background img
banner
banner

Ντύθηκε και πάλι στα μελανόλευκα ο Γιώργος Ροδόπουλος

ΈΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ ΤΗΣ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ

Γεννημένος το 2001 ο νεοαποκτηθείς μελανόλευκος επιθετικός Γιώργος Ροδόπουλος, διηγείται στo protionline.gr τις επιρροές που είχε από το άθλημα του ποδοσφαίρου, αλλά και την πορεία που κατέγραψε πριν επιστρέψει στον Παναιγιάλειο αυτή την φορά όχι για την ακαδημία, αλλά για την ομάδα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, ξεκινώντας το ταξίδι των αναμνήσεων θυμάται πως:
«Από πολύ μικρός αγάπησα την μπάλα, η οποία και αντιπροσώπευε το μοναδικό και ξεχωριστό δώρο που ζητούσα και περίμενα από τον πατέρα μου, όταν ερχόταν σπίτι.
Σε ηλικία 6 χρονών αντιλήφθηκα, ότι το ποδόσφαιρο θα γινόταν για μένα το πλέον αγαπημένο μου άθλημα.

Τα πρώτα ποδοσφαιρικά μου βήματα και μαθήματα, τα πήρα σε ηλικία 7 χρονών στην Φλόγα Ροδιάς, κάτω από τις οδηγίες του Μίλτου Καρατζά, ενός άξιου προπονητή στην ακαδημία του σωματείου της Ροδιάς.

Ένα ξεκίνημα ιδανικό και με προδιαγραφές από έναν άριστο προπονητή, που παράλληλα λειτουργούσε και ως παιδαγωγός μου» .

«Διδάχθηκα την αγωνιστική συμπεριφορά και στην ακαδημία του Παναιγιάλειου»

Συνεχίζοντας την περιγραφή του ο νεαρός ποδοσφαιριστής, θυμάται τους ποδοσφαιριστές που τον βοήθησαν να ενταχθεί στα παιδικά τμήματα του Παναιγιάλειου:
«Κάτω από τις οδηγίες του προπονητή Χρήστου Παρασκευόπουλου και στη συνέχεια του συνεργάτη του Μάκη Λελούδα, στήθηκε και ανδρώθηκε στον Παναιγιάλειο μια φουρνιά νέων σε ηλικία ποδοσφαιριστών. Διδασκόμουν μαζί με άλλους γηγενείς ποδοσφαιριστές, τις προεκτάσεις της αγωνιστικής συμπεριφοράς. Με σκληρή δουλειά στην Κ15 και την Κ17 του Παναιγιάλειου, ακολούθησε η ένταξή μου στην επίλεκτη ομάδα της ΕΠΣ Αχαΐας. Σε αυτή την χρονική περίοδο, ένοιωσα τις υποχρεώσεις μου αυξημένες, καθώς και μεγάλο τον ανταγωνισμό.»

«Πρώτο μου μετάλλιο η 3η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μικτών Ενωσιακών Ομάδων»

«Με προπονητή τον Γιάννη Ψαρρά, ο οποίος σαν όνομα και σαν ποδοσφαιριστής είχε μεγαλουργήσει στα γήπεδα της Α΄ Εθνικής τις προηγούμενες δεκαετίες, οδηγηθήκαμε στην 3η θέση των Μικτών Ενωσιακών ομάδων της Ελλάδας.
Για μένα ήταν ένα σημαντικό μετάλλιο, που κράτησε «φυλακτό» για την μετέπειτα πορεία μου.
Αποτέλεσε τη «μαγιά» για το επόμενο βήμα στην πρόοδό μου, αφού στα 17μου αποτελούσα στέλεχος της Κ19 του Παναιγιάλειου, έχοντας δίπλα μου τα στηρίγματα και την βοήθεια των προπονητών: Παρασκευόπουλου, Λελούδα, Σπυρόπουλου».

Πρόσκληση – πρόκληση στα δοκιμαστικά του Αστέρα Τρίπολης

Τα δοκιμαστικά στο Αστέρα Τρίπολης, αποτελούν τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, συγκεκριμένα:
«Το καλοκαίρι πριν ξεκινήσω τα μαθήματα στην Γ΄ Λυκείου, δέχτηκα την πρόσκληση που για μένα αποτελούσε και πρόκληση να παρευρεθώ στα δοκιμαστικά του Αστέρα Τρίπολης. Με χαρά μου πέρασα τα τεστ επιτυχώς κι έτσι βρέθηκα στην Κ19 του Αστέρα, μετέχοντας στο πρωτάθλημα Νέων της Super League. Αν και κάποιοι μικροτραυματισμοί στα μέσα της περιόδου μου μείωσαν τις ευκαιρίες, μπορώ να πω με σιγουριά πως αποκόμισα σημαντικές ποδοσφαιρικές εμπειρίες».

«Μόνος μου στην Γ΄ Λυκείου έμαθα να επιβιώνω»

«Τελειώνοντας το Λύκειο στην Τρίπολη, μόνος μου μακριά από την οικογένειά μου, έμαθα να επιβιώνω. Παράλληλα αισθάνομαι ότι ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά και κοινωνικά. Η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο με επηρέασε και σε επαγγελματικό επίπεδο. Απόδειξη ότι τα δυο τελευταία χρόνια μετακόμισα στην Πάτρα, σπουδάζοντας στον τομέα της εκγύμνασης του ανθρώπινου δυναμικού, με εξειδίκευση την προπονητική ποδοσφαίρου. Από φέτος θα ακολουθήσω και το τμήμα διατροφολογίας πάνω στον αθλητισμό.»

«Με Παρασκευόπουλο και στην Κ19 της Παναχαϊκής»

Για την δύσκολη προσαρμογή στην Παναχαϊκή ο Γιώργος Ροδόπουλος θυμάται:
«Η εγκατάστασή μου στη Πάτρα συνδυάστηκε με την μεταγραφή στην Κ19 Νέων της Παναχαϊκής, με τον προπονητή Χρήστο Παρασκευόπουλο να με γνωρίζει, να με εμπιστεύεται και να μου προσφέρει την ευκαιρία για συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Super League 2.
Η αλήθεια είναι ότι στο ξεκίνημα δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ, πήρα όμως μεγάλη βοήθεια από τους συμπαίκτες μου και από το εξαίρετο προπονητικό τιμ, που γρήγορα με έβαλαν στο κλίμα της ομάδας. Με βελτίωσαν σαν ποδοσφαιριστή και σαν προσωπικότητα και τους οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Δυστυχώς με τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού και στον χώρο του αθλητισμού, διακόπηκαν προπονήσεις, πρωταθλήματα, τα γήπεδα έκλεισαν.»

«Διατηρήθηκα στο αθλητικό …μοντέλο, επέστρεψα στον Παναιγιάλειο»

Η επιστροφή στον Παναιγιάλειο ήταν μοιραία για τον νεοαποκτηθέντα επιθετικό, που μιλά με τα καλύτερα λόγια για την ευκαιρία που του δίνεται αυτή την κρίσιμη περίοδο.
«Όπως και άλλοι συναθλητές μου, κατάφερα σφίγγοντας τα δόντια να αφήσω πίσω μου την απογοήτευση από τις δυσάρεστες αυτές εξελίξεις, εξακολουθώντας την ατομική προπόνηση και την καλή εξωγηπεδική ζωή. Κάτι που αποδείχθηκε ευεργετικό, ύστερα από την ευκαιρία που μου δόθηκε να επιστρέψω στον Παναιγιάλειο με την αρχή των προπονήσεων, αυτή τη φορά όμως όχι στην ακαδημία, αλλά σε επίπεδο Γ΄ Εθνικής.
Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα και πάλι, για να ολοκληρώσω αυτό που άφησα στη μέση.»

«Συνάντησα τις καλύτερες προϋποθέσεις στον Παναιγιάλειο»

«Με τις καλύτερες εντυπώσεις μου ξεκίνησε η συνεργασία μου στον Παναιγιάλειο. Απαρτίζεται από ανθρώπους στη διοίκηση που πονάνε πραγματικό τον Σύλλογο, οι οποίοι λειτουργούν και διαχειρίζονται την ομάδα αποβλέποντας αποκλειστικά στην πρόοδό της.
Χαίρομαι επίσης την παρουσία συμπαικτών μου, που σαν επαγγελματίες μπορούν να μου μεταδώσουν πολλά πράγματα, για να γίνω καλύτερος σε όλα τα επίπεδα.»

«Δοκιμασία να κρατηθείς ψηλά στον αθλητισμό και στον επαγγελματικό τομέα»

Δεν παραβλέπει να κάνει την αυτοκριτική του αναφέροντας σχετικά:
«Ανεβάζοντας επίπεδο στο ποδόσφαιρο, ανεβαίνουν παράλληλα και οι υποχρεώσεις σου σαν ποδοσφαιριστής. Αυτονόητο είναι να γίνεται ακόμα ποιο δύσκολος ο συνδυασμός με τις επαγγελματικές σου ασχολίες.

Δημιουργείται έτσι μια δοκιμασία, την οποία αξίζει να υποστείς, αν αγαπάς πραγματικά και τα δυο. Πιστεύω ότι ύστερα από τις …θυσίες που έχω κάνει από μικρός, θα βρω τον τρόπο να τα εξασκώ παράλληλα με επιτυχία. Είναι μια επίπονη διαδικασία και χρειάζεται μεγάλο αγώνα για όποιον θέλει να παλέψει και να αγωνιστεί, για αυτό που αγαπάει και ονειρεύεται να πετύχει.»

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δυσκολίες της πανδημίας, λέγοντας: «Θετικό είναι ότι πήγαμε για τις προπονήσεις μας χωρίς να υπάρχει κάποιο κρούσμα. Έχουμε επίσης τον κίνδυνο τραυματισμών από την μακρόχρονη αγωνιστική απραξία, αλλά και τον πιθανό (μακριά από μας) κίνδυνο μετάδοσης του ιού σε κάποιον αθλητή, που θα φέρει πίσω την ομάδα.»

Για τον Παναιγιάλειο και τους προσωπικούς στόχους ο νεαρός επιθετικός τόνισε: «Όλοι οι συμπαίκτες μου όπως κι εγώ, γινόμαστε καλύτεροι με τις προπονήσεις, έχουμε πίστη στις δυνάμεις μας, θα πάμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο. Σαν Παναιγιάλειος έχουμε το δικαίωμα και τη δύναμη να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας την άνοδο. Προσωπική μου σκέψη είναι να γίνομαι κάθε μέρα και καλύτερος. Να μην σταματώ να ονειρεύομαι και να θέτω προσωπικούς στόχους. Πιστεύω στην ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Με την προσωπική δουλειά, τις προπονήσεις, τα παιχνίδια και την εξωαγωνιστική πειθαρχία, κάθε στόχος μπορεί να γίνει εφικτός.»


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr