background img
banner
banner

Πέντε εμβολιασμοί την ώρα

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 80 ΕΤΩΝ – ΑΣΗΚΩΤΟ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΑΝΟΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ 

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι εμβολιασμοί των δημοτών της Αιγιάλειας, άνω των 80 ετών στο Νοσοκομείο Αιγίου, ωστόσο όπως έχει τονιστεί από Ιατρικό Σύλλογο Αιγίου και δήμο Αιγιάλειας, αυτό δεν είναι αρκετό και οι αριθμοί το καταδεικνύουν.

Συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο εμβολιάζονται καθημερινά 50-60 άτομα, την περασμένη εβδομάδα 324 στο σύνολο και αυτή, από Δευτέρα – Τετάρτη 172. Οι εμβολιασμοί γίνονται από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, δηλαδή κάθε 10-15 λεπτά εμβολιάζεται κι ένα άτομο, αφού η διαδικασία περιλαμβάνει και την απαραίτητη αναμονή μετά τον εμβολιασμό για πιθανές παρενέργειες, που μέχρι σήμερα δεν έχουν σημειωθεί στο δικό μας Νοσοκομείο.

Το ίδρυμα παραλαμβάνει εμβόλια των 6 δόσεων κάθε Δευτέρα και Πέμπτη και γνωρίζει από την προηγούμενη ημέρα τι θα παραλάβει και τα ραντεβού του τριημέρου, που έχουν κλειστεί μέσω της διαδικασίας που ακολουθούν οι πολίτες. Οι εμβολισμοί γίνονται 6 μέρες την εβδομάδα (Δευτέρα – Σάββατο).

1.500 έχουν ήδη εμβολιαστεί στο Νοσοκομείο

Με τους ρυθμούς αυτούς, έχουν εμβολιαστεί συνολικά 1.500 άτομα περίπου, συμπεριλαμβανομένων και 200 υγειονομικών και ένστολων.

Κανείς δε γνωρίζει πόσοι είναι οι 80 και άνω στην Αιγιάλεια, που έχουν κλείσει ραντεβού και περιμένουν τη σειρά τους, προφανώς είναι πολλοί ακόμα, έτσι το σύστημα στέλνει τους 74-79 που παίρνουν σειρά για το εμβόλιο της Pfizer, αλλά και τους 60-64 για το εμβόλιο της Astrazeneca στο Ξυλόκαστρο, στη Χαλανδρίτσα, στην Πάτρα και στα Καλάβρυτα.

Η λειτουργία και δεύτερου εμβολιαστικού κέντρου στην Αιγιάλεια είναι μονόδρομος με το Κέντρο Υγείας Ακράτας να είναι το επικρατέστερο στη λίστα. Όμως πρέπει να υπάρχουν και τα εμβόλια, τα οποία έρχονται με το σταγονόμετρο αλλά και το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό, ώστε οι πολίτες να νιώθουν ασφάλεια, όπως εύστοχα επισήμαναν η πνευμονολόγος Μαρία Τσουκαλά και ο χειρουργός του Γ.Ν.Α. Δημήτρης Μπούνιας στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και εάν δεν πετύχει η διεκδίκηση, τότε είναι ολοφάνερο πως για να εμβολιαστεί το σύνολο των πολιτών της Αιγιάλειας, θα περάσει αρκετός χρόνος με ότι αυτό συνεπάγεται για τη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

61 κρούσματα χθες στην Αχαΐα

Στο μέτωπο των κρουσμάτων τώρα, σε επίπεδο Αχαΐας ανακοινώθηκαν χθες 61 νέα κρούσματα. Από τη Δευτέρα μέχρι χθες στο Νοσοκομείο Αιγίου έδωσαν δείγμα 38 άτομα εκ των οποίων 4 βρέθηκαν θετικά.

Βεβαίως η κακοκαιρία που μείωσε την προσέλευση αλλά και το γεγονός ότι οι Αιγιαλείς απευθύνονται και σε ιδιωτικά εργαστήρια για τεστ, είναι στοιχεία που δεν αποτυπώνουν την πραγματική επιδημιολογική εικόνα της περιοχής, εν αναμονή και των αποτελεσμάτων των νέων δειγμάτων από τα λύματα του Αιγίου, που θα βοηθήσουν σε πιο ασφαλή συμπεράσματα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr