background img
banner
banner

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Η αλήθεια για το Δημοτικό Συμβούλιο για το Πανεπιστήμιο»

Διαφοροποιεί τη θέση της από την απόφασή του Δημοτικού Συμβουλίου ως προς τον τρόπο διεκδίκησης της παραμονής του Τμήματος Φυσικοθεραπείας Πανεπιστημίου Πατρών στο Αίγιο, η «Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας». Ξεκαθαρίζει δε πως δεν θα συμμετάσχει στην Επιτροπή που συστήθηκε, παρότι από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου θεωρήθηκε το αντίθετο.
Κατηγορεί μάλιστα τη δημοτική αρχή ότι αξιοποίησε την δικαιολογημένη απουσία της επικεφαλής της παράταξης, Αγγελικής Κουρή και τονίζει: «Στο κείμενο που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο πριν από το Δημοτικό Συμβούλιο: 1)Ήταν σαφείς, οι ευθύνες τόσο των κυβερνήσεων για την πολιτική τους υποβάθμισης της Ανώτατης Εκπαίδευσης, όσο και των Δημοτικών Αρχών της τελευταίας 20ετιας για την υπόθεση των Τμημάτων στο Αίγιο. 2) Ήταν σαφείς οι ευθύνες των Πρυτανικών αρχών για τον στρατηγικό τους σχεδιασμό που αγνοούσε τα πολλά ακαδημαϊκά προβλήματα του Πανεπιστημίου της Πάτρας και με οικονομικά κριτήρια εισηγείτο τη μεταφορά του Τμήματος Φυσικοθεραπείας. Όμως κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου o Πρόεδρος κ. Ντίνος αυθαίρετα διάβασε μόνο το δεύτερο μέρος του κειμένου και έβγαλε το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι η Λαϊκή Συσπείρωση συμμετείχε στην Διαπαραταξιακή Επιτροπή που συγκρότησαν όλες οι άλλες παρατάξεις».

Και καταλήγει: «Διαψεύδουμε κατηγορηματικά ότι η χθεσινή απόφαση ήταν ομόφωνη. Δεν συμμετέχουμε σε ένα τέτοιο σχήμα που το μόνο που θα κάνει είναι να ξεπλύνει τις ευθύνες τόσο των διαδοχικών κυβερνήσεων όσο και των διαδοχικών Δημοτικών Αρχών την τελευταία 20ετια».


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr