background img
banner
banner

«Θα τα καταφέρουμε με τη συμμετοχή και την υποστήριξη του κόσμου»

ΤΟ “ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ” ΣΤΗΝ ΤΕΜΕΝΗ ‘‘ΣΤΕΛΝΕΙ’’ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ

Το “Χαμόγελο του Παιδιού” δεν πρωτοστατεί μόνο στην αμέριστη υποστήριξη και αγάπη στο πρόσωπο των παιδιών, αλλά ακόμα περισσότερο, υπερτερεί στη σχολαστικότητα σε αντισηψία και προσοχή, κατά των ιικών φορτίων! Τα συνολικά 32 παιδιά και οι 29 εργαζόμενοι στη δομή του Οργανισμού της Τέμενης, τηρούν στάση αναμονής ως προς τον εμβολιασμό τους ενάντια στον κορωνοϊό και με τα λήψη σωστών μέτρων αντιστέκονται, κλείνοντας την… πόρτα του “Σπιτιού” στην πανδημία.

Η εορταστική «επίσκεψη» του Συλλόγου Τέμενης στο ¨Χαμόγελο¨

Λίγο πριν τις εορτές των Χριστουγέννων, το «Χαμόγελο του Παιδιού» δέχθηκε για ακόμη μία χρονιά την «επίσκεψη» του Πολιτιστικού Συλλόγου της Τέμενης. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλέξης Σωτηρόπουλος, παρέδωσε δώρα στα παιδιά καθώς και ένα μεγάλο μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των χειροποίητων ημερολογίων που είχε ετοιμάσει ο Σύλλογος και διαθέσει προς πώληση, σε όλους τους κατοίκους της Αιγιάλειας.

Η κίνηση αυτή, σκόρπισε μεγάλη χαρά σε μικρούς και μεγάλους και θεωρείται όχι μόνο σημαντική, αλλά και ιδιαίτερη λόγω των… κοινωνικών ανατροπών που έχει προκαλέσει η διασπορά του ιού. «Η επίσκεψη του Πολιτιστικού Συλλόγου Τέμενης είναι κάθε έτος, μιας ιδιαίτερης σημασίας δράση.

Όμως στις δύσκολες εποχές που ζει ο κόσμος εν όψει κορωνοϊού, η “σημασία” και η αξία της αυτή διπλασιάζεται, καθώς έτσι ανανεώνεται έμπρακτα η αγάπη και η στήριξη των ανθρώπων της Αιγιάλειας. Επικυρώνει το ειλικρινές ενδιαφέρον για το έργο που επιτελείται», επισημαίνει ο υπεύθυνος του ¨Χαμόγελου¨ στην περιοχή Πάνος Κοντογιάννης. Κατά την επίσκεψη δε, τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής ασφαλείας και η κίνηση αυτή, σφράγισε ότι πιο σημαντικό μπορεί να δώσει κάποιος σε ένα παιδί: Ένα μεγάλο χαμόγελο και… ζωγραφιές.

Το ημερολόγιο του μικρού Ανδρέα έγινε… ¨φως¨ για τις επόμενες γενιές

Τον περασμένο Νοέμβριο συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από την ημέρα που ο τότε 10χρονος Ανδρέας Γιαννόπουλος και… λίγο πριν φύγει άδικα από τη ζωή, σημείωσε στο ημερολόγιό του, την επιθυμία να δημιουργηθεί ένας σύλλογος, δηλαδή μια τεράστια ¨παρέα¨ ώστε να είναι όλα τα παιδιά χαμογελαστά και ευτυχισμένα. Για το 2021, στόχος του ¨Χαμόγελου¨ είναι να συνεχίσει να είναι δίπλα σε κάθε παιδί που έχει ανάγκη και να το υλοποιεί.

Η ανάγκη να υπάρχει το κίνητρο και η δυνατότητα να προσφέρει τα μέγιστα χωρίς καμία ¨κοινωνική έκπτωση¨ ως προς την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει, παρά τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες των τελευταίων χρόνων και βεβαίως, με την πανδημία και τις αναρίθμητες δυσκολίες που καθημερινά αυτή φέρνει, να γίνεται ¨φρένο¨ στην προσφορά και την διάθεση των μελών και των υπεύθυνων στο ¨Σπίτι¨ της Τέμενης.

Να σημειωθεί, ότι το ¨Σπίτι¨ αποτελεί εξ ολοκλήρου μια δωρεά από την Ιζαμπέλα Αρβανίτη, η οποία θέλοντας να τιμήσει την μνήμη των γονέων της αλλά και τον τόπο καταγωγής της, ¨έστησε¨ από το μηδέν το οίκημα στην Τέμενη. «Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος που πραγματικά με πολλή αγάπη και ουσιαστικό ενδιαφέρον για τα παιδιά, δημιούργησε αυτό το υπέροχο σπίτι που μεγαλώνουν τα παιδιά μας. Η εμπιστοσύνη της στο έργο μας τιμά βαθύτατα και την ευχαριστούμε πάντα» τονίζει ο κ. Κοντογιάννης.

Κοντογιάννης: «Γίνονται συνεχόμενα μοριακά τεστ ανίχνευσης του ιού»

Ερωτώμενος από τo protionline.gr ο εκπρόσωπος του ¨Σπιτιού¨, για το ποιες είναι οι συνθήκες που λειτουργεί ο χώρος και το πόσο δύσκολο είναι αυτό λόγω του κορωνοϊού, τονίζει: «Στο σπίτι μας μεγαλώνουμε συνολικά 32 παιδιά, από ενός έτους έως και 17 χρονών. Από την έναρξη της πανδημίας δε, τηρούνται στο ακέραιο όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας και του προσωπικού και των παιδιών, όπως αυτά ορίζονται από τον ΕΟΔΥ.

Ενδεικτικά, αναφέρω την καθημερινή θερμομέτρηση του προσωπικού στην είσοδο και στην έξοδο και την καταγραφή της θερμοκρασίας τους, την τοποθέτηση και ανανέωση αντισηπτικών υγρών σε όλους τους χώρους όπου και όπως αυτό προβλέπεται, την μόνιμη χρήση μάσκας από το προσωπικό, την καθημερινή και σχολαστική απολύμανση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.
Αναφορικά με τους προληπτικούς ελέγχους, έχουν πραγματοποιηθεί επανειλημμένα μοριακά τεστ ανίχνευσης του ιού και έπειτα από συνεννόηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου του Αιγίου, θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση».

Με τις ανάγκες και τα προτερήματα μιας μεγάλης οικογένειας!

Έχει ακριβώς τις ανάγκες μίας πολύ μεγάλης οικογένειας Το «Χαμόγελο του Παιδιού» είναι ένας εξωστρεφής οργανισμός και η προσφορά, αποτελεί πάντα μεγάλη χαρά και θετική διάθεση των ανθρώπων, φορέων, ιδιωτών, επαγγελματιών ή Αρχών, από όπου και αν εκείνη προέρχεται: «Ναι, είναι υπέροχο να δεχόμαστε στους χώρους μας και στις δράσεις μας, ανθρώπους και φορείς. Είναι πολύτιμο να ενημερώνουμε και να μοιραζόμαστε την καθημερινότητά μας, να γνωστοποιούμε τις δυσκολίες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Αυτό, αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους του «Χαμόγελου» και θα παραμένει να είναι» αναφέρει ο κ. Κοντογιάννης.

Οι ειδικότητες που εργάζονται είναι κυρίως ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, εκπαιδευτικοί, νοσηλεύτριες, μαγείρισσες, οδηγοί, παιδαγωγοί, βρεφονηπιοκόμοι, νηπιαγωγοί και βεβαίως, εργαζόμενοι καθαριότητας και συντήρησης των χώρων και των εγκαταστάσεων.

«Έχει ακριβώς τις ανάγκες μίας πολύ μεγάλης οικογένειας. Εν προκειμένω μίας οικογένειας με… 32 παιδιά!
Οι ανάγκες μας είναι σταθερές αλλά και έκτακτες και κατά κύριο λόγο αφορούν τα ρούχα των παιδιών, τη διατροφή τους, τις θεραπείες που κάποια χρειάζονται σε καθημερινή βάση, το χαρτζιλίκι τους αλλά και έκτακτες ιατρικές επισκέψεις ή έξοδα συντήρησης», καταλήγει να πει ο κ. Κοντογιάννης.

Στάση αναμονής για τα εμβόλια

Τέλος, αναφορικά με τον “επιβεβλημένο” λόγω των καιρών… εμβολιασμό, στο «Χαμόγελο του Παιδιού», δεν έχουν γίνει ακόμα εμβολιασμοί του σκευάσματος της “Pfizer” και οι υπεύθυνοι του χώρου τηρούν στάση αναμονής, ως προς την παραλαβή τους και έπειτα την εμβολιαστική διαδικασία.

Όπως έχει κάνει από την έναρξη της πανδημίας κάθε δομή τέτοιου είδους, από πέρυσι κιόλας, τηρεί στο ακέραιο όλα τα υγειονομικά μέτρα όπως ορίζονται από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και το υπουργείο.

Οι Αιγιαλείς από την πρώτη στιγμή, έχουν «αγκαλιάσει» τα παιδιά και τους εργαζόμενους, γεγονός που αποδεικνύεται και από τον υψηλό αριθμό των εθελοντών, οι οποίοι είναι πάντα δίπλα στα παιδιά με πολλή αγάπη και φροντίδα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr