για την περίοδο της πανδημίας! Ευχόμαστε το σκεπτικό του Υπουργείου να μπορέσει κάποτε να αναλυθεί ώστε να γίνει κατανοητό το δεκάλεπτο αυτό. Οι νηπιαγωγοί δεν φοβόμαστε κανένα δεκάλεπτο, θέλουμε συζήτηση, εξήγηση και σεβασμό στο έργο μας΄΄, προσθέτει η πρόεδρος των Νηπιαγωγών και Δασκάλων της περιοχής, καταλήγοντας ως εξής: ΄΄Οι πραγματικές ανάγκες των Νηπιαγωγείων είναι οι κτηριακές υποδομές που είναι προβληματικές στις περισσότερες περιοχές της χώρας, οι επιχορηγήσεις που έχουν χρόνια να αυξηθούν, οι οργανικές θέσεις συναδέλφων που δεν διορίζονται ως μόνιμοι, το προσωπικό καθαριότητας που δεν είναι επαρκές… Αυτά και πολλά ακόμα, μακριά και πέρα από μερικά λεπτά της ώρας…΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr